Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurum 1006 km lenktynių“ favoritai (3): SP4 ir TC5 klasių apžvalga

Šįkart apžvelgsime žiedinių lenktynių ir ralio meistrų pripildytą specifinių automobilių (SP4) klasę ir didesnio nei keturių litrų darbinio tūrio variklius turinčių automobilių, dar bombų klase įvardijamą TC5 su absoliučiai nestandartiniais dalyviais.
„RC Cola racing by 8000RPM motorsport“
„RC Cola racing by 8000RPM motorsport“ / Modesto Valantavičiaus nuotr.

Visos naujienos apie lenktynes vienoje rubrikoje

SP4 klasė: praeitų metų lenktynių laimėtojai prieš pripažintus ralio meistrus

„IRP by Ringaudų servisas“ su „BMW M2“

Sudėtis: Lukas Laukaitis, Darius Ardavičius, Kristijonas Pelanis.

Kruopščiai ruoštas „BMW M2“ ir pernai su juo SP4 klasėje nugalėjusi komanda grįžta kaip favoritai. Kur kas lengvesniam už gamyklinį automobiliui pakabą konstravo „Individual Racing Parts“, sekvencinės pavarų dėžės gamintojas - „Samsonas Motorsport“. Po kapotu slėpsis 450 arklio galias generuojantis V8 variklis. Prie dviejų vairuotojų iš Kauno L.Laukaičio ir D.Ardavičiaus šiemet prisijungs dar iš „Fast Lap“ laikų žinomas „žiedininkas“ K.Pelanis.

„Techninisprojektas-Viada“ su „BMW E92 M3“

Sudėtis: Giedrius Notkus, Jonas Sluckus, Mindaugas Urbanas, Vygandas Urbanas.

Kertiniai komandos lenktynininkai bus neseniai į išvajotuosius R5 klasės ralio automobilius persėdę ralio pasaulyje gerai žinomi G.Notkus ir J.Sluckus. Jiems talkins ir jau ne pirmus metus šiose ištvermės lenktynėse važiuojantys broliai Urbanai. Pernai ši komanda SP4 klasėje liko trečia. Šiemet per treniruotes šis „BMW“ antrus metus iš eilės užsidegė, tikėkimės tai lenktynių dieną netrukdys pasiekti komandos tikslus.

„JR Motorsport“ su „BMW E92 M3“

Sudėtis: Ted Van Vliet, Bas Schouten, Steve Van Bellingen.

Šioje komandoje važiuos 2010 ir 2018 metų varžybų nugalėtojas bendroje įskaitoje belgas S.Van Bellingenas ir du olandai: labai patyręs lenktynininkas T. Van Vlietas bei 26-erių metų amžiaus olandas Bas Schoutenas. Praeityje „JR Motorsport“ yra 2016 ir 2017 metais gėrę nugalėtojų šampaną anksčiau buvusioje A3000+ klasėje. Laiko patikrinta ir tituluota komanda savo gretose turinti praeityje ne kartą bendroje įskaitoje laimėjusį pilotą garantuotai sudarys didelę konkurenciją lietuviams.

„Pilėnai racing by Perlas Go“ su „BMW E92 M3“

Sudėtis: Arūnas Lekavičius, Aurimas Lekavičius, Giedrius Firantas.

Šiame ekipaže pirmu smuiku grieš ralio fanams gerai pažįstamas G.Firantas su šiuo metu aktyviai žiedinėse lenktynėse dalyvaujančiu Aurimas Lekavičiumi. Komandai vadovaus Dakaro ralio ikona Arūnas Lekavičius, pirmasis lietuvis istorijoje pasiekęs finišą šiose pragariškai sunkiose varžybose. Konkurencija klasėje bus didelė, todėl labai įdomu ar jie sugebės rimčiau pasipriešinti prieš tai minėtų komandų lenktynininkams.

Didysis klausimas: „bombų“ klasėje TC5 laimės „Tarzanai“ su „Audi S4“ ar amerikietiškieji „Shelby“ raumenys?

„TARZANIJA RACING“ su „Audi S4“

Sudėtis: Karolis Blėdis, Evaldas Baciuška, Tomas Isiūnas

Pernai su iš Edvino Einikio nupirkta žiedine „Audi S4“ alytiškiai vieni važiavo šioje virš keturių litrų darbinio tūrio variklius naudojančių „bombų“ klasėje. Šiemet jie turės konkurentą, ir dar labai rimtą...

„RC Cola racing by 8000RPM motorsport“ su „Ford Shelby GT 350“

Sudėtis: Aurimas Eidžiūnas, Darius Biesevičius, Vilmantas Pupius, Eugenijus Sladkevičius.

Garsiausias JAV automobilių inžinierius Carrollas Shelby įkurdamas savo vardu pavadintą kompaniją labai norėjo oponuoti europietiškiems sportiniams automobiliams, būtent tai šiemet lenktynėse ir pamatysime. Šįkart lietuvių rankose bus C.Shelby kompanijos žiedinėms lenktynėms pritaikyta „Ford Mustang“ versija. Komandoje bus ir kultinį statusą Lietuvos autosporto kuluaruose išsikovojęs konstruktorius D.Biesevičius (plačiau žinomas „Bieso“ pravarde). Jis yra parengęs ir garsiąją 2004 m. lenktynėse laimėjusią „Audi RS4“. Lietuvišku DNR automobilis alsuos ir dėl specialiai šioms varžyboms Vlado Ciunelio pritaikyto variklio, automobilio pakaba tobulino uteniškiai „Samsonas Motorsport“.

Kas laimės, laiko jau patikrinta ir labai patikima „Audi S4“ ar Lietuvoje patobulintas ir už Atlanto gimęs 526-ių laukinių Mustangų kaimenę pasikinkęs „Ford Shelby GT 350“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius