Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Autoplius.lt Fast Lap“ dalyvis Julius Skirmantas startuos nauju automobiliu

„Autoplius.lt Fast Lap“ dalyvių žiema pasibaigs gegužės 13 dieną – lenktynininkų pavasaris ateis dar vėliau nei Naglis Šulija prognozuoja pavasarį visiems Lietuvos gyventojams. Iki varžybų starto liko visai nedaug laiko, todėl užduodame klausimą – kaip sekasi ruoštis pirmam sezono startui? Pirmas atsako – seną naują automobilį vairuosiantis Julius Skirmantas.
Julius Skirmantas
Julius Skirmantas / „Autoplius.lt Fast Lap“ nuotr.

„Feniksas“

Lojalus „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynių klientas Julius Skirmantas publikai gerai žinomas kaip degančio „Honda Integra“ automobilio šeimininkas. Gaila, bet ši asociacija dar nepaseno. Bet, kaip sakė Charlesas Bukowski, neklausyk ką apie tave kalba, matuok tai coliais.

Tačiau visi, kurie bent vienu akies krašteliu yra stebėję žiedines lenktynes Lietuvoje, žino, jog Julius Skirmantas yra labai greitas, užsispyręs ir aktyvus lenktynininkas. Prie balto „Honda Civic Type-R“ vairo jis dalyvauja kur tik spėja ir paprastai savo klasėje kaunasi dėl nugalėtojo titulo.

Gal tai ir lemia faktą, kad lenktynininkas jau sunkiai suskaičiuoja, kiek automobilių yra pakeitęs. Štai ir šiuos metus jis pasitinka su nauju automobiliu. Ir vėl „Honda“, ir vėl „Civic Type-R“.

„Autoplius.lt Fast Lap“ nuotr./Juliaus Skirmanto garažas
„Autoplius.lt Fast Lap“ nuotr./Juliaus Skirmanto garažas

Nauji metai, nauji ratai

Visą žiemą Julius ir jo pagalbininkai krovė „greitus“ žaislus iš fatališkai sudaužyto kėbulo į naują. Likus mažiau nei mėnesiui, padėtis gera – liko tik sudėti apdailą, pasipuošti lipdukais ir treniruotis, treniruotis, treniruotis.

Kaip sako pats lenktynininkas, automobilis tik atrodo kaip paprastas baltas „Civic“. Tikrovėje tai labai greitas, daug įvairiausių patobulinimų sulaukęs bolidas.

Receptas laiko patikrintas – su 245 AG galios 2,0 litrų atmosferiniu varikliu jis papuola į „Wolf Race“ lenktynių R2000 klasę, kur „Honda“ markės automobiliai yra labai konkurencingi. O ir kova ten – pagirtinai rimta.

„Autoplius.lt Fast Lap“ nuotr./Juliaus Skirmanto garažas
„Autoplius.lt Fast Lap“ nuotr./Juliaus Skirmanto garažas

Iki startuos pirmas „Autoplius.lt Fast Lap“ etapas, jis jau bus išbandytas, sustyguotas ir pasiruošęs lenktynėms. Julius, kuris save laiko pabrėžtinai Garliavos, o ne Kauno gyventoju, kausis dėl „Time Attack“ ir „Wolf Race“ nugalėtojo titulo.

Lietuvos čempionas

Šiais metais „Wolf Race“ žiedinės lenktynės tampa Lietuvos Automobilių Sporto Federacijos (LASF) patvirtintu žiedinių lenktynių čempionatu. Tai nepadės Juliui ir kitiems lenktynininkams būti greitesniems, bet sezono pabaigoje greičiausias lenktynininkas galės paskambinti mamai ir pasigirti – tapau Lietuvos čempionu.

„Autoplius.lt Fast Lap“ sezonas prasidės pirmu etapu gegužės 13 dieną Kačerginės „Nemuno žiede“. Sezoną sudarys keturi etapai – du Lietuvoje, du užsienio trasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius