Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarija Gaižiūnų poligone: „Vairuotoja šypsojosi ir spaudė greičio pedalą“

Kas nutiko jaunai merginai, sekmadienį Ruklos aerodrome sužeidusiai vieną iš renginio organizatorių? Patys organizatoriai teigia, kad blaivaus elgesio ir sveiko proto žmogus taip nesielgtų. Jonavietis Valdemaras Krajauskas sako, kad nežinia, kada sugis po avarijos patirti sužeidimai – sužeistas veidas ir visas kūnas, iki pat kaulo plyšęs kojos raumuo.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Renginio organizatorių nuotr.

Sekmadienio popietę vairuotojo pažymėjimo neturinti 20 metų mergina Ruklos aerodrome sužeidė vieną iš greituminio slalomo varžybų organizatorių V.Krajauską.

Nelaimė nutiko po to, kai V.Krajauskas kartu su teisėjais bandė sustabdyti po lenktynių trasą sumaniusią pasivažinėti automobilio „BMW“ vairuotoją.

Žiūrovams į trasos zoną eiti draudžiama

Į greituminio slalomo varžybas Rukloje dalyviai ir žiūrovai pradėjo rinktis beveik nuo ryto. Tokius renginius jau ne pirmą kartą organizuojantis V.Krajauskas sako, kad viskas buvo padaryta pagal taisykles.

„Kariniame dalinyje pasirašiau instruktažą, kariai apie varžybas buvo informuoti. O kaip ne? Jei darytume savavališkai, mus tiesiog išvaikytų Karo policija. Todėl, laikantis taisyklių, jie renginį mums organizuoti leido“, – sakė V.Krajauskas.

Prieš renginį trasos ir žiūrovų zonos buvo atskirtos „Stop“ juostomis, o žiūrovai informuojami, kad į trasos zoną eiti negalima.

Renginio organizatorių nuotr./V.Krajauskas
Renginio organizatorių nuotr./V.Krajauskas

Organizatoriai užstojo kelią

Tačiau viena iš renginio žiūrovių – mergina, į trasą išvažiavo automobiliu „BMW“. „Kodėl, nežinia“, – tvirtina organizatoriai.

„Ji buvo tik žiūrovė, o ne varžybų dalyvė. Kai ji įvažiavo į trasą, jai mojavo teisėjai, bandėme įspėti, tačiau mergina nuvažiavo iki trasos pabaigos, o ji juk nėra trumpa. Toks elgesys kėlė pavojų kitiems dalyviams. Vis tik tikėjomės, kad nuvažiavusi į trasos pabaigą, ji ten ir pasiliks“, – pasakojo V.Krajauskas.

Tačiau mergina po trasą važinėjo ir toliau. Jai grįžtant atgal ir artėjant prie finišo linijos, į kelią išėjo ir V.Krajauskas, ir varžybų teisėjai. Ženklais visi bandė vairuotojai parodyti, kad sustotų.

„Mes užstojom jai kelią. Tikrai maniau, kad sustos. Bet tada pamačiau, kad mergina žiūri į mane, šypsosi ir paspaudė ne stabdžių, o greičio pedalą“, – pasakojo V.Krajauskas.

Supratęs, kad automobilis skrieja tiesiai į jį, vyras bandė pasitraukti iš kelio, tačiau nespėjo. Galva V.Krajauskas trenkėsi į BMW priekinį stiklą, vertėsi, buvo smarkiai sužalota koja.

Renginio organizatorių nuotr./V.Krajauskas
Renginio organizatorių nuotr./V.Krajauskas

„Iš karto medikai manė, kad atviras lūžis, tačiau lūžio nėra. Koja buvo sužalota tiek, kad matėsi atviras kaulas. Nežinau, nesuprantu, kodėl ji taip pasielgė. Blaivaus proto žmogus taip nedarytų“, – sakė V.Krajauskas.

Sužeistam vyrui pirmą pagalbą suteikė varžybose buvęs paramedikas, o vėliau atvyko greitosios pagalbos ekipažas.

Į greitosios pagalbos automobilį vyrą medikai kėlė su neštuvais – pats eiti jis negalėjo.

„Tačiau sąmonės praradęs nebuvau, mat girdėjau, kaip subėgo žmonės, ką jie kalbėjo“, – sakė V.Krajauskas.

Ligoninės priėmimo skyriuje medikai vyrui susiuvo koją, keliose vietose teko siūti ir veidą, sumušimai yra ir ant viso kūno.

Neturėjo vairuotojo pažymėjimo

Kaip „Jonavos žinios“ sužinojo Jonavos policijoje, avariją sukėlė dvidešimtmetė mergina, neturinti vairuotojo pažymėjimo.

„Automobilis, kuriuo ji važiavo, yra išregistruotas. Įvykio metu ji buvo blaivi“, – sakė Jonavos policijos pareigūnai.

Renginio organizatoriai įtaria, kad mergina galėjo būti apsvaigusi nuo narkotikų.

Tuo tarpu renginio organizatoriai įtaria, kad mergina galėjo būti apsvaigusi nuo narkotikų.

Dėl eismo įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, avarijos kaltininkei gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius