TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

B.Vanagas po trečio Dakaro etapo – apie tai, kaip visus lenkė ir kodėl norėjo dainuoti

Du lietuviai trečiajame Dakaro ralio etape rikiuojasi rezultatų lentelėje vienas paskui kitą – Benediktas Vanagas preliminariai devintas, Vaidotas Žala dešimtas. Finišavęs B.Vanagas neslėpė, kad ši diena buvo visai nebloga. Per 4 val. 26 min ir 17 sek. 437 kilometrus įveikęs ekipažas bendroje įskaitoje rikiuojasi 15-oje vietoje.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

Pirmadienis yra pirmoji maratono diena, tad po finišo mechanikai turi vos dvi valandas sutvarkyti automobilius.

Benediktas Vanagas sako, kad trečioji diena ekipažui nebuvo bloga: „Iš pradžių turėjome šiek tiek dulkių, bet bendrai paėmus tempas buvo visai smagus. Klaidų beveik neturėjome.

Vieną kartą reikėjo vieną varžovą praleisti, bet daugiau iš esmės tai patys lenkėm. Dar nežinau rezultatų, bet finišavome devinti iš penkiolikos finišavusių, gal dešimtuke ir pavyks išsilaikyti“, – kalbėjo B.Vanagas.

Lenktynininkas prisipažino, kad jaučia nugaros skausmus.

„Duoda apie save žinoti nugara. Mano ketvirtas, penktas slanksteliai, tai pusę greičio ruožo taip saldu buvo, kad galvojau kokią dainą sudainuoti ar ką“, – šmaikštavo Benediktas.

Jis sakė kitame bivake ketinąs aplankyti medikus, galbūt gausiąs masažą ar vitamino D, kadangi turint stuburo išvaržų toks kratymasis ir ilgas sėdėjimas nėra itin malonus.

Šiame etape buvo itin svarbu išlaikyti automobilį sveiką, maratono metu technikai automobilio aptarnavimui ir paruošimui kitos dienos startui turi vos 2 valandas. Tai reiškia, kad sudėtingesnis gedimas gali nulemti ne tik artėjančios dienos, bet ir visų lenktynių eigą.

MMPHOTO nuotr./Benediktas Vanagas trečiajame greičio ruože
MMPHOTO nuotr./Benediktas Vanagas trečiajame greičio ruože

Benediktas Vanagas džiaugėsi, kad į technikų rankas perdavė praktiškai sveiką „Toyota GR DKR Hilux“. „Truputį nukentėjo priekinės grotelės važiuojant per krūmynus, bet tai tik kosmetika“, – pasakojo B.Vanagas.

Vlado Jurkevičiaus ir Aisvydo Paliukėno ekipažas trečią etapą įveikė per 5 val. 17 min ir 33 sek. ir preliminariai išsirikiavo 43-oje vietoje.

Po trumpo automobilio serviso lenktynininkų automobiliai bus pristatyti į uždarą parką (parc ferme), o sportininkai bei technikai ir likusi komandos dalis patrauks į skirtingas stovyklavietes ir susitiks iki antradienio vakarą.

MMPHOTO nuotr./Benediktas Vanagas trečiajame greičio ruože
MMPHOTO nuotr./Benediktas Vanagas trečiajame greičio ruože

Antradienį dalyvių laukia antroji, kiek trumpesnė, bet, anot organizatorių, greitesnė ir navigacijos iššūkių kupina maratono dalis – 299 kilometrai vedantys į „datulių miestą“ Al-Hofuf oazę. Taip pat žadamas itin gražus finišas, kadangi paskutinius greičio ruožo kilometrus vainikuos kopos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius