Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltijos šalių ralio kroso meistrų akistatai pasirengęs P.Pleskovas: „Vilkyčiuose lengva nebūna“

Vos kiek daugiau nei savaitė liko iki Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyksiančio unikalaus Lietuvoje ralio kroso festivalio. Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį, 6-7 dienomis Vilkyčių trasos žvyrą ir asfaltą gludins bei Džokerio rato rebusus spręs greičiausi ralio kroso pilotai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Suomijos, rašoma pranešime.
Ralio kroso varžybos Vilkyčių trasoje
Ralio kroso varžybos Vilkyčių trasoje / Organizatorių nuotr.

Iš viso per dvi renginio dienas tikimasi sulaukti trasoje besivaržančių pusšimčio dalyvių, pasiskirsčiusių į skirtingas klases pagal vairuojamą techniką.

Pirmąją varžybų dieną, šeštadienį čia susitiks Lietuvos ir Latvijos ralio kroso sportininkai. „Super 1600“ klasėje matysime vieną greičiausių jaunosios kartos lietuvių Rytį Gurklį, techniką šiemet atsinaujinusį ir iš „Renault Twingo“ į „Audi A1“ sėdusį Rytį Rutkauską, estą Janno Ligurą. Bene didžiausius kozirius savo rankose laikys ASK „Vilkyčiai“ klubo vadovo Kazimiero Gudžiūno anūkas Valdas Mikužis. Jam Vilkyčių trasa yra bene labiausiai pažįstama. Kiekvieną posūkį jis čia yra įveikęs šimtus kartų, ir turbūt kol jūs skaitote šį tekstą, Valdas Mikužis dabar šlifuoja trajektorijas savo namų trasoje. Taigi, nėra jokių abejonių, kad varžovams tvarkytis su šiuo jaunu ir ambicingu „Seat Ibiza“ vairuotoju bus gana nelengva.

„Lada RX“ klasėje šiuo metu paraiškas yra pateikę du dalyviai iš Latvijos, o „Xtreme“ kategorijoje po vieną latvį ir estą. Šios klasės dalyvių paraiškų dar tikimasi sulaukti artimiausiomis dienomis. Taip pat laukiama paraiškų ir iš „BMW RX 3000“ kategorijos sportininkų. Čia šiuo metu registruoti trys latviai.

Organizatorių nuotr./Varžybų plakatas
Organizatorių nuotr./Varžybų plakatas

Lietuvos žiūrovai bene labiausiai ošti turėtų vykstant „Yaris Cup“ klasės važiavimams, kadangi čia tarp penkių sportininkų yra ir vienas lietuvis. Mūsų šalies vėliavą čia veš ir dėl pergalės kovos Kernius Šulinskas. Šis progresuojantis jaunuolis nustebinti gali ne tik trasoje – jam už nugaros stovi tokia mechanikų brigada, kuriai neįmanomų užduočių tiesiog nėra. Reikia atsarginės dalies, kurios komanda neatsivežė? Ne problema. Galima išardyti su „Toyota Yaris“ atvažiavusio žiūrovo automobilį. Būtent taip gedimo atveju ekipos mechanikai situaciją išsprendė Ukmergėje vykusio Lietuvos automobilių kroso čempionato etapo metu praėjusį savaitgalį.

Visiškai priešingai kortos dėliojasi klasėje „Super 2000“. Čia iš šešių sportininkų – vos vienas latvis Ivo Garbans, tad šioje įskaitoje startuosiantys lietuviai turi didelę tikimybę ant prizininkų pakylos per apdovanojimus įjungti mūsų šalies himną.

„SuperCar“ klasėje pateiktos penkios paraiškos. Greta trijų latvių startuos ir du lietuviai – Eligijus Abartis ir Paulius Pleskovas. Jų tarpusavio kova taip pat bus itin intriguojanti, kadangi dabartinis Eligijaus Abarčio automobilis „Ford Puma“ dar visai neseniai priklausė dabar varžovo vaidmenyje atsidūrusiam Pauliui Pleskovui. Pastarasis sutiko pasidalinti savo mintimis apie artėjantį savaitgalį ir pasiruošimą jam.

„Mes jau pasiruošę. Automobilis sustyguotas, viskas išbandyta ir laukiam varžybų. Dabar tik telieka apsispręsti, ar dalyvauti Lietuvos ir Latvijos čempionato etape, ar NEZ etape. Matysime, kur bus daugiau konkurencijos, ten ir važiuosime. Norėtųsi važiuoti NEZ, tad tikiuosi, kad varžovų susirinks nemažai.

Vilkyčių trasa tikrai labai smagi. Ji už kitas šiek tiek trumpesnė, siauresnė posūkiuose, bet pagrindinis jos elementas, lemiantis labai daug, yra tas paskutinis starto ir finišo posūkis. Teisingai jį važiuojant galima labai daug išlošti. Aišku, lietuviams ši trasa yra gerai pažįstama, tačiau Vilkyčiuose per tiek metų rengiamas varžybas ši trasa nebėra naujiena ir svečiams iš kitų šalių. Greiti užsienio sportininkai irgi perkandę jos vingrybes. Aišku, prie savų žiūrovų važiuoti visada maloniau, bet lengva čia niekada nebūna.

Tuo pačiu šios varžybos man bus ir pasiruošimo ciklo Europos ralio kroso čempionato etapui Rygoje dalis. Jis vyks rugsėjį. Dabar Švedijoje mums nepasisekė, nukraujavome – pavedė variklis, todėl norėtųsi reabilituotis“, – sakė Paulius Pleskovas.

Po šeštadienio kovų Lietuvos ir Latvijos ralio kroso čempionato dalyviai trasą sekmadienį užleis NEZ ir Baltijos šalių ralio kroso čempionato etape ketinantiems dalyvauti pilotams. Čia keliose klasėse jau registruota 14 pilotų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Suomijos, o dar daugiau paraiškų tikimasi sulaukti savaitės eigoje prieš varžybas.

Daugiau informacijos apie jubiliejinius, 35-uosius trasos gyvavimo metus mininčiame Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyksiantį grandiozinį ralio kroso savaitgalį, jo dienotvarkę, bilietų kainas bei kitą informaciją galite rasti organizatorių „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius