Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Čirba „drifto“ čempiono vardą gins po „Urta“ komandos vėliava

Daugkartinis Lietuvos „drifto“ čempionas Benediktas Čirba pranešė, kad nuo šiol lyderio titulo tiek Lietuvoje, tiek užsienyje sieks su augančia šonaslydžio komanda – „Urta drift“.
B.Čirba ir Omano varžyboms paruoštas automobilis
B.Čirba ir Omano varžyboms paruoštas automobilis / A.Kulino nuotr.

Interviu metu sportininkas, „Urta drift“ komandos vadovas Alvydas Banys ir šonaslydžio renginių organizatorius Linas Ramoška pasidalino nenumaldomai artėjančio sezono tikslais bei naujienomis, kurių gali tikėtis autosporto fanai.

Galiausiai po aplinkinių užuominų pats B.Čirba susisiekė su „Urta“ komandos vadovu. „Aš geltonas. Jūs geltoni. Gal jungiamės“, – juokavo A.Banys prisimindamas B.Čirbos skambutį. Visgi, svarbiausia, komandas suvienijusia, priežastimi tapo ne tik vienoda automobilių dizaino spalva, bet stiprios komandinės vertybės ir požiūris į ją, kaip į šeimą.

Paklausti kokių iššūkių tai kels ateityje „Urta“ komandos vadovas A.Banys neslėpė: „Didžiausias iššūkis yra priimti naujus šeimos narius. Kitaip to negalėčiau pavadinti, nes mes esame kaip šeima – kaip gyvename, kaip leidžiame laiką, kaip bendraujame ir kokie atviri esame vieni kitiems. Šie elementai labai svarbūs, todėl priimdami naują narį turime dėl to sutarti visi“.

Ir nors komanda jau sudaro dar 6 vairuotojai: G.Zabulionis, S.Budrys, N.Čižikovas, I.Kringelis, E.Simokaitis ir žiedinių lenktynių disciplinoje save realizuojantis A.Čilvinas – visi idėją priėmė pozityviai ir nieko nelaukdami drauge nuvyko pas B. Čirbą gyvai pasikalbėti.

Vienas lauke – ne karys

Pirmąjį susipažinti su komandos naujienomis komanda pasikvietė "drifto" renginių organizatorių Liną Ramošką, kuris neneigė, kad jau kuris laikas žinojo kas patyliukais vyksta komandos viduje. L.Ramoška kalbėjo, kad toks žingsnis jo nuomone yra logiškas ir net juokavo, kad ir pats norėtų pas „Urtą“ į komandą. „Urta – ateinantis, augantis pavadinimas, tad Beno patirtis, bus naudinga komandai, o komandinė dvasia ir jausmas, kurį jauti pas „Urtą“ atėjęs į palapinę yra tai, kas traukia prisijungti“, – kalbėjo L.Ramoška.

Paskutiniai metai autosporte parodė, kad net STREET lygoje darosi sunku kovoti dėl podiumo, jei neturi komandos už savęs – vienas lauke tikrai virsti nebe kariu, o ką jau kalbėti apie aukščiausią lygą, tad manau, kad ši sinergija turėtų būti labai tinkama, pasakojo "drifto" renginių organizatorius.

Žinoma, tiek komandos nariai, tiek ir L.Ramoška antrino, kad iššūkių tai kelia, tačiau, jei visi žiūri į vieną pusę, tada yra lengviau. Svarbiausia šiame etape išgryninti bendras vertybes, tikslus ir judėti vieningai.

Komanda pristatė bendrus ir asmeninius 2021 m. sezono tikslus

Sportininkai nedvejoja – 2021-ųjų sezonas kels ne mažiau iššūkių ir bus ne mažiau nenuspėjamas nei pastarasis, tačiau ruošiasi maksimaliam jo planui. „Urta“ komandos vardas ir jos lenktynininkų pavardės naujajame sezone švies „Lietuvos drifto čempionate“ (PRO, SEMI-PRO, STREET lygose), „Baltijos drifto čempionate“, taip pat „Drift Masters European championship“ ir net Omane, kuriame jau vasario mėnesį pasirodys B.Čirba.

Kalbėdamas apie asmeninius siekius B.Čirba įvardijo, kad 2021-aisiais jis mėgins sudalyvauti visur, tačiau prioritetu išskyrė „Drift Masters“ Europos čempionatą, kuriame sieks patekti bent jau į dešimtuką geriausiųjų. Jei situacija bus palanki ir varžybos nesidubliuos, B.Čirba viliasi konkurencingai siekti Lietuvos ir Baltijos "drifto" čempiono vardo.

„Urta“ komandos vadovas A.Banys taip pat papildė, kad komandos vėliavą matysime ne tik šonaslydžio varžybose, bet ir žiedinėse lenktynėse, kuriose komandą atstovauja Andrius Čilvinas. Prie komandos planų ir išvykų prisidės BMW2500 taurė, 1000 km. lenktynės bei 2 h. ištvermės lenktynės tiek Lietuvoje, tiek ir Pabaltyje.

L.Ramoška: „2021 m. sieksime įgyvendinti neįgyvendintus 2020 m. tikslus“

Įvardinti, ko galima tikėtis 2021 m. šonaslydžio varžybose sutiko ir L.Ramoška, kuris drąsiai atkirto: „2021 metais bandysime įgyvendinti 2020-ųjų planus“. Pasak L.Ramoškos nors ir bendrame kontekste "drifto" renginiai atrodė solidžiai, toli gražu nebuvo pasiekti užsibrėžti tikslai ir kaip pats paminėjo sezonas buvo – avarinis. Tad 2021-aisiais šonaslydžio varžybų dalyvių lauks dar daugiau naujovių ir iššūkių, tarp kurių organizatorius įvardijo tiek pokyčius organizaciniu lygmeniu, tiek ambicingą renginių kalendorių, tiek naują varžybų formatą, kurio Lietuvos "drifto" varžybose dar nematėme.

„Urta“ komandos varžybų sezonas turėtų startuoti jau 2021 m. vasario 4-5 dienomis, tarptautinėse Omano "drifto" pirmenybėse, kuriose B.Čirba pasirodys drauge su Lietuvos "drifto" čempionu A.Vasiliausku. Ten Benediktą matysime nuomotu, tačiau komandiniu dizainu papuoštu automobiliu, kurį prieš išvykstant į Omaną spėjo apklijuoti „Tint n Wrap“ komanda.

VIDEO: URTA komandos pristatymas 2021

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius