Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 02 /21:42

Benediktas Vanagas patvirtino: startuos „Baja Russia“, bet be S.Rozwadowskio

Benediktas Vanagas šeštadienį patvirtino 15min rubrikos „Gazas“ dar sausio 19 d. skelbtą informaciją. Jis traukiasi iš klasikinio ralio ir dalyvaus tarptautinėse varžybose – Pasaulio taurės etape („FIA World Cup for Cross Country Bajas") Rusijoje, greta Suomijos sienos, maždaug 1000 km į šiaurę nuo Lietuvos. Todėl„Juodasis Vanagas“ po Dakaro lėktuvu buvo atskraidintas iš Limos į Amsterdamą, o iš ten autovežiu keliauja į Vilnių, komandos bazę. Tam, kad kiltų kelionei į Rusijos šiaurę.
Marian Chytka nuotr. Benedikto Vanago Dakaro bolidas
Marian Chytka nuotr. Benedikto Vanago Dakaro bolidas

B.Vanago automobilis į Le Havro uostą Prancūzijoje būtų atplaukęs jau po vasario 20 d. Todėl, taupydama laiką, komanda „General Financing Team Pitlane“ pasirinko oro transportą. Dabar automobilį reikės paruošti žiemos išbandymams. Nes jau vasario 14 d. B.Vanagas startuos Rusijos šiaurėje.

B.Vanagas tiesioginės konferencijos savo „Facebook“ paskyroje metu pripažino, kad dar neturi viso biudžeto aštuoniems šiais metais vyksiantiems Pasaulio ralio maratonų taurės lenktynių bajose „Cross Country Bajas“ (500-700 km ilgio lenktynės).

Nusprendęs koncentruotis į ralio maratono varžybas, lenktynininkas ketina dalyvauti visuose aštuoniuose Pasaulio taurės etapuose, nusidriekusiuose per kelis žemynus: Rusijoje (vasario 14–17 d.), Jungtiniuose Arabų Emyratuose (kovo 7–9 d.), Italijoje (birželio 20–23 d.), Ispanijoje (liepos 25–28 d.), Vengrijoje (rugpjūčio 8–11 d.), Lenkijoje (rugpjūčio 29 – rugsėjo 1 d.), Jordanijoje (rugsėjo 19–21 d.) ir Portugalijoje (spalio 24–26 d.). Visą tvarkaraštį rasite čia.

Dėl šeimyninių priežasčių, kurių B.Vanagas nekomentavo (S.Rozwadowskis laukė šeimos padidėjimo – red. past.), Sebastianas pirmose maratoninėse lenktynėse nedalyvaus. Jį pakeis kitas užsienietis – B.Vanagas į Rusiją važiuos su lenku Bartek (Bartolomiej) Boba.

Pasak Benedikto, jau Dakare buvo aišku, kad vasario mėnesį Sebastianas lenktyniauti negalės, todėl buvo iš anksto paieškota pamainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius