Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benedikto Vanago šturmanei po avarijos – mėnesio reabilitacija

Praėjusį savaitgalį vykęs „DHL Rally Elektrėnai“ pažėrė nemažai netikėtumų. Klastingi greičio ruožai bei permaininga jų kelio danga ne vieną ekipažą privertė baigti varžybas anksčiau finišo linijos. Bene labiausiai nuskambėjusi avarija – Benedikto Vanago ir Agnės Vičkačkaitės-Lauciuvienės kūlverstis, po kurio ekipažo šturmanė buvo išgabenta į ligoninę.
Benedikto Vanago avarija
Benedikto Vanago avarija / Youtube stopkadras

Nepaisant nesėkmės, ekipažas užėmė pirmą vietą šių metų „Baltic Rally Trophy“ sezone – ankstesniuose etapuose surinktų taškų užteko net ir nefinišavus Elektrėnuose.

Kaip atrodė ši avarija, stebėkite žemiau esančiame vaizdo įraše:

VIDEO: Nufilmuota: ralyje kelis kartus pavojingai vertėsi Benedikto Vanago automobilis

„Gerai? Gerai ar ne?“ – automobiliui sustojus vartytis, paklausė B.Vanagas šturmanės Agnės. Vos jai spėjus atsakyti „Aha“, prie automobilio pribėgę ralio žiūrovai jį atvertė.

Benediktas Vanagas ir Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė
Benediktas Vanagas ir Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė

Nors smūgis buvo labai stiprus – „Škoda“ dideliu greičiu nulėkė nuo kelio, priekiu trenkėsi į žemę ir padarė porą kūlversčių, ekipažas apsiėjo su minimaliais nuostoliais. Tą užtikrina ne tik itin saugūs šiuolaikiniai ralio automobiliai bei lenktynininkų ekipuotė (šalmas bei kaklo apsauga), bet ir sportininkų elgesys – vos įsėdus, kiek įmanoma stipriau užsiveržti saugos diržus, o automobiliui vartantis, rankas laikyti kuo arčiau kūno.

„DHL Rally Elektrėnai“ mums baigėsi ne visai taip, kaip norėjome. Nesusikalbėjome šiek tiek su Agne, o esant tokiam dideliam greičiui natūralu, kad kalbama yra apie nuostolius. Panašu, kad viskas gerai, tik sutrenkimų yra. Ralis toks – jis baigiasi įvairiai“, – avarijos vietoje kalbėjo B.Vanagas.

Po avarijos B.Vanagas liko su mechanikais ir padėjo jiems įkelti automobilį, o A.Vičkačkaitė-Lauciuvienė buvo išgabenta į ligoninę detalesnei apžiūrai. Čia ji, kaip buvo spėjama šeštadienį, pabus iki pirmadienio, tačiau naujienos šią dieną pasikeitė.

„Po rytinio gydytojų konsiliumo Respublikinėje Vilniaus Universitetinėje ligoninėje tolesnis verdiktas būtų toks: Agnei gaminamas specialus korsetas, ji stojasi ir iš karto pradeda mėnesį truksiantį reabilitacijos procesą. Tai kur kas geresnė žinia, nei tikėtasi, kad Agnė dėl traumos turės gulėti nuo 2 iki 4 savaičių“, – pirmadienį savo feisbuko paskyroje rašė B.Vanagas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius