Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bikerniekų trasoje – Lietuvos šonaslydininkų triumfas

Praėjusį savaitgalį Rygoje startavo 2022-ųjų metų Baltijos šalių šonaslydžio čempionatas. Bikerniekų trasoje susirinko Street, Semi Pro ir Pro lygų atstovai, o daugiausiai dėmesio susilaukė Pro važiavimai. Stipriausių klasėje Lietuvai atstovavo septyni sportininkai, rašoma pranešime.
Baltijos šalių šonaslydžio čempionatas Bikerniekuose
Baltijos šalių šonaslydžio čempionatas Bikerniekuose / AS Photography nuotr.
Temos: 2 Driftas Autosportas

Permainingu oru vykusioje kvalifikacijoje nugalėjo estas Kevin Pesur. Jo važiavimas buvo įvertintas 84 balais. Geriausiai iš lietuvių pasirodė Valdas Vindžigelskis, surinkęs 80 taškų ir iškovojęs antrą vietą.

Donatas Macpreikšas su 74-ais liko ketvirtas, Gediminas Levickas (62 balai) buvo klasifikuotas septintas, Gediminas Ivanauskas (59 balai) - devintas. Kvalifikacijos barjero neįveikė Kęstutis Telmentas, Silvestras Bieliauskas ir Sandra Janušauskaitė.

Top 16 etape kovoje G.Ivanauskas paskutiniame trasos posūkyje apsisuko ir nusileido latviui Rolandsui Berzinšui, taip baigdamas savo pasirodymą Rygoje. G.Levickas buvo pranašesnis už Janį Jurka ir pateko tarp aštuonių geriausių.

Top 8 kovose D. Macpreikšas įveikė Jako Pino, kuris po avarijos Top 16 etape su Kristjan Salmre važiavo su skolinta mašina.

Kvalifikacijos rezultatai lėmė, jog antrame varžybų etape V.Vindžigelskis susitiko su G.Levicku. Teisėjų nuomone, pirmųjų važiavimų metu klydo abu sportininkai, tad buvo skirta pakartotinė kova. Čia savo pranašumą įrodė Valdas ir pateko į pusfinalį.

Pirmame pusfinalyje Donatas buvo pranašesnis už R.Berzinš ir pateko į finalą. Kitoje Top 4 kovoje V.Vindžigelskis pasinaudojo esto Ao Vaida klaida paskutiniame trasos posūkyje ir iškopė į paskutinį varžybų etapą.

Finalinė kova tarp lietuvių vyko lyjant lietui - pirmojo važiavimo abu sportininkai padarė klaidelių, o susikeitus vietomis arčiau varžovo buvo D.Macpreikšas, kuris ir iškovojo pergalę Rygoje. Trečia vieta atiteko Estijos atstovui A.Vaida.

Antrasis Baltijos drifto čempionato etapas vyks birželio 3-4 dienomis "Latse rally park" trasoje, Estijoje. Lietuvos pro lygos čempionatas prasidės šį šeštadienį, gegužės 21 dieną, Kuršėnuose.

Valdo Vindžigelskio komentaras apie varžybas:

VIDEO: Valdas Vindžigelskis apie pirmą Baltijos drifto čempionato etapą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius