Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Antra Čilės WRC diena: brutali E.Lappi avarija ir artima esto su suomiu kova

Penktadienis prasidėjo nuo kraupios E.Lappi avarijos ir O.Tanako pergalės SS1. Neužilgo jį bendroje įskaitoje aplenkė E.Evansas, o vėliau juos abu nurungė netikėtai SS4 sužibėjęs T.Suninenas. Dienos pabaigoje lyderis pasikeitė ir ketvirtą kartą, kai paskutiniuose dvejuose greičio ruožuose laimėjo ir lyderio poziciją susigrąžino E.Tanakas.
WRC organizatorių „facebook“ tinkle publikuota nuotr.
WRC organizatorių „facebook“ tinkle publikuota nuotr.

E.Lappi avarijos SS1 greičio ruože vaizdo įrašas:

Šeštadienį pirmojo dienoje greičio ruožo (SS7) pradžia 13 val. 57 min (Lietuvos laiku).

SS6

Paskutiniame dienos GR ir vėl triumfavo O.Tanakas.

Net 17,8 sek. SS6 praradęs K.Rovanpera džiaugėsi, kad ši jam košmariška diena pagaliau baigėsi.

Kritiška sukibimo stoka skundėsi ir trečiojoje vietoje bendroje įskaitoje likęs E.Evansas (12,7 sek. atsilikimas).

Vienintelis visiška ramybe alsavo tik 4,2 sek. nuo lyderio bendroje įskaitoje atsiliekantis Teemu Suninenas: „Tik nesijaudinkite, viskas dar kontroliuojama.“

SS5

„Rere“ pavadintame greičio ruože laimėjęs ralio lyderio poziciją perėmė O.Tanakas.

4,9 sek. estui pralaimėjęs Teemu Suninenas to absoliučiai to nusureikšmino: „Nieko čia tokio, man tai buvo geras greičio ruožas.“

Šio greičio ruožo metu T.Katsuta labai pavojingai susimėtė ir tik per plauką išvengė didžiulės avarijos.

Pavojingas T.Katsuta momentas
Pavojingas T.Katsuta momentas

SS4 Pasikeitė ralio lyderis

Iš pradžių trasa skundėsi joje pirmas startavęs ir važiuojant ją „valęs“ K.Rovanpera (nuo laimėtojo atsiliko 7,8 sek.). Kadangi šiame „Pulperia“ pavadintame GR ryte rengtas SS1 ir po jo kelias buvo atidarytas civiliam naudojimui, jo danga buvo tik truputį geresnė nei dienos pradžioje. Iki tol bendroje įskaitoje pirmavęs E.Evansas taip pat skundėsi danga. Nusileidęs 7,5 sek. GR laimėtojui E.Evansas nukrito į trečiąją vietą bendroje įskaitoje.

Į pirmąją vietą šoktelėjo šiuo GR tikrai mėgavęs ir jame laimėjęs Teemu Suninenas iš „Hyundai“. Vis dėl to finišavus nuo jo tik 3,8 sek. skirtumu bendroje įskaitoje atsilikinėjo į antrą vietą pakilęs O.Tanakas.

SS4 rezultatai ir bendra įskaita:

SS3 vertėsi jau ir P.L.Loubet

Šio greičio ruožo metu daugelis sportininkų skundėsi sukibimo stoka, o P.L.Loubet net vertėsi.

K.Rovanpera skundėsi prastu balansu ir per dideliu automobilio pasukamumu. Šio GR metu Kalle prarado dar 7 sek. ir nuo lyderio bendroje įskaitoje atsilikinėjo jau 13,6 sek.

„Man net buvo baisu. Koviausi su savo automobiliu kaip kokiam pragare“, - finišavęs ir lyderiui SS3 metu 11,8 sek. praradęs sakė T.Neuville.

Kol Otto Tanakas skundėsi neveikiančia hibridine sistema ir problemomis su amortizatoriais, Elfynas Evansas ir vėl buvo greičiausias. Antra pergalė dienoje leido jam įsitvirtinti ralio lyderio pozicijoje. Po SS3 jis buvo padidinęs savo persvarą bendroje įskaitoje prieš P2 buvusį T.Sunineną iki 2,6 sek.

SS2

Antrame dienos greičio ruože O.Tanakui viskas apsivertė aukštyn kojom. GR pradžioje gana kietai nusileidus nuo vieno tramplinų sutriko hibridinės variklio dalies sistemos veikla, o prieš pat finišą Ottas prarado kontrolę ir jo automobilis apsisuko 360 laipsnių kampu. Nepilnas 7 sek. praradęs estas nukrito į trečiąją vietą bendroje įskaitoje.

Tuo tarpu SS2 greičio ruože laimėjęs E.Evansas pakilo į pirmąją vietą bendroje įskaitoje. Tiesa, jį nuo T.Sunineno tuo metu skyrė vos 0,1 sek.

SS1 Brutali E.Lappi avarija

Ralis prasidėjo vienintelio iki šiol Čilėje laimėjusio Otto Tanako pergale. Efektingai važiavęs estas aplenkė E.Evansą 2,1 sek., o čempionato lyderį K.Rovanperai net 10 sek. Nors ir mūsų akys krypo į įspūdingai važiavusį estą, dar labiau šokiravo baisi E.Lappi avarija. Net kelis kartus vertęsis ekipažas sumaitojo savo „Hyundai“ ralio automobilį. Gerai bent tai, kad abu automobilyje buvę sportininkai sveiki.

E.Lappi paklaustas, kokios avarijos priežastys, prasitarė, kad prieš posūkį gerokai per vėlai ėmė stabdyti ir dėl to vertėsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius