Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Craigas Breenas ir Scottas Martinas pasaulio ralio čempionato „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose startuoja su „Citroën C3“

Craigas Breenas ir Scottas Martinas su „Citroën C3 WRC“ – dar vieni liepos 13–15 dienomis vyksiančių „Shell Helix Rally Estonia“ varžybų dalyviai. Kiek anksčiau paskelbta, kad didžiausiame automobilių sporto renginyje Baltijos šalyse dalyvaus Haydenas Paddonas ir Sebas Marshallas iš „Hyundai Motorsport“ su automobiliu „Hyundai i20 WRC“. Šiais metais Breenas ir Martinas užėmė antrąją vietą Švedijos ralyje ir nekantriai laukia varžybų su kitais pasaulio ralio čempionato dalyviais Estijoje.
„Citroën C3 WRC“
„Citroën C3 WRC“ / Jaanus Ree / „Red Bull Content Pool“ nuotr.

„Citroën“ ralyje Estijoje startuos antrą kartą. 2012-aisiais Thierry Neuville’is ir Nicolas Gilsoulis su „Citroën DS3 WRC“ komandoje „Citroën Junior WRT“ buvo antri. Estijos ralis ir jo trasos Craigui Breenui jau pažįstamos. Tai bus trečiasis jo startas Estijoje – 2011-aisiais jis dalyvavo su Garethu Robertsu ir automobiliu „Ford Fiesta R2“. 2015-aisiais, kai Estijos ralis buvo FIA Europos ralio čempionato dalis, C.Breenas ir S.Martinas vairavo automobilį „Peugeot 208 T16 R5“.

„Man labai smagu sugrįžti į Estiją. Šiame ralyje jau esu dalyvavęs du kartus, prisiminimai labai geri. Tai puiki proga pasipraktikuoti greitoje trasoje, gera treniruotė prieš ralį Suomijoje. Nekantriai laukiu Estijos ralio“, – sakė komandos „Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team“ lenktynininkas Craigas Breenas.

„Citroën“ lenktynių direktorius Pierre’as Budaras pridūrė, kad ralis Estijoje C.Breenui bus puiki galimybė išbandyti save prieš ralį Suomijoje.

Jaanus Ree / „Red Bull Content Pool“ nuotr./Craigas Breenas
Jaanus Ree / „Red Bull Content Pool“ nuotr./Craigas Breenas

„Džiaugiamės galėdami dalyvauti „Shell Helix Rally Estonia“. Tai įvairialypė išbandymų sesija, suteikianti galimybę išmėginti įvairesnes trasas negu įprastoje išbandymų sesijoje. Idealu ruošiantis raliui Suomijoje. Craigui tai taip pat proga daugiau vairuoti. Kaip jau minėjau, ralio metu galime išbandyti jėgas įvairesniuose ruožuose, kitaip negu išbandymų sesijoje, kur vairuotojas puikiai išmoksta trasą jau po kelių ratų“, – mintimis dalijosi „Citroën“ komandos direktorius.

Mihkelis Vaksas, „Citroën“ importuotojo Baltijos šalyse „Veho Eesti“ tarybos narys, pabrėžė, kad „Citroën“ jau ne pirmus metus remia Estijos ralį, todėl džiugu, kad su komanda „Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team“, kuri startuos lenktynėse „Shell Helix Rally Estonia“ strateginis bendradarbiavimas gali būti dar sėkmingesnis: „Tai rodo, kad Urmo Aava’os ir jo komandos tikslą suorganizuoti pasaulio ralio čempionato renginį Estijoje komandos palaiko. Mes su „Citroën“ jaučiame didelį malonumą galėdami padėti įgyvendinti šią svajonę.“

Pats „Shell Helix Rally Estonia“ direktorius Urmo Aava teigia, kad organizatoriai deda visas pastangas, kad ralis vyktų sklandžiai ir prie starto linijos stojantys lenktynininkai galėtų parodyti geriausius rezultatus. „Tokie dalyviai kaip „Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team“ ir „Hyundai Motorsport“ suteikia mums puikią galimybę perkelti aukščiausio lygio pasaulio ralio čempionato pilotų ir automobilių lenktynes į Estiją. Ir Haydenas, ir Craigas yra greiti, o mes labai stengiamės suteikti jiems geras sąlygas ir puikias trasas varžytis ir kovoti dėl pergalės bei išbandyti jėgas prieš „Neste“ ralį Suomijoje. Tai, kad „Citroën“ čia dalyvauja antrą kartą, mūsų komandai reiškia pripažinimą. Priimame tai kaip pasitikėjimą tuo, ką darome“, – sakė Urmo Aava.

„Shell Helix Rally Estonia“ ralio pasus galima įsigyti interneto parduotuvėje.

Oficialios atidarymo ir apdovanojimų ceremonijos vyks Tartu, antrajame pagal dydį Estijos mieste. Tartu taps „Shell Helix Rally Estonia“ pramogų centru, o pagrindinė atlikėja oficialiame koncerte bus Rusijos superžvaigždė Niuša. Otepė, žinoma kaip žiemos kurortas, suteikia puikias sąlygas techniniam ralio centrui. Serviso zona ir administracija įsikūrusios Otepėje, sporto centre „Tehvandi“. Be Tartu, kitos „Super Special“ varžybos vyksta Elvoje, o žvyrkeliai pietinėje Estijos dalyje laikomi geriausiais Estijoje.

„Shell Helix Rally Estonia“, vyksiantis liepos 13–15 dienomis, yra Estijos ir Latvijos ralio čempionato ir „FIA European Rally Trophy“ dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius