Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„D1Sport Drift Wars“ varžybose Vilniuje – rekordinis dalyvių skaičius

Vilniuje vykusiose varžybose „D1Sport Drift Wars“ - rekordinis dalyvių skaičius. Varžybų ketvirtas etapas pritraukė nemažai svečių iš užsienio, tarp lietuvių varžėsi taip pat Latvijos ir Rusijos sportininkai. Iš daugelio Lietuvos bei užsienio miestų iš viso atvyko 52 sportininkai.
„D1Sport Drift Wars“ varžybos Vilniuje
„D1Sport Drift Wars“ varžybos Vilniuje
Temos: 2 Vilnius Driftas

Ryte prasidėjo dalyvių treniruotės. Treniruočių metu pilotai galėjo išbandyti skirtingas trajektorijas ir technikas. Bandomieji važiavimai praėjo be didesnių incidentų, tačiau viso renginio metu netrūko artimų ir aršių porinių važiavimų.

Varžybos neapsiėjo ir be susidūrimų bei pilotų nesėkmių: nemažai susidūrimų su blokais, pilotų kontaktų. Pora bolidų buvo apgadinti labai stipriai. Vieno važiavimo metu pilotas vairuodamas BMW markės bolidą pastūmė „Nissan 200SX“ (S13) , sulenkė duris ir slenkstį. Šonaslydžio esmė – artimos porinių važiavimų kovos, tačiau tą kartą teisėjai nubaudė pilotą už per aršų ir ganėtinai rizikingą važiavimą.

Tarp dalyvių buvo galima pirmą kartą išvysti „Volkswagen Golf“ automobilį perdarytą į galu varomą sportinį bolidą.

„D1Sport Drift Wars“ varžybos Vilniuje
„D1Sport Drift Wars“ varžybos Vilniuje

Kvalifikacijoje geriausiai sekėsi Giedriui Zabulioniui. Nors ir nedideliu taškų skirtumu, jis sugebėjo atsiplėšti nuo varžovų ir į porinius važiavimus keliauti pirmoje vietoje. Antras liko Andrius Burkša, nuo pirmoje vietoje esančio Giedriaus atsilikęs vos keliais taškais. Trečioje vietoje – Laisvūnas Žilys, o ketvirtas liko Darius Turevičius. Keletas visuomet rezultatyvių pilotų neįveikė kvalifikacijos barjero ir poriniuose važiavimuose nepasirodė. Renginio svečiai iš užsienio kvalifikaciją įveikė, tačiau kitaip, nei trečiajame „D1Sport Drift Wars“ etape, kuriame prizininku tapo latvis Janis Berzinis, šiose varžybose jiems pavyko patekti tik į „Top 16“ lentelę. Toliau kovas tęsė tik Lietuvos sportininkai.

Porinių važiavimų metu žiūrovai galėjo stebėti nemažai puikių kovų. Dažnai šonaslydžio varžybose jau nuo pat varžybų pradžios yra aiškūs dienos lyderiai, tačiau šį kartą porinių važiavimų metu rezultatų lentelė apsivertė kone kardinaliai. Po finalinio važiavimo Gedimino Žigučio automobilis net užsidegė, bet dėka operatyviai sureagavusių trasos teisėjų jis buvo greitai užgesintas.

Po įtemptų kovų paaiškėjo „D1Sport Drift Wars“ 4 etapo geriausieji:

  1. Deividas Taraskevičius
  2. Gediminas Žigutis
  3. Andrius Palaima
  4. Rimvidas Prakuliauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius