-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakar(sk)o dienoraštis Nr. 1: susipažinkite su nuoširdžiausia Vaidoto Žalos gerbėja

Ne kartą savo dienoraščiuose 2018 ir 2019 m. esu minėjęs, kad ir Dakare, ir Lietuvos ralio čempionate mane labai žavi Vaidoto Žalos šeimos palaikymas. Šiame Dakare jau pačioje pradžioje, bandomųjų važiavimų metu, sutikome Vaidoto tėtį Kęstutį. O atidarymo metu ir po pirmojo ralio etapo šnektelėjome su Vaidoto Žalos teta Aušra, atvykusia palaikyti sūnėno.

Aušra į Saudo Arabiją atvyko su Tomu Tumalovičiumi ir jo komanda. Tomas anksčiau išgarsėjo kaip Dakaro fotografas, o dabar įkūrė „Nuotykių fabriką“ ir tapo kelionių organizatoriumi – padeda Dakaro gerbėjams jį pamatyti.

Netradicinė teta

Bet apie V.Žalos tetą. Sakydami žodį teta, dažnai įsivaizduojame gal net vyresnio amžiaus, ramaus būdo žmogų, nelakstantį po ralius. Aušra – labai jaunatviška tokio tetos apibrėžimo priešingybė.

Jei kada Lietuvos ralio čempionate matėte raudoną vėliavą su užrašu ŽALA 2 (Žala kvadratu), atsiradusią tai laikais, kai Vaidotas važiavo su broliu Žygimantu, tai Aušra yra šios simbolikos autorė. Ji važiuoja į visus ralius su Vaidu, palaiko staigiuose posūkiuose – dabar jau dažnai kartu su Andrio Malnieko žmona Madara bei sūnumis (Miks ir Emils).

Žodžiu, Aušra yra tas žmogus, kuris suburia skirtingų kartų žmones į vieną bendriją, o Vaidotas su kuo bevažiuotų – Andriu ar Sauliumi – visad šį palaikymą jaučia.

„Žinokite, jaučiu didesnį jaudulį, nei važiuodamas su Vaidotu škoda. Tegul tik jie nesijaudina, nes puikiai žino, ką daro“, – sakė Andris sekmadienio vakarą.

O buvo taip...

Sausio 5-ąją mums su „iGo2Dakar“ įkūrėju Mindaugu Plukiu filmuojant apžvalginę 15min GAZAS laidą Saudo Arabijos dykumoje (sėdėjome ant sudegusio automobilio), per dykumą nuo pagrindinio kelio mūsų link pasuko būrelis baltų visureigių, pasipuošusių kupranugarių lipdukais ir Dakaro simbolika.

Jais važiavo akivaizdžiai gerai nusiteikę žmonės, todėl ruoštis savigynai nereikėjo. Nes tai buvo sirgalių iš Lietuvos būrys su Vaidoto teta Aušra priešakyje!

Iš džiaugsmo dėl Vaidoto ir Sauliaus fantastiško pasirodymo, tautiečiai užkūrė tikrą visureigių signalų orkestrą. O kas buvo toliau, pasižiūrėkite patys. Bet patikėkite: po dinamiškos dienos Dakare toks susitikimas buvo be galo malonus.

VIDEO: Dakaro gerbėjai iš Lietuvos užklupo besifilmuojančius žurnalistus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius