Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakar(sk)o dienoraštis Nr.6: kinų prezidentiniai automobiliai griaudi varikliais ir linksmina išvaizda

Vienas iš šio Dakaro ralio prieskonių – Kinijos komanda „JJ Sports“, lenktyniaujanti trimis prezidentiniais limuzinais, papuoštais Kinijos vėliavomis. Egzotika – visai kaip senais komunistų partijos ir įvairių „politbiurų“ laikais. Kinų stovykloje teko lankytis poilsio dieną Rijade. Šie automobiliai traukia minias smalsuolių!

„Qianan Jiu Jiang Landsail Racing Club“ atstovaujantys kinai į Saudo Arabiją atsivežė 1974 m. pavyzdžio perdarytus prezidentinius limuzinus „Hongqi CA770“, kuriuos oficialiai vadina „JJ SPORT CA7600A“.

Įspūdis toks: matai atvažiuojančią „Volga GAZ 21“, tačiau garsas – lyg sunkvežimio ZIL. Griaudėja lyg perkūnas iš giedro dangaus.

Nieko nuostabaus, po dangčiu piktai riaumoja 7 l darbinio tūrio „Chevrolet LS V8“ jėgainės. Taigi galios jiems netrūksta, patobulinta versija varoma keturių ratų pavara, o aukštais rezultatais Dakare kinai negali pasigirti dėl pilotų patirties stokos. Jie čia – debiutantai.

Tačiau ši komanda jau nebe pirmus metus dalyvauja „Šilko kelyje“ ir kaupia bekelės maratonų patirtį.

Kaip pasakojo vykdantysis komandos vadovas Ka Chun Yu, komandos savininkas Yuqiao Zhao yra Kinijos patriotas, todėl nori pasauliui parodyti legendinius prezidentinius automobilius.

VIDEO: Kinų istoriniai automobiliai su 7 l varikliais važiuoja greitai, bet kelia šypseną

Apie 80 proc. modifikuoto automobilio detalių – iš Kinijos. Likusi dalis – tos, kurios būtinos saugumui užtikrinti pagal Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) standartus.

Kinų komanda mane žavi ne tik keistais automobiliais, bet ir puikia nuotaika: jei žmonės domisi jų automobiliais ar net iš jų pasijuokia, kinams gerai. Svarbiausia teigiamos emocijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius