-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dakaras 2021“: Saudo Arabija paskelbė svarbią informaciją, startui ruošiasi rekordinis lietuvių desantas

Pasaulinei pandemijai „šienaujant“ vienas po kitų automobilių sporto varžybų, Dakaro ralio dalyvius kankino nežinia, ar visgi planuojamas „Dakaras 2021“ iš tikrųjų įvyks.

Rekordinis lietuvių desantas 2021 m. Dakaro ralyje

Dakaro ralio organizatoriai A.S.O. (Amaury Sport Organisation) pastaruosius kelis mėnesius dalyviams siuntė įvairius patvirtinimus ir žadėjo 100 proc. grąžinti startinius mokesčius, jei dėl COVID – 19 Dakaro ralis būtų atšauktas. Visgi Saudo Arabijos valdžia ilgai tylėjo ir nedavė jokių patvirtinimų, ar varžybas rengianti šalis pasiruošusi priimti ralio dalyvius ir svečius. Todėl Lietuvos atletai vengė mokėti startinius mokesčius ir tempė laiką.

Primename, kad sausio 2 d. Dakaro ralyje planuoja startuoti Vaidotas Žala, Benediktas Vanagas, Antanas Juknevičius, Gintas Petrus, Arūnas Gelažninkas, Laisvydas Kancius. Automobilinių ekipažų sudėtys dar neaiškios. Be to, nemaža tikimybė, kad šį kartą Dakare startuos ir dar vienas motociklininkas.

COVID-19 Saudo Arabijoje

Nuo 2020 Dakarą rengiančioje šalyje – Saudo Arabijoje – COVID-19 piko metu kasdien buvo užfiksuojama daugiau nei 4000 susirgimų. Siekdama užkirsti kelią viruso plitimui Saudo Arabijos vyriausybė griebėsi tradicinių priemonių: privalomo veido kaukių dėvėjimo, izoliacijos, nuotolinio mokymo. Beveik 35 milijonus gyventojų turinti šalis dar iki vakar buvo uždariusi savo sienas ir užsieniečių į šalį nepriėmė.

Dar vakar, trečiadienį, buvo pranešta apie kaimyninėje šalyje turėjusių vykti FIA Dubai Baja varžybų atšaukimą, kurios karantino metu buvo perkeltos į lapkritį.

Nepaisydamas šių aplinkybių, ketvirtadienį Saudo Arabijos princas Khalidas Bin Sultanas Al Faisalas oficialiai pranešė, kad šalis atsiveria sunkiausioms planetos varžyboms. Jo teigimu, šalis suvaldė COVID-19 grėsmes ir yra visiškai pasiruošusi priimti tiek Dakaro dalyvius, tiek šalies svečius bei turistus, kuriems jau pradedamos išdavinėti vizos.

„Daugiau naujienų dėl artėjančio Dakaro dalyvius pasiekė ir iš Dakaro organizatorių. Kol kas tai neoficialios naujienos, tačiau panašu, kad komandos Dakare gyvens tarsi burbule: dalyviai negalės nakvoti viešbučiuose, visi turės likti bivakuose. Į juos patekimas bus griežtai ribojamas, tad šiuo metu neaišku, kaip mus lankys Dakaro fanai“, – teigė KREDA komandos lenktynininkas Antanas Juknevičius.

Platesnį Dakaro legendos Antano Juknevičiaus komentarą rasite vaizdo pranešime:

VIDEO: Antanas Juknevičius pranešė svarbią žinią: Dakaras 2021 m. Saudo Arabijoje įvyks
VIDEO: Pirmasis Lietuvos keturratininkas Dakaro ralyje - Laisvydas Kancius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius