Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 18

Dakaras 2023 m.: pažymiai Lietuvos lenktynininkams

2023 m. Dakaro ralio organizatoriai dalyviams išbandymų, o žiūrovams vaizdų atseikėjo su kaupu. Dėl avarijų ir gedimų dužo ir Dakaro legendų (S.Peterhanselio, C.Sainzo) ir lietuvių viltys. Deja, neišvengta ir tragedijų. Todėl galima drąsiai sakyti, kad šis Dakaras buvo sudėtingas egzaminas jo dalyviams.
Lietuvių rezultatai Dakaro ralyje
Lietuvių rezultatai Dakaro ralyje / 15min koliažas

Visas naujienas apie Dakarą rasite specialioje rubrikoje DAKARAS 2023.

Lietuvos atletai, regis, startavo pačia moderniausia technika, bet, kaip amerikietiškuose kalneliuose, sėkmingas dienas keitė labai nesėkmingos. Ar kas būtų patikėjęs, jei prieš startą būtume prognozavę, kad visus Dakaro ralio greičio ruožus įveiks tik 2 iš 7 mūsų šalies komandų? Tik Rokas Baciuška ir Tomas Jančys su Irmantu Bražiūnu turėjo teisę užvažiuoti ant podiumo ir gauti Dakaro finišo medalį su užrašu „Finisher“. Kiti tautiečiai pravažiavo tik pro „Dakar Experience“ (tų, kurie neįveikė bent vieno greičio ruožo) arką. Pasikartosiu, tokios didelės lietuvių dalies nefinišavusių (viso Dakaro) neprisimenu. O Benediktas Vanagas su Vaidotu Žala į Lietuvą grįžo gerokai anksčiau, nesulaukę ralio pabaigos.

Prieš šį Dakarą daugelis sirgalių, priklausomai nuo savo simpatijų/antipatijų, aukštas vietas (bent jau dešimtukuose ar penketukuose) prognozavo Rokui Baciuškai, Vaidotui Žalai, Benediktui Vanagui. Kiek daugiau įsigilinę į pasirengimo Dakarui procesą kaip rimtą pretendentą į podiumą minėjo keturratininką Laisvydą Kancių.

Kaip dabar, jau po finišo, mūsų dalyvių pasirodymą vertina 15min skaitytojai, pamatysite ir savo balsą galėsite atiduoti nukeliavę tiesiai į rubriką Gazas.lt.

O aš žemiau pateiksiu savo vertinimus. Yra sakoma, kad žurnalistai žino daugiau, nei parašo straipsniuose. Todėl, manau, sportininkams skirti vertinimai tinkamai atspindės tai, ką pamačiau ar išgirdau Dakaro ralyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius