Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 01 13 /22:13

Dakare Antanas Juknevičius pateko į „Top 20“, Nasserui Al-Attiyah ir Carlosui Sainzui nepasisekė

Dešimtas Dakaro etapas supainiojo visų lenktynininkų planus. Didžioji dalis šio greičio ruožo sudaryta iš smėlėtų kopų, kurios kišo koją lyderiams: daugelis jų klimpo smėlyje, darė avarijas ar klaidžiojo dykumose. Lietuviams kopos atnešė skirtingus dividendus, o patys didžiausi – Antano Juknevičiaus sąskaitoje.
Antanas Juknevičius ir Mindaugas Slapšys
Antanas Juknevičius ir Mindaugas Slapšys / Tomo Markelevičiaus/15min.lt nuotr.

A.Juknevičius su M.Slapšiu startavo iš 43-ios pozicijos, tačiau nuo pat pirmų minučių demonstravo aukštą tempą ir jau pirmame kontrolės punkte buvo klasifikuojami 11-oje vietoje.

Vėliau lietuviai kiek sulėtino: antrame kontrolės punkte jie užėmė 12-ą, trečiame – 14-ą, o penktame – 17-ą vietą. 

„Kuo sunkiau, tuo mums geriau. Manau, kopose atsigriebsim“, – dar prieš dienos greičio ruožą kalbėjo A.Juknevičius, pasitikintis savo jėgomis smėlynuose.

Žodžiai buvo pranašiški – sportininkai dešimtą etapą baigė 17-oje vietoje. Trasoje jie sugaišo 4 val. 58 min. 23 sek. ir aplenkė ne vieną itin greitą lenktynininką, tarp jų ir iki 10-o etapo lyderio poziciją bendroje įskaitoje užėmusį Carlosą Sainzą.

Kaip lėkė lietuvis greičio ruože, galima pasigėrėti šiame vaizdo siužete, kur jis aplenkia lėtesnį varžovą.

Sėkmingu greičio ruožu 10-ąjį Dakaro etapą greičiausiai vadins ir Benediktas Vanagas su Sebastianu Rozwadowskiu. Jie, startavę 27-i, pirmą kontrolės punktą pasiekė toje pačioje, 27-oje vietoje, antrąjį – 26-oje, o trečiąjį – 23-oje.

Pamažu didindamas tempą, lietuvio ir lenko ekipažas po penkto kontrolės punkto jau buvo 22-oje pozicijoje. Preliminariais duomenimis, finišą jie pasiekė 21-oje vietoje.

VIDEO: Iš arčiau Dakaro nepamatysi: B. Vanago važiavimas iš bolido vidaus

Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas, startavęs iš 60-os vietos, užstrigo greičio ruožo pradžioje. Pirmo kontrolės punkto žymą jie įveikė tik 77-oje vietoje, o antrojo – 72-oje. Vėliau ekipažas pranešė, kad likus keliolikai kilometrų iki finišo, įstrigo kopose, kur paskutinį kvapą išleido „SEAT Leon Dakar“ automobilio turbina – Dakaras „Agrorodeo“ komandai baigtas. Plačiau apie komandos nesėkmes dešimtame etape skaitykite paspaudę čia.

Lyderių nesėkmės

Automobilių įskaitoje niekas neprilygo prancūzui Stephane'ui Peterhanseliui. Panašu, kad jis vienintelis sugebėjo be didesnių klaidų įveikti visą greičio ruožą, kurį Dakaro dalyviai dar ryte vadino sunkiausiu viso maratono metu. „Peugeot 2008 DKR“ vairuojantis prancūzas trasą įveikė per 4 val. 13 min. 32 sek. ir užtikrintai užėmė pirmą vietą bei išsiveržė į lyderio poziciją bendroje Dakaro įskaitoje.

Vienintelis žmogus, sugebėjęs pasipriešinti S.Peterhanseliui, buvo jo komandos draugas Cyrilis Despres – jis 244 km ilgio ruože atsiliko „tik“ 5 min. 40 sek. Trečią vietą užėmęs Vladimiras Vasiljevas atsiliko 12 min. Ketvirtas liko Nani Roma, penktas – Sebastienas Loebas, o Ginielis de Villiersas užėmė šeštą vietą.

Nasserui Al-Attiyah ir Carlosui Sainzui, panašu, kova dėl pirmosios vietos 2016-ųjų Dakare jau baigėsi. Pralaimėję S.Peterhanseliui po valandą, jie tokį laiko skirtumą likusiuose ruožuose panaikintų jei nebent prancūzas padarytų grubią klaidą. Bet iš 11 kartų Dakare triumfavusio S.Peterhanselio to tikėtis sunku.

C.Sainzas, įstrigęs 213-ame kilometre, prarado beveik 2 valandas. Pranešama, kad jo automobilis sugedo ir sportininkas prarado daug laiko laukdamas pagalbos.

Motociklų įskaitoje triumfavo Stefanas Svitko, 244 km trasą įveikęs per 3 val. 47 min. 23 sek. Nuo jo 3 minutes atsiliko Kevinas Benavidesas, dar tris – Toby Price'as.

Keturračių įskaitoje buvo bene didžiausia intriga. Čia Brianas Baragwarathas trasą įveikė per 4 val. 53 min. 30 sek., o Marcosas Patronelli nuo jo atsiliko vos 29 sek. Jo brolis Alejandro – dar minute.

Sunkvežimių įskaitoje triumfavo Pascalis de Baaras, antras liko Gerardas de Rooy'us, trečias – Airatas Mardeevas.

Greičiausių Dakaro dalyvių ir lietuvių rezultatus galite pamatyti žemiau esančioje lentelėje, o visi 10-ojo etapo rezultatai – paspaudus čia.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://lt.dakar.rally-video.eu/times/embed?type=cars&tracking=333,366,390&top=10&stage=11

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius