Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakare motociklu startuosiantį Balį Bardauską į ralį išlydėjo net Kalėdų Senelis

Antradienį iš Vilniaus oro uosto į Pietų Ameriką išskrido paskutiniai Dakaro ralio lenktynininkai, tarp kurių ir vienintelis motociklininkas iš Lietuvos – Balys Bardauskas, nešiantis „Team Perkūnas“ komandos vėliavą.
Į Dakaro ralį motociklininką Balį Bardauską išlydėjo net Kalėdų senelis
Į Dakaro ralį motociklininką Balį Bardauską išlydėjo net Kalėdų Senelis / Asmeninio albumo nuotr.

Išlydėti jo ankstyvą rytą susirinko ne tik artimiausi bičiuliai, talismaną lenktynininkui įdavė ir pats Kalėdų Senelis.

Motociklininkui tai antrasis Dakaro ralis, pirmajame jam pavyko dalyvauti maždaug prieš dešimtmetį. Tiesa, tąkart sportininkui finišo pasiekti nepavyko, mat lūžus abiem rankoms jis turėjo pasitraukti. Tad šiemet kartu su Carlosu Brebbia, „Team Perkūnas“ komandos vadovu, B.Bardauskas vienbalsiai tikina, kad svarbiausia – nepersistengti ir pasiekti finišą.

DAUGIAU SKAITYKITE: Vienintelis Dakaro lietuvis ant motociklo: apie gaisrus, abi lūžusias rankas ir ryžtą eiti iki finišo

Beje, tai ne pirmasis sportininkas iš Lietuvos, šiemet besilaikantis santūriai ir drąsių pažadų nedalijantis. Benediktas Vanagas, sėsiantis prie „Toyota Hilux Overdrive“ vairo, nusiteikęs labai panašiai. Išlydimas antradienį jis pabrėžė, kad svarbiausia šiemet – nedaryti klaidų.

Iškeliavo penkiese

Komandą „Team Perkūnas“ sudaro iš viso penki nariai – motociklininkas B.Bardauskas, ekipos vadovas, argentinietis Carlosas Brebbia, Dakarą ne vieną kartą sėkmingai įveikęs automobilių pilotas Aurelijus Petraitis, sostinės verslininkas Kęstutis Banikonis ir žinoma kaunietė, keliautoja, labdaros ir paramos fondo „Saulės smiltys“ vadovė Marija Dubickienė.

B.Bardauskas ralyje startuoja pažymėtas 98 numeriu. Motociklininkas į priekį veršis nauju „KTM 450 Rally Replica“ (kaina apie 30 tūkst. eurų) motociklu.

Pastarasis, jo žodžiais tariant, beveik toks pat geras, kaip lenktynininkų, važiuojančių dešimtuke. Tiesa, lyderių motociklai šiek tiek lengvesni, turi modifikuotą pakabą, bet skirtumai tikrai nedideli.

Šį motociklą sukūrė austrai, o prižiūri mechanikų komanda iš Prancūzijos.

Dakaro ralis startuos sausio 6 d. Jame numatyta iš viso 14 etapų. Motociklininkų klasėje užsiregistravo iš viso 167 dalyviai. B.Bardauskas startuos 98-uoju numeriu.

VIDEO: 40-tą kartą vykstantis Dakaro ralis: į trasą grįžusi Peru ir net 4 ekipažai iš Lietuvos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius