Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakare startuosiantis Darius Janušas: „Į Pietų Ameriką važiuosime ne atostogauti“

​2016-ųjų metų Dakaro dykumų maratone startuos dar vienas lietuvis, panevėžietis Darius Janušas. Į automobilių sporto padangę sugrįžęs lenktynininkas neslepia ambicijų pasiekti finišą sunkiausiomis pasaulyje vadinamose varžybose.
Nasseras Al-Attiyah ir Darius Janušas
Nasseras Al-Attiyah ir Darius Janušas / Dariaus Janušo nuotr.

Darius Janušas tvirtina, kad startuoti Dakare mintis kirbėjo jau seniai, tačiau sportininko planus tuomet gerokai pakoregavo krizė. Teko ne tik atidėti ketinimus ateičiai, bet ir trumpam pasitraukti iš automobilių sporto.

Dabar lenktynininkas sako, kad į sportą sugrįžta mažiausiai trejiems metams ir planuoja dalyvauti ne tik Lietuvos ralio čempionate, 1 000 km lenktynėse Palangoje, bet ir legendiniame Dakaro dykumų maratone.

2008-ųjų metų ekonominė krizė privertė mus sustabdyti savo planus.

„Automobilių sporte daug lemia finansinė situacija. 2008-ųjų metų ekonominė krizė privertė mus sustabdyti savo planus. Mūsų klubas tuomet jau buvo pradėjęs daryti žvalgybą siekdamas startuoti Dakare. Sunkūs laikai praėjo, atsirado stiprių rėmėjų, todėl nusprendėme šiemet pasiruošti Dakarui ir kitais metais jame startuoti“, – aiškino D.Janušas.

Dariaus Janušo nuotr./Darius Janušas
Dariaus Janušo nuotr./Darius Janušas

Šiemet D.Janušas jau buvo nuvykęs į Dakarą. Lenktynininkas stebėjo, su kokiais sunkumais susiduria komandos ir sportininkai. Dakare startuosiantis Lietuvis tvirtina, kad Pietų Amerikoje pasisėmė neįkainojamos patirties.

Į Pietų Ameriką važiuosime ne atostogauti, o kovoti su dykuma.

„Pamačiau Dakaro ralio virtuvę iš vidaus, daug bendravome ir su Dakaro nugalėtoju Nasseru Al-Attiyah, kitais lietuviais. Dakaras yra sunkus išbandymas tiek technikai, tiek žmonėms, todėl tam reikia ruoštis atsakingai. Į Pietų Ameriką važiuosime ne atostogauti, o kovoti su dykuma. Tai yra nepaprastai sunku“, – pasakoja lenktynininkas.

Sportininkas prabilo, kad šiuo metu jau beveik suformuota ir komandos sudėtis. D.Janušas teigia, kad visoms pareigoms stengiasi rinktis savo sričių specialistus ir su Dakaru bei panašaus pobūdžio lenktynėmis susipažinusius žmones.

„Seikiame suburti tokią komandą, kuri dirbtų kaip šveicariškas laikrodis. Kiekvienas komandos narys turi žinoti aiškias užduotis ir jas vykdyti. Jei pavyks sukomplektuoti ekipos sudėtį, bus kur kas paprasčiau varžytis Dakare. Iki Dakaro dar turėsime ir keletą treniruočių dykumose“, – teigė D.Janušas.

Dakaro varžybose D.Janušas startuos „Toyota Hilux Overdrive“ automobiliu. Anot lenktynininko, šis automobilis pasirinktas neatsitiktinai.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Darius Janušas
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Darius Janušas

Norime, kad technika būtų patikrinta ir pritaikyta Dakarui.

„Norime, kad technika būtų patikrinta ir pritaikyta Dakarui. Nenorime eksperimentuoti. Renkamės „Toyota“, nes šis automobilis jau yra pripažintas Dakare. Matėme, kaip kankinosi Antanas Juknevičius su savo „Mebar“. Sieksime, kad technika nebūtų tas veiksnys, kuris kištų mums koją“, – sakė D.Janušas.

Iki Dakaro dykumų maratono likus mažiau nei metams lenktynininkas dienas leidžia ne tik spręsdamas techninius ir finansinius Dakaro dykumų maratono klausimus, bet ir varžyboms ruošiasi fiziškai. Anot piloto, norint kovoti su dykuma reikia apgalvoti visas smulkmenas, antraip ji tave nugalės.

Dariaus Janušo nuotr./Darius Janušas
Dariaus Janušo nuotr./Darius Janušas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius