Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro dienoraštis Nr.2: lietuviai dykumoje gelbėjo „Toyota Gazoo Racing“ mechanikus

Sausio 3 d., ketvirtadienį, 15min žurnalistas kartu su projekto „iGo2Dakar“ ekipažu išvyko į dykumą, esančią už valandos kelio nuo Limos, važiuojant į Pisco pusę (ten drieksis ir Dakaro ralio trasos). Pirminis tikslas buvo gana tradicinis – stebėti Vaidoto Žalos automobilio („Bitutės“) bandymus. Tačiau diena susiklostė ne visai pagal planą.
Dakaro dienoraštis: „Toyota Gazoo Racing“ automobilio gelbėjimo operacija
Dakaro dienoraštis: „Toyota Gazoo Racing“ automobilio gelbėjimo operacija / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Pirmiausiai dėl to, kad netikėtai sugedo Vaidoto Žalos automobilio vairo kolonėlė. Kol mechanikai sprendė šią problemą, į šį uždarą bandymų poligoną dykumoje rinkosi ir „Toyota Gazoo Racing“ komandos pilotai. Jiems iš paskos autobusiukais važiavo ir komandos aptarnaujantis personalas, mechanikai.

Važiuoti smėliu – nelengvas uždavinys. Ypač jei automobilis varomas tik vienu tiltu. Todėl vienas „Toyota Gazoo Racing“ autobusiukų netruko užklimpti.

Nors pro šalį važiavo ir komandos sunkvežimiai, pirmieji į pagalbą Pietų Afrikoje registruotos komandos mechanikams suskubo raudona „Nissan Navara“ važiavę „iGo2Dakar“ vyrai. Pririšo virvę ir ištraukė kolegas.

Pikantiška detalė, sukėlusi visiems daug juoko – autobusiukas užstrigo šalia į smėlį įkasto klozeto. Šioje skurdžioje vietoje tokios egzotikos galima rasti nemažai – aplinkinės palaikės trobelės atrodo labai varganai.

Primename, kad pernai labai panaši situacija susiklostė Bolivijos viršukalnėse, maždaug 4800 m aukštyje. Tuomet, siaučiant pūgai, raudonas „Navara Odisėjas“ iš griovio ištraukė avariją patyrusį boliviečių autobusiuką.

Tokiu būdu lietuviai parodė, kad vienas iš Dakaro principų – kolegiška pagalba. Nes Dakaro ralis, lyginant su Baja lenktynėmis, tai kaip „Eurolygos“ varžybos ir gatvės krepšinis – čia gerokai daugiau džentelmeniškumo.

VIDEO: Dakaro dienoraštis (2): „Toyota Gazoo Racing“ autobusiuko gelbėjimo operacija dykumoje iš arti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius