Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro penktadienį – išbandymų metas ilgiausioje 2016-ųjų trasoje

Penktadienį Dakaro ralio dalyviams teks įveikti ilgiausią greičio ruožą visų 2016-ųjų varžybų metu: 542 km. Jis eis Ujunio druskos ežerų apylinkėse, o trasos aukštis kis nuo 3500 iki 4200 metrų. Organizatoriai praneša stiprų lietų trasos apylinkėse, tad netikėtumų greičiausiai netruks.
„Agrorodeo“ komanda penkto Dakaro etapo metu
„Agrorodeo“ komanda penkto Dakaro etapo metu / Tomo Markelevičiaus/15min.lt nuotr.

Lietuvių nuotaikos prieš šią dieną – skirtingos. Benediktui Vanagui Dakaro ketvirtadienis buvo sėkmingiausias 2016-aisiais – penktame greičio ruože jis užėmė 21-ą vietą ir bendroje įskaitoje pakilo iki 30-os. Ekipažas sugebėjo sutvarkyti po trečiadienio etapo sugedusį vairo stiprintuvą, o ketvirtadienį sugedus priekiniam reduktoriui, važiuoti automobiliu, varomu tik užpakaliniais ratais.

„Iš blogiausios įmanomos dienos išėjo visai pusėtina. Ir tai tik todėl, kad ėjom į priekį net ir beviltiškoje situacijoje“, – po finišo ketvirtadienį kalbėjo B.Vanagas.

VIDEO: Benediktas Vanagas: „Dakare nebūna lengvų dienų“

Kitų dviejų lietuviškų komandų lenktynininkams ketvirtadienis tapo košmaru. Antanas Juknevičius su Mindaugu Slapšiu turėjo problemą, analogišką patirtai B.Vanago – sugedo „Toyota Hilux“ vairo stiprintuvas. Problema ta, kad A.Juknevičių gedimas užklupo penkto greičio ruožo viduryje ir savo jėgomis greitai sutvarkyti vairo stiprintuvo nepavyko. 

„Šis Dakaro ralio etapas mums pateikė nemalonių staigmenų. Prieš pat CP1 praradome vairo stiprintuvą. Iki pat finišo mano ir Mindaugo pastangomis bandėme susitvarkyti, sugaišome 45 minutes, tačiau nesėkmingai. Dėl to nukentėjo ir mūsu tempas. Visgi, nuotaikos puikios prieš rytdienos (penktadienio) startą“, – po finišo penktame greičio ruože optimizmo trūkumu nesiskundė A.Juknevičius.

Dėl sugaišto laiko jis finišavo tik 72-as ir bendroje įskaitoje nukrito į 49-ą vietą.

VIDEO: Antanas Juknevičius: „Laukia įdomi diena“

Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno istorija – dar dramatiškesnė. Kadangi lenktynininkai turėjo labai mažai laiko remontuoti automobilius po trečiadienio greičio ruožo, ketvirtadienį ekipažas į lenktynes išvažiavo su tarškančiu pusašiu ir negaluojančia turbina – kaip sakė V.Žala, jie judėjo „neskubėdami, kaip turistai“. Nuvažiavus vos 100 kilometrų, juos sustabdė dar kita problema – degalų siurblys.

Automobilis sustojo ir nebeužsikūrė, o kol lenktynininkai išsiaiškino gedimo priežastį ir ją pašalino – prijungė atsarginį degalų siurblį, – praėjo ne viena valanda. Nusibeldę iki finišo jau sutemus, lenktynininkai gulė kelių valandų miegui, o mechanikai per tas kelias valandas turėjo „prikelti“ „SEAT Leon Dakar“ naujam gyvenimui – ilgiausiam Dakaro greičio ruožui.

VIDEO: „Agrorodeo“ komanda apie automobilio gedimą

Lietuviai Dakare penktadienį startuoja tokia tvarka (Lietuvos laiku): B.Vanagas su S.Rozwadowskiu – 15.53 val. (22 pozicija), A.Juknevičius su M.Slapšiu – 16.43 (72 pozicija), V.Žala su S.Jurgelėnu – 17.07 (96 pozicija).

Pirmas automobilio ekipažas, Sebastienas Loebas su Danieliu Elena, Dakaro šeštame etape startuoja 15.02 val. Motociklai ir keturračiai į trasą penktadienį pajuda 11.50 val., o sunkvežimiai – 17.51 val. (jų trasa - 295 km).

Greičiausių Dakaro dalyvių ir lietuvių rezultatus galite sekti žemiau esančioje lentelėje.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://lt.dakar.rally-video.eu/times/embed?type=cars&tracking=333,366,390&top=10&stage=7

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius