Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Dakaro prologą įveikęs Benediktas Vanagas su gimtadieniu sveikino mamą

Dakaro ralio prologą Benediktas Vanagas su šturmanu Kuldaru Sikku įveikė sėkmingai. Startavę kiek vėliau už pirmą lietuvišką ekipažą jie parodė geresnį laiką ir aplenkė Vaidotą Žalą. Po finišo Benediktas ne tik dalijosi įspūdžiais, bet ir sveikino savo mamą su gimtadieniu. Nusiminęs dėl pirmojo rezultato nėra ir Vaidotas Žala.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Komandos nuotr.

„Mama, su gimtadieniu! Tavo sūnus palaidūnas jau seniai tokiu metu nebūna namie...

O mes su Kuldaru jau finiše, po įveikto prologo lauksime galutinių rezultatų! Važiavome greitai, bet protas buvo drauge. Navigacija tikrai paini, tad laikyti didesnį greitį ir naviguoti buvo iššūkis. Keletą smulkių klaidelių padarėme, bet iš esmės darbas rytojui padarytas“, – po finišo feisbuke rašė B.Vanagas.

„Važiavome greitai, bet protas buvo drauge. Rytojui turime komfortišką starto poziciją. Visgi, tikrasis Dakaras prasideda rytoj, o šiandien buvo svarbiausia nesugadinti to, ką turime“, – komentavo B.Vanagas.

Po „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ skėčiu startavę Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas prologo finišą pasiekė 50-oje pozicijoje. Nors ekipažas laikėsi savo plano, važiuoti stabiliu tempu, tačiau koją pakišo navigacija.

„Antroje pusėje vienoje vietoje truputį ne ten nuvažiavome, tad kol apsisukome ir kitus praleidome, praradome šiek tiek laiko“, – komentavo V.Jurkevičius. Nepaisant to, ekipažas išlieka optimistiškas, nes prieš juos dar laukia beveik 5000 kilometrų.

13-oje vietoje finišavęs B.Vanagas ir estas K.Sikkas ir rytojaus dieną startuos 13-ti, iš karto po praėjusių metų čempiono Nassero Al-Attiyah. V.Jurkevičiaus ir A.Paliukėno duetas, preliminariai, 50-ti. Tuo metu dešimt greičiausių šio etapo lenktynininkų vakare dar rinkis savo starto pozicijas.

Po pirmųjų įskaitinių kilometrų dalyviai lieka Alulos stovyklavietėje, iš kurios šeštadienį, sausio 6-ąją, leisis į 414 kilometrų ilgio antrąją pirmo greičio ruožo dalį. Dakaro organizatoriai pasakoja, kad trasa pirmą kartą vinguriuos aplink Saudo Arabijos vulkanus, o peizažais pasižymės visais pilkos spalvos atspalviais. Lenktynių nugalėtojas paaiškės sausio 19-ąją.

Vaidotas Žala feisbuke irgi pasidalijo emocija: „Šachmatų partija pasisekė. Ryt turėsim puikią starto poziciją!“

Prieš startą V.Žala juokavo, kad svarbiausia yra ne kuri koja šiandien sunkesnė, o galva.

VIDEO: Vaidotas Žala prieš Dakaro prologą: svarbiausia – galva

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius