-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 15 /13:41

Paskutinis Dakaro etapas pažymėtas L.Kanciaus ir „Constra Racing“ pergalėmis bei R.Baciuškos nesėkme

Dakaro ralis – finišo tiesiojoje. Keturioliktas greičio ruožas yra paskutinis šių metų varžybose. Po jo paaiškės šių metų maratono nugalėtojai ir prizininkai. Šiame tekste nuolat atnaujinsime įvykius trasoje.
Rokas Baciuška
Rokas Baciuška / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.
Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

12:39

Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas finišuoja ir fiksuoja 28-ą vietą. Lyderiui jie nusileido 14 min.

VIDEO: „Mediafon“ duetas Dakaro finiše sunkiai tramdė džiaugsmą: ralis buvo sunkus

 

12:23

„Constra Racing“ komanda finišuoja pirmoje vietoje ir laimi paskutinį Dakaro greičio ruožą! Lietuviai čia vos septyniomis sekundėmis pranoko olandą M.Van Den Brinką.

 

12:20

Rokas Baciuška išsaugo antrąją vietą T4 klasėje, kadangi lenkui M.Goczalui, iki tol galutinėje rikiuotėje lietuvį aplenkusiam puse minutės, buvo skirta 2 minučių bauda.

VIDEO: Dramatiškas Roko Baciuškos finišas Dakare: buvo greitas, bet neatlaikė kardanas

 

12:17

Automobilių įskaitoje šiandien greičiausias buvo G.Chicheritas, o šių metų Dakaro ralio nugalėtojo titulą iškovojo Nasseras Al-Attiyah.

 

12:13

Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas WP3 taške fiksuoja 19-ą laiką ir 6 min. atsilikimą nuo lyderio.

 

Tempė kiti dalyviai, grįžo be kardano

12:12

Rokas Baciuška laikėsi pirmoje bendrosios įskaitose vietoje iki pat paskutinio Dakaro etapo. Deja, bet išsilaikyti jam nepavyko.

Atvažiavęs į finišą jis rodė kardaną, kurio gedimas ir kainavo nugalėtojo vardą.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Rokas Baciuška
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Rokas Baciuška

Kaip pasakojo pats sportininkas, likus keliasdešimčiai kilometrų iki finišo jiems pradėjo strigti kardanas. Kolegos mėgino juos patempti, bet kardanas pradėjo pavojingai šokinėti palei kojas. Ekipažas sustojo, nusiėmė jį ir taip pasiekė finišą.

Bet sirgaliai Roką sutiko kaip nugalėtoją.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Rokas Baciuška
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Rokas Baciuška

 

12:12

Finišą pasiekė Ginto Petraus ir Jose Marqueso ekipažas. Jie nuo lyderio atsiliko 16 min. 22 sek. ir užėmė preliminarią 29-ą vietą.

Finiše lenktynininkas sakė, kad greičio ruože buvo labai daug purvo, o važiavimą apsunkino tai, kad neveikė langų apiplovimo sistema.

12:09

WP3 taške Vaidotas Paškevičius, Slavomir Volkov ir Tomas Gužauskas nuo lyderių atsilieka vos 21 sek. ir tai yra trečias rezultatas.

12:06

WP2 taške „Constra Racing“ komanda fiksuoja pirmą rezultatą ir kol kas yra etapo lyderiai!

 

Finiše – ašaros ir palaikymas

12:02

Paskutinio, nesėkmingo Rokui, Dakaro etapo finiše ekipažą pasitiko artimieji, komandos nariai ir daugybė lietuvių sirgalių.

Rokas Baciuška graudinosi, jo šturmanas braukė ašaras.

 

11:38

Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas pirmą kelio tašką pasiekė 18-oje vietoje, o antrą – penkioliktoje.

11:35

„Constra Racing“ trijulė pirmame kelio taške demonstruoja puikų tempą ir nuo lyderio atsilikę vos 30 sek. rikiuojasi trečioje vietoje.

 

11:29

Pirminiais duomenimis, Roko Baciuškos bagiui likus 8 km iki finišo sugedo kardanas.

11:17

Finišuoja Rokas Baciuška. Lyderiui jis galiausiai šiandien nusileido 24 min. 27 sek. Bendroje T4 klasės rikiuotėje lietuvis liko trečias, antros vietos prizininkui M.Goczalui nusileisdamas 29 sek., o nugalėtoju tapusiam E.Goczalui 16 min. 44 sek.

 

11:16

Panašu, kad Rokui Baciuškai ne tik nepavyko iškovoti nugalėtojo vardo, bet ir išlaikyti antrosios pozicijos. Kol kas bendroje įskaitoje lietuvis krenta į trečią vietą, į priekį praleisdamas ir M.Goczalą.

11:14

Rokas pamažu juda į finišą, tačiau tai mažai guodžia. Lietuviui išlaikyti lyderystės jau niekaip nepavyks.

11:09

Nors atrodė, kad Rokui Baciuškai Dakaro ralio nugalėtojo titulas yra pasiekiamas ranka, tačiau likus paskutiniems kilometrams iki finišo jis patyrė nesėkmę. Kol kas neaišku, kas nutiko lietuviui, tačiau jau dabar aišku, kad išsvajota pirma vieta šiemet pasiekta nebus. Nugalėtoju T4 klasėje tapo lenkas Erikas Goczalas.

10:59

Startavo sunkvežimių įskaitoje lenktyniaujanti „Constra Racing“ komanda.

 

10:44

Startuoja Gintas Petrus su Jose Marquesu.

10:40

Finišuoja lenkas Erikas Goczalas. Jo rezultatas – 1 val. 25 min. 16 sek. Laukiama Roko Baciuškos finiše. Iki jo pergalės Dakaro ralyje lieka paskutinės minutės ir lietuvis įrašys savo vardą į Dakaro nugalėtojų gretas.

10:38

Startuoja „Mediafon“ ekipažas – Tomas Jančys su Irmantu Bražiūnu.

 

10:35

Kol kas T4 klasėje greičiausiai važiuoja Y.Seaidanas, tačiau jis Rokui Baciuškai jau ne konkurentas, nes bendroje įskaitoje yra tik šeštas. Kol kas lietuvio demonstruojamas tempas yra puikus – R.Baciuška vis dar greitesnis už E.Goczalą.

Trečiame kelio taške R.Baciuška fiksuoja 1 min. 36 sek. pranašumą prieš lenką ir rezerve turi dar kiek daugiau nei 3 minučių persvarą, kurią jis sukaupė iki šio greičio ruožo starto.

 

10:19

Lenkas E.Goczalas pasiekė trečiąjį kelio tašką už 102 km nuo starto. Jo laikas čia 1 val. 5 min. 27 sek. Prie šios atžymos artėja ir kol kas geresniu tempu važiuojantis Rokas Baciuška. Lietuvio pergalė Dakare – ranka pasiekiama.

 

10:13

WP2 taške Rokas Baciuška siunčia į nokdauną Eriką Goczalą, didindamas savo persvarą prieš jį jau iki 3 min. 22 sek. Lieka dar pusė greičio ruožo – apie 65 km.

09:58

68 km nuo starto esančią WP2 atžymą lenkas E.Goczalas pasiekė per 44 min. 32 sek. Laukiama, kokį rezultatą čia užfiksuos keliolika minučių vėliau startavęs Rokas Baciuška.

 

09:50

Rokas Baciuška irgi pasiekė pirmąjį kelio tašką. Jis čia 48 sek. pranoko pagrindinį varžovą dėl nugalėtojo titulo Eriką Goczalą. Lieka dar kiek daugiau nei 100 kilometrų.

09:49

Motociklų įskaitoje šiandien greičiausias Kevinas Benavidesas, kuris tapo šių metų Dakaro ralio nugalėtoju. Per keturiolika greičio ruožų lyderis susikrovė vos 43 sek. persvarą prieš Toby Price`ą, kuris paskutiniame greičio ruože buvo trečias.

 

09:34

Erikas Goczalas pirmą kelio tašką, nuo starto nutolusį 33 km, pasiekia per 20 min. 33 sek. Laukiama čia pasirodančio Roko Baciuškos.

09:27

Startuoja Rokas Baciuška. Likus vienam greičio ruožui jis vis dar pirmauja prieš antroje vietoje esantį lenką Eriką Goczalą. Juos skiria 3 min. 24 sek.

Anksčiau į trasą šiandien išvažiavo lenkas, tad tik finišavus Rokui Baciuškai paaiškės, ar lietuvis į viršų kels didžiausią beduino statulėlę, kokios nėra iškovojęs dar nė vienas Dakaro ralio dalyvis iš Lietuvos.

 

08:59

Laisvydas Kancius po finišo sakė, kad paskutinis greičio ruožas yra pavojingas, permerktas vandens, o danga – labai slidi, tarsi ledas. Tačiau tokios sąlygos buvo puikiai pažįstamos ir palankios lietuviui, kuris problemų išvengė. Keturratininkas pridūrė, kad trasoje itin sunku motociklininkams, kurie nuolat klimpsta ir virsta.

 

08:53

Panašu, kad keturračių klasės dalyviai jau nepagerins Laisvydo Kanciaus rezultato, tad lietuvis švenčia pergalę dar viename greičio ruože! Keturračių įskaitos nugalėtoju šiemet tapo prancūzas Alexandre Giroud.

VIDEO: Fantastiškas Laisvydas Kancius Dakaro finiše: laimėjo paskutinį greičio ruožą ir dėkojo lietuviams už palaikymą

 

08:38

Laisvydas Kancius pasiekė Dakaro ralio finišą. Jis trasą įveikė per 1 val. 36 min. 16 sek. ir kol kas tai yra geriausias laikas iš visų trasą įveikusių dalyvių. Finišavus klasės lyderiams šiandien galima tikėtis vietos TOP3.

 

08:23

Laisvydas Kancius jau įveikė 102 kilometrus paskutiniojo greičio ruožo. Jis tą padarė per 1 val. 14 min. Toks rezultatas prognozuojamas kaip TOP3.

 

08:19

WP2 taške Laisvydo Kanciaus rezultatas klasifikuojamas antrojoje vietoje.

07:51

Laisvydas Kancius pasiekė ir antrąjį kelio tašką. 68 km jis įveikė per 50 min.

07:49

Visiems keturračių kategorijos dalyviams pasiekus pirmąjį kelio tašką Laisvydas Kancius klasifikuojamas šeštoje vietoje.

 

07:28

Laisvydas Kancius pasiekė pirmąjį kelio tašką, nuo starto nutolusį 33 km. Jis čia pasirodė per 27 minutes. Lietuvio pozicija paaiškės tik finišavus kitiems dalyviams, kadangi šiandien keturratininkai bei motociklininkai startuoja atvirkštine tvarka ir lyderiai šią dieną pradės vėliausiai.

 

06:56

Startuoja keturračių įskaitoje lenktyniaujantis lietuvis Laisvydas Kancius.

 

Kada startuoja Lietuvos komandos?

06:50

Laisvydas Kancius – 6 val. 56 min.

Gintas Petrus / Jose Marques – 10 val. 44 min.

Rokas Baciuška / Oriol Vidal – 9 val. 27 min.

Tomas Jančys / Irmantas Bražiūnas – 10 val. 40 min. 30 sek.

Vaidotas Paškevičius / Slavomir Volkov / Tomas Gužauskas – 10 val. 59 min.

 

GR14 (sausio 15 d., Al-Hofuf – Dammam) 136 km greičio ruožas ir 278 km pervažiavimas

06:50

Paskutinysis greičio ruožas organizatorių įvardijamas kaip nesudėtingas. Tačiau dalyviai puikiai žino auksinę taisyklę – jame bus galima daugiau pralaimėti nei išlošti.

VIDEO: Paskutinis Dakaro ralio etapas

Trumpas greičio ruožas drieksis palei Rausvąjį ežerą. Galiausiai atvykę į Dammam miestą dalyviai pasieks 2023-iųjų metų Dakaro ralio finišą. Čia bus surengta apdovanojimų ceremonija.

 

Paskutinis atnaujinimas 2023-01-15 06:50

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius