Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dariui Jonušiui – trispalvė lenktynininkų padėka

„Aurum 1006 km“ lenktynės šiemet yra pirmosios rimtos automobilių sporto varžybos Baltijos šalyse. Koronavirusas rimtai sujaukė visų čempionatų kalendorių, tik lenktynės Palangoje nepakeitė savo datos ir vyksta tuo metu, kaip ir planuota. Už galimybę varžytis trasoje sportininkai lenktynių išvakarėse, trečiadienį padėkojo organizatoriui Dariui Jonušiui įteikdami didelę Lietuvos vėliavą su visų vairuotojų parašais.
Darius Jonušis
Darius Jonušis / Organizatorių nuotr.

Metų pradžioje paskelbus karantiną dauguma lenktynių organizatorių atšaukė planuotus renginius, čempionatų dalyviai liko visiškoje nežinioje. Nebuvo aišku, kada prasidės 2020-ųjų lenktynių sezonas ir ar jis iš viso įvyks. Vienintelis Darius Jonušis rizikavo ir nekeitė „Aurum 1006 km“ lenktynių datos, toliau dirbo kurdamas lenktynių miestą viduryje laukų šalia Palangos nežinodamas, ar bus pratęstas karantinas, rizikuodamas patirti didžiulius nuostolius. Tačiau rizika pasiteisino, į Palangą susirinko beveik trys dešimtys sportinio adrenalino ištroškusių komandų.

„Mes patys, lenktynininkai, suvokdami, kad sezonas šiemet gali taip ir neprasidėti, pirmiausia atsisukome į organizatorius. Ir tada tie menkniekiai, kurie mus eilę metų nervino, neteko prasmės. Buvo likęs tik vienintelis klausimas – ar galėsime važiuoti. Kilo noras padėkoti už tą miestą viduryje laukų, kuris dūzgia net keturias dienas. Tai ką visą laiką laikydavome kaip savaimę suprantamą dalyką, dabar savo kailiu patyrėme, kad visa tai priklauso nuo veiklių žmonių“, – kalbėjo vienas iš padėkos „Aurum 1006 km“ lenktynių organizatoriams iniciatorių, „Dynami:t Energy by Baltic Petroleum“ komandos narys Mantas Matukaitis.

Idėja padėkoti už lenktynes kilo „Dynami:t Energy“ komandos partneriams „Ignera“. Jie nusprendė Dariui Jonušiui už nuveiktus darbus įteikti Lietuvos vėliavą.

„Vėliava reiškia pilietiškumą, visų profesijų atstovų atsidavimą Lietuviai ir susivienijimą. Kad kartu esame stiprūs, nebijome nieko ir galime viską nugalėti. Tą vėliavą dovanojome partneriams „Dynami:t“, nes norėjome padaryti jungtinį padėkos projektą organizatoriams, kad jie nepabūgo, išliko stiprūs ir galėjo suorganizuoti visų laukiamas „Aurum 1006 km“ lenktynes“, – sakė „Igneros“ atstovė Ieva Bublytė.

Dvi savaites vėliava keliavo per lenktynių dalyvių garažus, kur jie dėjo savo parašus ir sveikinimo žodžius Dariui Jonušiui ir jo komandai. Padėkos iniciatoriai tikisi, kad vėliava ne vienus metus plevėsuos šalia „Aurum 1006 km“ lenktynių trasos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius