Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deividas Jocius apie antrąją vietą Elektrėnuose: „Buvome tarp tų, kurie nedarė daug klaidų“

Antrąją vietą „DHL rally Elektrėnai“ varžybose kiek netikėtai iškovojo Deividas Jocius su Donatu Zvicevičiumi. Ekipažui, iki tol važiavusiam trečioje vietoje, pozicija aukščiau pakilti padėjo latvių ekipažo nesėkmė.
Apdovanojimų akimirka
Apdovanojimų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Po paskutiniojo greičio ruožo finišavę ralio favoritai važiuoti į serviso zoną neskubėjo ir sustoję atidavė duoklę savo gerbėjams bei pasidalino pirmaisiais įspūdžiais apie varžybas.

Tiesa, itin palankią žinią finiše sužinojo Deividas Jocius su Donatu Zvicevičiumi. Trečioje pozicijoje įsitvirtinę lietuviai įveikė techninių problemų užkluptą Janio Vorobjovo ir Andrio Malnieko duetą.

Visi šlapi, visi spaudė iki galo ir rezultatas matosi.

„Pagal teisėjų pasakytą laiką, tai Janis pralošė antrą vietą. Atrodo, kad pakilome viena pozicija. Bet stengėsi visi. Visi šlapi, visi spaudė iki galo ir rezultatas matosi. Ralis buvo sudėtingas.

Noriu pabrėžti ir pasidžiaugti, kad Giedrius Notkus šiandien buvo kosmiškai greitas. Jį pavyti neturėjau tikrai jokių šansų. Didžiausi sveikinimai jo ir Daliaus Strižano ekipažui“, – iš karto po finišo sustojęs ir nugalėtojus pasveikinęs sakė Deividas Jocius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Aštunto GR finišas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Aštunto GR finišas

Deividui Jociui stenogramą skaitęs Donatas Zvicevičius trumpai apžvelgė visą ralio dieną. Šturmano teigimu, ekipažui ryte prireikė laiko įsivažiuoti, tačiau vėliau viskas klojosi puikiai.

„Pirmuose greičio ruožuose gal ir buvome kiek primigę, bet antra ralio pusė viską sustatė į vietas. Labai gražiai susikalbėjome, vienas kitą supratome ir taip tęsėsi iki galo. Be jokių klaidų, be nieko. Janiui Vorobjovui matyt pritrūko fortūnos. Važiuodami iš paskos jautėme svylančios gumos kvapą. Turbūt tai buvo Janio padanga“, – sakė Donatas Zvicevičius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka

Deividas Jocius negailėjo pagyrų ralį laimėjusiam Giedriui Notkui su Daliumi Strižanu. D.Jocius tvirtino, kad jis, kaip ir nemažai kitų greitų sportininkų, Elektrėnų apylinkėse pradėjo savo karjerą ir čia mokėsi ralio paslapčių, tad panevėžiečio pergalė visiškai svetimame krašte – ženklus rodiklis, įvardijantis G.Notkaus pajėgumą.

Laimėti norėjo visi ir tai matėsi nuo pirmų greičio ruožų.

„Kol mano bendraamžiai ėjo į diskotekas, aš važinėjau šiose apylinkėse. Tikrai gerai žinau visus gyventojus, seniūnus ir net kai kuriuos šunis. Žinojau vieną – jei kažkas šiandien bus greitesnis, jis bus to vertas. Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu buvo visa galva aukštesni.

Laimėti norėjo visi ir tai matėsi nuo pirmų greičio ruožų. Vieni persistengė patys, kitus pavedė technika. Lyderiai krito, mašinos dužo. Čia ralis, ir čia laimi tas, kas padaro mažiausiai klaidų. Klaidų padarėme ir mes, bet ne taip jau ir daug.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Ketvirtasis greičio ruožas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Ketvirtasis greičio ruožas

Dabar emocijos tikrai labai geros, nors diena buvo labai sunki. Turėjau temperatūros ir net galvojau, jog po pertraukos reikėtų nebestartuoti likusiuose keturiuose greičio ruožuose. Tačiau padėjo vaistai ir kovą tęsėme.

Noriu padėkoti ir Ramūnui Čapkauskui, kuris suorganizavo tokias lenktynes, kurias drąsiai galiu įvardyti kaip geriausias šiais metais“, – pasakojo Deividas Jocius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius