Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje F–1 etapo gali nebelikti

„Londono olimpiada niekam neįdomi, o jai skiriamos milžiniškos lėšos. Geriau jau investuotų į Silverstono trasą“, – taip kalbėjo F–1 lenktynių komercinių teisių valdytojas Bernie Ecclestone'as ir pagrasino, kad Didžiosios Britanijos „Grand Prix“ etapo gali nelikti.
B.Ecclestone'as
B.Ecclestone'as

Praėjusią savaitę B.Ecclestone'as savo parašu palaimino dar vieno naujo etapo atsiradimą: 2014 metais Rusijos Sočio mieste turėtų vykti Rusijos „Grand Prix“. Šios šalies etapas ir F–1 kalendorių papildžiusios varžybos Azijos valstybėse gali pakoreguoti įprastą čempionato tvarkaraštį. Panašu, kad realiausia grėsmė iškristi iš F–1 čempionato kyla Vengrijos ir Didžiosios Britanijos etapams. 

„Aišku, man skaudu kalbėti, bet Didžiosios Britanijos valdžia pastaruoju metu milžiniškas lėšas skiria Londono olimpiadai. Ji yra niekam nereikalinga. O jeigu Silverstono trasai reguliariai būtų skiriamas normalus finansavimas, galėtume kalbėti apie vieną geriausių F–1 etapų. Deja, dabar situacija yra labai nepalanki. Ir aš matau vienintelę išeitį – trauktis iš senųjų Europos trasų ir užleisti vietą naujoms šalims. Varžybos Vengrijoje šiemet įvyko tik įsikišus aukščiausiajai šalies valdžiai. Yra valstybių, pavyzdžiui, Rusija arba Azijos šalys, kurios tikrai domisi šiuo projektu, skiria pakankamai lėšų, todėl vietą kalendoriuje mes turėsime užleisti būtent naujiems etapams. Žvelgiame į situaciją iš ekonominio taško. Deja, kol kas padėtis mūsų netenkina. Pavyzdžiui, Turkijoje yra puiki trasa, bet žiūrovų į varžybas atvyksta kur kas mažiau, nei mes tikimės“, – ekonominius F–1 plėtros argumentus pateikė B.Ecclestone'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius