-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dominykas Butvilas Europos ralio čempionato etape Latvijoje užlipo ant prizininkų pakylos

Sekmadienį Latvijoje baigėsi antrasis Europos ralio čempionato etapas. Per dvi dienas ekipažai įveikė 11 greičio ruožų ir nuvažiavo daugiau nei 200 kilometrų lenktyniniu tempu. Dėl oro sąlygų duetai nebesivaržė paskutiniame greičio ruože futbolo stadione, kurį organizatoriai nusprendė atšaukti.
„Rally Liepaja 2015“ dešimtas greičio ruožas
„Rally Liepaja 2015“ dešimtas greičio ruožas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Ralio nugalėtoju tapo Airijos sportininkas Craigas Breenas. Jis visus greičio ruožus įveikė per 1 val. 56 min. 49,1 sek. ir išvengė didesnių klaidų. Lyderis 1 min. 40,7 sek. aplenkė antroje vietoje likusį jaunąjį Estijos pilotą Siim Plangi.

Garbingą trečią vietą iškovojo Lietuvos lenktynininkas Dominykas Butvilas. Jis šioje vietoje buvo klasifikuojamas jau po pirmų penkių greičio ruožų, tačiau antros dienos pradžioje rikiuotėje kiek nukrito.

VIDEO: Antroji „Rally Liepaja 2015“ diena

Tačiau šalti nervai ir užtikrintas tempas leido lietuvio ir lenko duetui vėl sugrįžti į prizininkų trejetą. Jie ralio nugalėtojui pralaimėjo 5 min. 48,6 sek.

Autorally.lv nuotr./„Liepaja Rally 2015“ bendros įskaitos TOP10
Autorally.lv nuotr./„Liepaja Rally 2015“ bendros įskaitos TOP10

Lietuvis už nugaros paliko vieną pagrindinių savo oponentų kovoje dėl trečios vietos – latvį Martiną Svilį. Ekipažus skyrė maždaug 40 sekundžių.

Trečią bendrosios įskaitos vietą iškovojęs Dominykas Butvilas įrašė savo pavardę į Europos čempionato prizininkų istoriją. Jis pakartojo 2001-aisiais metais ERC „Kurzeme“ ralyje Rolando Mackevičiaus ir Gintauto Asakavičiaus pasiektą geriausią rezultatą tarp Lietuvos sportininkų. Šis duetas tuo metu taip pat finišavo trečias.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Rally Liepaja 2015“ dešimtas greičio ruožas
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Rally Liepaja 2015“ dešimtas greičio ruožas

22-ą vietą bendroje įskaitoje užėmė kitas lietuvių duetas – Jonas Pipiras su Ramūnu Babachinu. Finišą pasiekė ir Laurynas Diržininkas su Daliumi Strižanu, kurie pirmą ralio dieną apgadino automobilį ir susikomplikavo situaciją kovoje dėl bendros įskaitos pozicijų.

Varžybų dėl pavarų dėžės gedimo nebaigė Egidijus Valeiša ir Povilas Reisas. Jie antrą dieną nebestartavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius