-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dynami:t Energy“ komandai – neplanuoti rūpesčiai: lūžo dvi BMW pavarų dėžės iš eilės

„Dynami:t Energy“ komandai, į šių metų „Aurum 1006 km lenktynes“ atsivežusiai net du identiškus automobilius, kad, esant reikalui, galėtų tęsti lenktynes, jei sugestų vienas. Atsarginių dalių prireikė gerokai anksčiau nei buvo planuota. Komandai teko remontuoti dvi pavarų dėžes ir pasirūpinti trečia.
„Dynami:t Energy“ komandos automobiliui prireikė remonto lenktynėms dar neprasidėjus
„Dynami:t Energy“ komandos automobiliui prireikė remonto lenktynėms dar neprasidėjus / Egidijaus Babelio nuotr.

Kad automobilis nevažiuoja taip, kaip turėtų, ir yra problemų su pavarų dėže, paaiškėjo dar ketvirtadienio treniruotėse. Galiausiai sunkiai besijungiančios pavaros lėmė, kad pavarų dėžė lūžo. Mechanikams teko skubiai į komandos BMW M3 sumontuoti atsarginę pavarų dėžę.

Tačiau penktadienį treniruojantis tapo aišku, kad problema niekur nedingo: pavaros lygiai taip pat sunkiai jungėsi. Kaip komentavo lenktynininkai, tarsi nebūtų sankabos. Galiausiai, kai lūžo antra pavarų dėžė, „Dynami:t Energy“ mechanikai suprato, kad jos lūžta ne šiaip.

„Radome bėdą. Pasirodo, buvo įdėtas negamyklinis išminamasis guolis. Įdėjome tokį, koks priklauso, ir dabar viskas gerai“, – sakė Mantas Matukaitis, komandos lenktynininkas.

Suradę, kas gadina pavarų dėžę ir verčia ją lūžti, mechanikai pataisė turėtą antrą pavarų dėžę ir ją sumontavo atgal į lenktyninį automobilį. Visgi dėl viso pikto komanda pasirūpino ir dar viena, trečia, pavarų dėže, mat prieš akis – ne tik penktadienio kvalifikacija, bet ir visos 1006 km lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius