Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Dynami:t Energy“ lenktynes „Autoplius.lt Fast Lap“ transliuos tiesiogiai portale 15min

Šeštadienį, gegužės 19 dieną vyksiančias „Autoplius Fast Lap“ lenktynes automobilių sporto entuziastai galės stebėti dar nematytu kampu: „Dynami:t Energy“ komanda „Race“ važiavimus bei naktines ištvermės lenktynes transliuos tiesiogiai iš automobilio vidaus.
„Dynami:t Energy“ tiesioginė transliacija iš automobilio
„Dynami:t Energy“ tiesioginė transliacija iš automobilio / E.Babelio nuotr.

Lenktynės iš kitos perspektyvos

Manto Matukaičio „BMW M3“ automobilyje sumontuota vaizdo kamera tiesioginę transliaciją 15min portalo skaitytojams pateiks abiejų Lietuvos žiedinių lenktynių „Race“ čempionato pirmojo etapo važiavimų metu, taip pat gyvai transliuojamos bus ir pirmą kartą vyksiančios 2,2 val. trukmės naktinės ištvermės lenktynės, kuriose tuo pačiu bolidu su M.Matukaičiu lenktyniaus ir Danas Azikejevas.

E.Babelio nuotr./„Dynami:t Energy“ tiesioginė transliacija iš automobilio
E.Babelio nuotr./„Dynami:t Energy“ tiesioginė transliacija iš automobilio

„Mes norime plačiau skleisti žinią apie automobilių sportą, parodyti žmonėms, kaip vyksta lenktynės kitais kampais. „Autoplius Fast Lap“ žiedinių lenktynių čempionatas yra labai įdomus, norisi, kad jį pamatytų kuo daugiau žmonių. Kadangi organizatoriams įtakos daryti negalime, tiesiogine transliacija rūpinamės patys“, – sakė M.Matukaitis.

„Man asmeniškai, kai žiūriu įvairias lenktynes per televizorių, pati įdomiausia dalis būna tada, kai režisieriai pateikia vaizdą iš vidaus, kur galima matyti, kaip vairuotojas vairuoja. Manau, tokių automobilių sporto mėgėjų yra daug. Pernai Palangoje vykusiose 1006 km lenktynėse parodę vaizdą iš vairuotojo perspektyvos pamatėme, kad tai pasiteisino, net ir organizatoriai patys pradėjo transliuoti lenktynes gyvai. Manau, kad Lietuvos žiedinių lenktynių čempionate vaizdai bus dar įdomesni“, – tęsė „Dynami:t Energy“ komandos lenktynininkas.

Mantas važiuos itin konkurencingoje R3000 klasėje, kurioje kausis net 27 panašaus pajėgumo automobilius turintys lenktynininkai, tad kova nusimato itin arši ir artima. Idėjos sumanytojai sako, kad nors transliacijos, palyginti su ištvermės lenktynėmis, truks pakankamai trumpai, veiksmo jose bus gerokai daugiau, mat vairuotojai čia kovos dėl pozicijų.

Kokybiškas vaizdas

Tai bus ne pirmoji tiesioginė lenktynių transliacija iš automobilio vidaus Lietuvoje. „Dynami:t Energy Racing Team“ buvo šio vaizdo pradininkai: pirmą kartą visas 1006 km lenktynes Palangoje iš automobilio vidaus transliavo praėjusiais metais. Idėja pasiteisino ir prilipo: šią technologiją organizatoriai panaudojo ir 1000 km lenktynėse Pernu, kameras įmontavę 4-iuose automobiliuose. Šiemet Palangoje planuojama vaizdą rodyti net iš 6 automobilių. Tačiau pirmosios transliacijos vis tik vyks iš Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato.

E.Babelio nuotr./„Dynami:t Energy“ tiesioginė transliacija iš automobilio
E.Babelio nuotr./„Dynami:t Energy“ tiesioginė transliacija iš automobilio

„Praėjusiais metais mes išsprendėme visas transliacijų metu kilusias problemas ir šį savaitgalį galėsime užtikrinti kokybišką transliaciją be jokių trukdžių. Turėsime prioritetines korteles geram ryšiui, o ir lenktynės nebus ilgos, tad nebus jokios baimės, kad įrangai gali pasibaigti elektros energija. Net ir naktinėse lenktynėse. Juk jos truks tik kiek ilgiau nei 2 valandas. Palangoje vaizdą transliavome visas 9-ias“, – sakė transliacija besirūpinantis „Live4you“ įmonės atstovas Raimundas Radžiukynas.

Šeštadienį portale 15min bus transliuojami du „Race“ R3000 klasės važiavimai. Pirmasis – nuo 11.35 val, antrasis – 16.00 val.

„Lenktynės – pavojingas sportas, kuriame netrūksta incidentų, o jų padarinių šalinimas užtrunka nemažai laiko. Organizatoriai sudėliojo labai įtemptą varžybų tvarkaraštį, tad iš patirties galiu pasakyti, kad dėl šių priežasčių transliacijų laikas gali slinktis“, – žiūrovus perspėjo Mantas Matukaitis.

Taip pat gyvai bus transliuojamos ir pirmą kartą vyksiančios naktinės 2,2 val. trukmės ištvermės lenktynės, kurių pradžia numatoma 20.48 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius