-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Enduro sprinto“ varžybose nepralenkiamas buvo Arūnas Gelažninkas

Šeštadienį Vievio apylinkėse motociklininkai varžėsi dėl Baltijos šalių „Enduro Sprint“ čempionato antro etapo nugalėtojo titulo, kurį, jau kaip tampa įprasta, išplėšė Arūnas Gelažninkas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Egidijaus Babelio nuotr.

Septynis kartus Lietuvos „Enduro Sprinto“ čempionas eilinį kartą gavo taurę ne tik už pergalę Baltijos šalių, bet ir Lietuvos čempionato antrame etape.

„Pirmas blynas neprisvilo. Nors trasa buvo šlapia ir slidi, gavom ir sniego ir lietaus, bet buvo gerai paruošta ir įdomi. Pavyko aplenkti savo amžiną varžovą Martiną Leoką ir nugalėti tiek savo E2 klasėje, tiek bendroje įskaitoje.“ – po varžybų džiaugėsi nugalėtojas, nuo esto M.Leoko atsiplėšęs kiek daugiau nei 5 sekundėmis.

Egidijaus Babelio nuotr./Varžybų akimirka
Egidijaus Babelio nuotr./Varžybų akimirka

Trečias bendroje įskaitoje ir greičiausias E3 klasėje buvo svečias iš Estijos Elary Talu, o jo tėvynainis Veiko Raatas geriausiai pasirodė klasėje E1.

Šalia Vievio esančioje „Crazy Fermoje“ iš viso varžėsi daugiau nei 130 motociklininkų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Sugūžėjo tiek profesionalai, išsiskirstę po tris klases, tiek mėgėjai. Visi jie turėjo tris kartus įveikti 27 km ilgio trasą per pelkes, upelius, pievas ir miškus.

Egidijaus Babelio nuotr./Varžybų akimirka
Egidijaus Babelio nuotr./Varžybų akimirka

Vienam ratui buvo skirtas 1 val. 20 min laiko limitas. Iš dangaus protarpiais vis pasipildavęs lietus, retkarčiais netgi sniegas molingą žemę pavertė sunkiai įveikiama bekele, kuri paprakaituoti privertė net sportininkus. 

Tuo tarpu pradedantieji vargo kaip reikiant. Rekordinius maratonus motociklu į šėliones sportine dvirate transporto priemone bekele iškeitęs keliautojas Aidas Bubinas pasakoja, kad lengva tikrai nebuvo.

Egidijaus Babelio nuotr./Varžybų akimirka
Egidijaus Babelio nuotr./Varžybų akimirka

„Tai buvo tik antrosios mano varžybos, ir apskritai šeštas kartas, kada teko važiuoti sportiniu „Enduro“ motociklu, tad sunku vertinti kiek sunki buvo ši trasa, lyginant su kitomis. Daugiausia jėgų čia atėmė purvas, mat su tokia maža patirtimi važiavimo greitis nėra didelis, o važiuojant lėčiau padangos apsiveja moliu, ir motociklas netenka sukibimo, labiau slidinėja.

VIDEO: „Enduro Sprinto“ antrasis etapas

Daugiausia jėgų čia atėmė purvas, mat su tokia maža patirtimi važiavimo greitis nėra didelis.

Dar sunku apsiprasti su tuo, kad važiuojant didesniu greičiu molis išsikrato iš padangos protektoriaus ir sukibimas tampa geresnis. Pavadinčiau tai pradinuko sindromu“ – nusijuokė keliautojas, vėliau pripažinęs, kad kiekvienas kilometras duoda naujos patirties ir naujų potyrių.

„Džiaugiuosi antrą kartą iš eilės sėkmingai įveikęs trasą ir pelnęs įskaitinių taškų“ – pasigyrė pradinukams nebūdinga sėkme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius