Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„ENEOS 1006 km“ lenktynių žiūrovams – proga išbandyti jėgas slalomo trasoje

Vos tik pasibaigus „ENEOS 1006 km lenktynių“ dalyvių paradui Palangos Vytauto gatvėje motorų gausmas persikėlė į laikinąją trasą Palangos aplinkkelyje prie Vydmantų transporto mazgo.
„Dunlop“ slalomo akimirka
„Dunlop“ slalomo akimirka / Vytauto Pilkausko nuotr.

Vieni pirmųjų specialioje trasoje šalia Klaipėdos posūkio savo batalijas pradėjo „Dunlop“ automobilių slalomo dalyviai.

„Šios varžybos „ENEOS 1006 km lenktynių“ programoje atsirado pernai ir iškart susilaukė nemenko susidomėjimo, – sako jas rengiančio Vilniaus „Sportinio vairavimo centro“ direktorius Andrejus Savčenko. – Todėl nuspręsta jų neatsisakyti ir šiais metais, o „Dunlop“ slalome gali rungtis visi norintys: tiek žiūrovai, atvykę į Palangą ilsėtis ar stebėti maratoninių lenktynių, tiek nuolatiniai, gerai žinomi slalomo meistrai“.

„Dunlop“ automobilių slalomo organizatoriai leidžia varžytis su bet kokiu automobiliu, o šią trasą įveikti bus galima tiek kartų, kiek dalyvis nori. Visi šių lenktynių dalyviai skirstomi į tris klases, sudarytas pagal vairuojamo automobilio pavaros tipą: varomi priekiniais, varomi galiniais ir varomi visais keturiais ratais. Moterys varžysis dar vienoje, atskiroje klasėje.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti ir palaikyti tokią puikią automobilių sporto entuziastų iniciatyvą, nes norinčiųjų išbandyti jėgas „Dunlop“ slalome vis daugėja. Tikimės, jog šios varžybos prisidės ir prie vairavimo kultūros gerinimo šalyje, nes jų dalyviams nuolat akcentuojame, jog išmėginti savo jėgas bei tobulinti įgūdžius būtina tik specialiai tam įrengtoje vietoje, o ne gatvėje, kur pilna kitų eismo dalyvių, – sako prizą – naujų padangų komplektą – įsteigusios „Goodyear Dunlop“ atstovybės Baltijos šalyse klientų rinkodaros vadovė Živilė Plyčiuraitienė.

Liepos 21-ąją startavusios „Dunlop“ slalomo varžybos vyks visas tris dienas ir finišuos tik šeštadienį, liepos 23 d., 16 val., kai „ENEOS 1006 km lenktynių“ dalyviai bus beveik įpusėję savo maratoną.

Pasak „Dunlop“ automobilių slalomo organizatoriaus A. Savčenko, šiemetinė trasa pareikalaus iš dalyvių važiuoti laikantis gana tikslių trajektorijų, o nugalėtoją, kaip rodo pernykštė praktika, lems ne sekundės, bet jos dalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius