Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija džiūgauja: Švedijos WRC etape pergalę išplėšė Ottas Tanakas

Fantastiškas WRC etapas Švedijoje. Per keletą dienų pasikeitė net keli lyderiai. Vis dėlto pergalę iškovojo Estijos lenktynininkų ekipažas Ottas Tanakas ir Martinas Jarveoja.
Ottas Tanakas ir Martin Jarveoja laimėjo WRC Švedijos ralį
Ottas Tanakas ir Martin Jarveoja laimėjo WRC Švedijos ralį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Švedijoje duotas startas antram Pasaulio ralio čempionato (WRC) etapui. Tai antrosios iš trylikos šiame sezone numatytų lenktynių.

Prieš pirmąjį greičio ruožą dalyvių tradiciškai laukė testinis etapas. Jame geriausiai pasirodė praėjusių metų WRC čempionas, „Toyota Gazoo Racing“ ekipos narys Kalle Rovanpera. Suomis trečiuoju bandymu čia užfiksavo 20 min. 50,9 sek. laiką.

Vos 0,1 sek. jam nusileido tautietis Esapekka Lappi. Trečio laiko autoriumi tapo japonas Takamoto Katsuta.

Ketvirtadienį vakare buvo surengtas ir pirmasis greičio ruožas. Jame ir vėl greičiausias buvo K.Rovanpera. Jis 1,6 pranašumu už savęs paliko „Ford M-Sport“ ekipos pilotą iš Estijos Ottą Tanaką. Trečią rezultatą užfiksavo Elfynas Evansas.

Penktadienį ir šeštadienį ralio dalyvių laukė po septynis greičio ruožus, o sekmadienį – dar trys.

Penktadienio herojumi tapo į WRC sugrįžęs „Hyundai“ pilotas Craigas Breenas. Tačiau šeštadienį viskas pasikeitė. Popiet, važiuojant provėžuotomis trasomis ir naudojant žibintus, estas įrodė savo pranašumą ir išsiveržė į priekį. Tarpiniuose laiko matavimo taškuose blogesnės kokybės padangomis važiavusį Craigą estas lenkė beveik po 10 sek. Galutinė esto persvara siekė 8,6 sek.

Nugalėtojo klausimas sprendėsi sekmadienį, trijuose greičio ruožuose. Craigas Breenas tyčia pavėlavo į „Wolf Power Stage“ laiko kontrolę, praleisdamas į priekį komandos draugą Thierry Neuville'ą, kad jis pelnytų daugiau taškų. Tačiau tokia taktika nepasiteisino, belgas atkovojo vos 1,3 sek., o C.Breenas gavo 10 sek. baudos.

Todėl Ottas Tanakas nugalėjo užtikrintai ir nuo antroje vietoje esančio K.Rovanpera atsiplėšė 3 tšk. (už pergalę Power stage – papildomi 2 tšk.). Video apžvalgą rasite čia.

WRC lyderių penketukas dabar atrodo taip:

O.Tanakas/M-Sport 41 tšk.
K.Rovanpera/Toyota 38
T.Neuville/Hyundai 32
E.Evans/Toyota 29
S.Ogier/Toyota 26

Visi rezultatai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius