Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos autokroso čempionato etape Vilkyčiuose – pirmosios lietuvių pajėgos

Jau Liepos 3-4 dienomis Vilkyčių autosporto komplekse bus surengtas aukščiausio kalibro autosporto renginys šiais metais. Čia dvi dienas varžysis Europos automobilių kroso čempionato dalyviai. Tarp iškeltų daugelio Senojo žemyno šalių vėliavų Vilkyčiuose plazdančią matysime ir Lietuvos trispalvę, kadangi apie norą dalyvauti jau pareiškė pirmieji mūsų šalies lenktynininkai, rašoma pranešime.
EAX etapas Vilkyčiuose
EAX etapas Vilkyčiuose / Komandos nuotr.

Vilkyčiuose Europos automobilių kroso čempionato etapo dalyviai dvi dienas lenktyniaus trijose bagių klasėse ir vienoje kėbulinių automobilių kategorijoje. Pastaroje mūsų šalies spalvas pasiryžo ginti kol kas vienintelis šioje įskaitoje paraišką pateikęs lenktynininkas Paulius Pleskovas.

Anot jo, nors visas jo komandos dėmesys pastaruoju metu skiriamas ralio kroso varžyboms, tačiau praleisti tokią progą lenktyniauti savo šalyje vykstančiame Europos autokroso čempionato etape būtų neatleistina. Juolab, kad pastaruoju metu, kai dėl karantino daug renginių buvo atšaukta ar atidėta, visiems lenktynininkams norisi įveikti kuo daugiau „kovinių“ kilometrų ir išlaikyti sportinę formą.

Komandos nuotr./Paulius Pleskovas
Komandos nuotr./Paulius Pleskovas

„Kadangi dabar varžybų badas ir ralio kroso varžybos nukeliamos, turime laiko sustartuoti dviejuose autokroso etapuose – Latvijoje ir Lietuvoje. Mašina yra, todėl su mielu noru prisiminsime autokrosą. Viso čempionato nevažiuosime, nes mums prioritetas yra ralio krosas.

O Vilkyčiuose važiuosime dėl savęs ir dėl publikos, kad žiūrovams būtų smagiau. Varžybos bus tikrai rimtos, todėl mums tai puiki proga pasitreniruoti ir pasitikrinti įgūdžius. Galų gale bus garbė atstovauti Lietuvai tokiame renginyje. Žiūrovams irgi bus dar daugiau azarto kai galės palaikyti savus“, – kalbėjo Paulius Pleskovas.

Vilkyčiuose taip pat ketina dalyvauti ir vienas labiausiai patyrusių, bagiu lenktyniaujantis pilotas Saulius Žunda. Molėtiškis tvirtina, kad nors jo bagis ir negali prilygti šimtatūkstantinius biudžetus turinčių komandų technikai, tačiau savoje šalyje lietuvis startuoti nori ir tam savo bagį ruošia. Sauliui Žundai šis startas bus toli gražu ne pirmasis Europos lygio varžybose. Jį Vilkyčių trasoje lenktyniaujantį su Senojo žemyno grandais buvo galima išvysti ir ankstesniais metais.

„Bagis praktiškai paruoštas. Lieka tik dažymo darbai. Techninę dalį visą esame išbandę, dėl to esame jau ramūs. Kadangi šiemet Vilkyčiuose reikės važiuoti kitokiomis padangomis, pagal tai persidarėme žvaigždes. Prieš Vilkyčius bus varžybos Bauskėje. Startuosime ten ir tuomet bus aišku, ar mūsų technika atitinka visus naujus reikalavimus ir ką dar reikėtų padaryti iki Vilkyčių“, – mintimis dalijosi Saulius Žunda.

Komandos nuotr./Saulius Žunda
Komandos nuotr./Saulius Žunda

Vilkyčiuose kartu su Europos autokroso čempionato etapu vyks ir Nacionalinės klasės varžybos. Jos kaip visuomet bus skirtos 1600 ir 2000 klasių techniką vairuojantiems dalyviams.

Tradiciškai norinčių čia startuoti lietuvių sąrašas užsipildo labai greit, kadangi visi nori tapti tokio grandiozinio renginio kaip Europos čempionato etapas dalimi ir pajusti tą kvapą gniaužiančią lenktynių savaitgalio atmosferą.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius