Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

F-1 komandos pritarė kvalifikacijos formato pokyčiams

Ekipų vadovai buvo pakviesti susitikti ir kartu su Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) atstovais aptarti galimus kvalifikacijos formato pokyčius. F-1 komandos palaimino planus pakoreguoti kvalifikacinių važiavimų formatą.
Bandymai Bahreine
Bandymai Bahreine / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokių veiksmų imtasi tam, kad būtų apsisaugota nuo situacijų, kai pilotai, taupydami padangas lenktynėms, nesivargina išvažiuoti į trasą ir kovoti dėl aukštesnių pozicijų paskutinėje kvalifikacinių važiavimų dalyje.

Tarp palaiminimo gavusių pasiūlymų buvo idėja leisti pilotams lentynes pradėti su padangomis, kurios buvo naudotos ne trečioje, o antroje kvalifikacijos dalyje. Taip pat buvo siūlyta į paskutinę važiavimų dalį patekusiems pilotams duoti po papildomą padangų komplektą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bandymai Bahreine
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bandymai Bahreine

Dar viena palankaus vertinimo susilaukusi idėja – pirmąją važiavimų dalį sutrumpinti iki 18 minučių, o Q3 prailginti iki 12 minučių, per kurias sportininkai galėtų įveikti daugiau greitų įskaitinių ratų.

Visos šios idėjos buvo aptartos Bahreine vykusiame F-1 Strategijos grupės pasitarime ir, kaip skelbia britų „Autosport“, gavo komandų palaiminimą. Kad minėtieji pakeitimai būtų įtraukti į F-1 taisykles ir įsigaliotų dar iki pirmųjų šiemet lenktynių Australijoje, jas turi patvirtinti FIA Pasaulio automobilių sporto taryba (WMSC).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bandymai Bahreine
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bandymai Bahreine

Komandų atstovai taip pat aptarė galimybę pakoreguoti variklių homologacijos taisykles, tačiau pateikti pasiūlymai buvo atmesti.

F-1 vadovo Bernie Ecclestone'o pasiūlymas skirti dvigubai daugiau taškų paskutinėse trejose sezono lenktynėse taip pat nesusilaukė daugumos komandų palaikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius