Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„FIA Rally Star“ atrankoje Aistė Perminaitė pateko į TOP3, tačiau neslėpė apmaudo

Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) surengtoje atrankoje lietuvė Aistė Perminaitė pateko į geriausiųjų merginų trejetuką. Ji už savęs paliko beveik šimtą oponenčių.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

Iš pradžių „FIA Rally Star“ atranka jaunųjų ralio talentų paieškai vyko nacionaliniu lygmeniu. Lietuvoje surengtą atrankinį etapą merginų kategorijoje laimėjusi Aistė Perminaitė iškeliavo į Vokietiją, kur jos laukė gausus būrys varžovių iš visos Europos.

Europos atranka vyko „Estering“ trasoje. Čia dalyviams reikėjo pademonstruoti savo vairavimo sugebėjimus valdant „Cross Car“ bagį.

Lietuvei čia sekėsi puikiai. Nors Aistei oro sąlygos buvo nedėkingos, kai palijus teko važiuoti šlapia danga, tačiau ji sugebėjo patekti tarp 33 dalyvių, patekusių į finalinį turą. Beje, lietuvės užfiksuotas rezultatas pakliuvo į TOP5.

Paskutiniame atrankos etape lietuvei koją pakišo techninės problemos. Ir nors buvo skelbiama, kad gedimo atveju važiavimą bus leista pakartoti, organizatoriai kažkodėl nusprendė priimti kitokį sprendimą.

„Likau TOP3, bet galutinis tikslus rezultatas kaip ir neaiškus. Trečiame etape paskelbė TOP3 merginas finaliniam važiavimui. Tarp jų buvau aš, vokietė ir britė, kuri jau buvo iškritusi antrame etape, nes trenkėsi į bortą ir išlaužė ratą. Prieš pat važiavimą paskutinę minutę prie mūsų TOP3 sugalvojo prijungti dar ir švedę, kuriai antrame etape „įvežiau“ 15 sekundžių ir dėl to ji irgi nepateko į trečią etapą.

Vokietė, švedė ir britė suvažiavo finalinį važiavimą, o man jo metu „nuėjo“ sankaba ir aš negalėjau finišuoti. Šiame projekte esant techniniam gedimui jis buvo sutaisomas ir vairuotojui buvo leidžiama kartoti važiavimą. Man pakartoti važiavimo neleido ir mano laiko nebuvo. O kitų merginų laikų po trečio etapo nepublikavo. Laimėjo britė ir švedė, kurios į finalą buvo tiesiog atrinktos antru šansu.

Nuostatuose buvo rašoma, kad laimėtojai bus vertinami pagal važiavimo laiką, važiavimo techniką, fizinį ir psichologinį pasiruošimą bei imamus interviu. Manau, kad su vokiete pademonstravome ir išlaikėme visas šias savybes tarp merginų stabiliausiai, nes klaidų nedarėme ir kvalifikavomės kiekviename etape be jokių antrų šansų. Tačiau kas ir kodėl buvo nuspręsta kitaip bei kuriais faktoriais rėmėsi komisija – jau manau ir nesužinosime.

Projektas leido pamatyti savo galimybes Europos mastu, džiaugiuosi įgyta patirtimi, atliktu darbu ir tai tik skatina judėti toliau. Šiam projektui tikrai ruošiausi ir prie pasiektų rezultatų prisidėjo būrys žmonių“, – dėl organizatorių sprendimo apmaudo neslėpė pranešimu savo „Facebook“ paskyroje pasidalijusi Aistė Perminaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius