Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formula Junior“ treniruotė „Nemuno žiede“ neapsiėjo be gedimų ir avarijų

Pirmą kartą Lietuvoje lentyniaujantys istoriniai „Formula Junior“ automobiliai jau išbandė „Nemuno žiedo“ asfaltą. Vienas bolidas patikrino ir atitvarų tvirtumą, tačiau bus suremontuotas ir stos į sekmadienį įvyksiančių lenktynių startą kartu su kitais 36 automobiliais.
„Formula Junior“ treniruotės „Nemuno žiedo“ trasoje
„Formula Junior“ treniruotės „Nemuno žiedo“ trasoje / Organizatorių nuotr.

Daugiau nei pusę amžiaus sulaukusios formulės stebėtinai gerai išlaikė greitos ir klastingos trasos testą. Gedimų buvo, bet mechanikai ir vairuotojai juos greitai šalino. Kai kam teko keisti variklį, kai kam pavarų dėžę, bet lenktynininkai buvo patenkinti ir gyrė vienintelę Lietuvoje žiedinių lenktynių trasą.

„Formula Junior“ sveria tik 400 kg, jų 120 AG varikliai nuo 0 iki 100 km/h bolidą pagreitina per 4 sekundes. Kadangi visi automobiliai privalo atitikti laikmečio techninius reikalavimus, tai ir kova tarp jų būna rimta. Kaip ir jų kaina. Šiuo metu už brangiausią parduodamą bolidą prašoma 150 000 JAV dolerių. Pigiausias egzempliorius įkainotas 25 000 svarų.

Į lenktynes Kaune užsiregistravo dalyviai iš JAV, Australijos, Naujosios Zelandijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Danijos, Švedijos. Birželio 2 dieną (šeštadienį) nuo 16 val iki 18 val. dalyviai aistruoliams prisistatys Kauno Rotušės aikštėje.

„Formula Junior“ lenktynes birželio 3 dieną (sekmadienį) „Nemuno žiede“ paįvairins klubo „Retromobile“ ekspozicija ir paradas, automobilių, pagamintų iki 1990 metų parodomieji važiavimai, „Formula student“ testai. Pasivažinėjimą dviviete formule galės laimėti bet kuris renginio žiūrovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius