Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 09 /19:45

„Formulė 1“ Didžiojoje Britanijoje: dėl antros vietos susikibo L.Norrisas ir L.Hamiltonas

Didžiosios Britanijos GP etapą Silverstouno trasoje laimėjo „Red Bull“ sportininkas Maxas Verstappenas. Antras finišavo „McLaren“ pilotas Lando Norrisas, o trečias – „Mercedes“ lenktynininkas Lewisas Hamiltonas.
Lando Norrisas ir Lewsias Hamiltonas Silverstoune lenktynėse
Lando Norrisas ir Lewsias Hamiltonas Silverstoune lenktynėse / F1 Twitter nuotr.

L.Norrisą F1.com skaitytojai išrinko geriausiu lenktynių vairuotoju.

Etapas Silverstoune buvo dešimtas tvarkaraštyje (nors laikomas vienuoliktu po Imoloje atšauktų lenktynių) ir suvedė pirmosios šių metų sezono pusės rezultatus, kai visus etapus be išimčių laimėjo „Red Bull“ komanda.

Į Didžiąją Britaniją dauguma komandų atsivežė atnaujinimų, kuriuos bandyti pradėjo dar praėjusiose lenktynėse Austrijoje – jėgų išsidėstymas iš tikrųjų pasikeitė, vienoms komandoms technikos modernizacija padėjo, o kitoms – ne.

Penktadienį treniruotėse pirmavo Maxas Verstappenas, šeštadienį ryte Silverstoune lijo ir protokole pirmavo Charlesas Leclercas, bet kvalifikaciją vis tiek laimėjo Verstappenas. Tuo tarpu antrą ir trečią laikus parodė „McLaren“ sportininkai – atnaujinimai jiems suveikė ir tai padarė įspūdį varžovams.

Padangų gamintojai čia atvežė naujas padangas, kurios gali išlaikyti didesnes apkrovas ir pačius kiečiausius mišinius – C1, C2 ir C3. Daugelis pilotų skundėsi, kad pačios kiečiausios padangos prastai dirba vėsiomis oro sąlygomis. Bolidai slidinėjo, sukibimas buvo prastas, bet buvo taip, kaip buvo.

Lenktynėse iš pirmos eilės startavo Verstappenas su Norrisu, iš antros – Piastris ir Leclercas, iš trečios – Sainzas ir Russellas.

Hulkenbergas ir Bottas startui pasirinko kietąsias padangas. Russellas, Oconas, Tsunoda ir de Vriesas startavo su minkštosiomis, visi likusieji – su vidutinėmis.

Starto metu Norrisas aplenkė Verstappeną ir ėmė pirmauti lenktynėse. Hamiltonas irAlbonas prarado po dvi pozicijas, Alonso ir Gasly atkovojo po dvi, Tsunoda laimėjo tris.

5 rate Verstappenas aplenkė Norrisą, susigrąžindamas lyderio vietą, kurios daugiau neprarado iki pat finišo.

33 rate trasoje sustojo ir užsidegė Magnusseno bolidas. „Motoras numirė“, - pasakė danas.

Buvo paskelbtas virtualaus saugos automobilio režimas, kurį vėliau pakeitė realus saugos automobilis.

39 rate lenktynės buvo atnaujintos. Verstappenas išsaugojo lyderystę ir atsiplėšė nuo persekiotojų. Hamiltonas kelis kartus bandė atakuoti antroje vietoje važiavusį Norrisą, bet nesėkmingai.

Verstappenas nesunkiai laimėjo etapą, iškovojęs aštuntą pergalę šiais metais ir 43-čia karjeroje. Tai buvo 11-ta paeliui „Red Bull“ komandos pergalė.

Po dviejų savaičių kova bus pratęsta Vengrijoje, rašo F1.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius