-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji sezone F1 varžybų kvalifikacija Bahreine baigėsi staigmena

2022 m. „Formulės 1“ sezono pirmųjų lenktynių kvalifikacija Bahreine susiklostė labai įdomiai. Po radikalių reglamento pokyčių, komandos žiemą praktiškai nuo nulio perkūrė savo bolidus. Pagaliau sužinojome tikrąjį jų pajėgumą.
Formulės 1 priešsezoniniai testai Bahreine
Formulės 1 priešsezoniniai testai Bahreine / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Startinė rikiuotė lenktynėse atrodys taip:

Pirmuoju nusivylimu kvalifikacijoje tapo dar Q3 dalyje pasitraukę abu „Aston Martin“ pilotai. Taip pat nuvylė „McLaren“. Jai atstovaujantis D.Ricciardo nesugebėjo patekti į Q2 dalį ir liko 18-tas. Antroje kvalifikacijos dalyje važiuodamas iškrito ir jo komandos draugas L.Norrisas. Visų nuostabai užtikrintai atrodė abu „Ferrari“ pilotai, jiems pasipriešinti sugebėjo tik M.Verstappenas, likęs antroje vietoje. Kaip pasirodė, savo bolidu skundęsi „Mercedes“ pilotai nemaskavo greičio, jo jų bolidams iš tiesų trūksta. L.Hamiltonas liko vos penktas, o debiutantas G.Russellas lenktynėse startuos tik devintas.

Iš kailio nėręsis V.Bottas sugebėjo su „Alfa Romeo“ bolidu kvalifikacijoje aplenkti jį po praeito sezono „Mercedes“ komandoje pakeitusį G.Russellą.

Visus nustebino ir „Haas“ pilotas K.Magnussenas. N.Mazepiną pakeitęs pilotas startuos lenktynėse net iš septintos pozicijos!

Q3 sesija

Po pirmųjų greitų ratų priekyje „Ferrari“ pilotai. Pirmasis C.Sainzas Jr, antras C.Lerclercas, o tik trečias M.Verstappenas. Kol kas nuvilia „Mercedes“ greitis. L.Hamiltonas nuo lyderio atsilieka net 1,471 sek. ir užima vos penktą vietą. Laukiame kol pilotai pradės savo antrus greičiausius ratus.

Leclercas netikėtai aplenkia savo komandos draugą! Tą patį padaro ir M.Verstappenas, deja, jis lieka tik antras.

Q2 sesija

Antroje kvalifikacijos dalyje Maxas Verstappenas įveikęs pirmą ratą buvo greitesnis už abu „Ferrari“ pilotus. Taip pat visiems žadą atėmė Kevinas Magnussenas, kurio užfiksuotas ratas buvo greitesnis už abiejų „Mercedes“ pilotų. „Haas“ komandos narys kol kas užima ketvirtą vietą. Laukiame antrų pilotų greitųjų ratų.

C.Sainzas Jr antru bandymu užfiksavo vos 0.030 sek. prastesnį laiką už Maxą. Jis šiandien stengsis kovoti dėl Pole pozicijos. L.Norrisui nepavyko patekti į finalinę sesiją. Akivaizdu, kad „McLaren“ bus nepatenkinti kvalifikacijos rezultatais. P.Gasly paskutiniu bandymu, vos vos pakliuvo į finalinę kvalifikacijos sesijos dalį.

Į kitą sesiją nepateko: E.Oconas, M.Schumacheris, L.Norrisas, A.Albonas, G.Zhou

Q1 sesija

Netikėtai po pirmųjų savo įveiktų ratų abu „Haas“ vairuotojai įsiterpė tarp „Red Bull“ komandos pilotų. Ir kas galėjo pagalvoti? Taip pat greiti ir „Ferrari“ bei jų variklius naudojantys „Alfa Romeo“. V.Bottas po pirmojo savo greito rato buvo ketvirtoje vietoje. Visiems vairuotojams įveikus savo pirmuosius ratus, C.Leclercas pirmauja. Tuo tarpu atrodo, kad „McLaren“ turi didelių problemų. Ricciardo vos 18-tas. Ar jiems pavyks prasibrauti nors į Q2 sesiją?

Netikėtai abu „Aston Martin“ pilotai neprasibrovė į kitą sesiją. L.Norrisas su nuostabiu ratu dar išsigelbėjo ir keliauja į kitą sesiją, tuo tarpu D.Ricciardo nepasisekė. Jo antroje sesijoje nebematysime.

Į kitą sesiją nepateko: Y.Tsunoda, N.Hulkenbergas, D.Ricciardo, L.Strollas, N.Latifi.

FP3 rezultatai:

Kvalifikacijoje favoritu laikomas Maxas Verstappenas, kuris FP2 ir FP3 sesijų metu buvo greičiausias. Ilgai visiems didžiulė mįslė buvo tikrasis „Mercedes“ tempas, vis dėl to FP3 sesijos metu vokiečiai parodė, kad daug metų dominavusi komanda vargu ar bus vidutiniokė. Tikėtina, kad šį savaitgalį „Red Bull“, „Mercedes“ bei „Ferrari“ trijulė kovos dėl pergalės.

FP3 sesijos metu visą savaitgalį F1 automobilio ribų drąsiai ieškantis C.Leclercas nesuvaldė savo „Ferrari F1-75“ bolido. Vis dėl to jo neapgadino.

„McLaren“ kol kas turi problemų. Britų komandos bolidams praeitą savaitę kaito stabdžiai, o Danieliui Ricciardo labai trūksta laiko praleisto bolide. Jis praeitą savaitę dėl COVID-19 negalėjo dalyvauti bandymuose Bahreino trasoje, todėl čia turi kur kas mažiau patirties važiuojant naujuoju komandos bolidu nei kiti pilotai.

FP3 metu užfiksuotas bolidų maksimalus greitis:

Aiškiai matomas „Ferrari“ ir „Honda“ (naudoja „Red Bull“ ir „Alpha Tauri“ komandos) variklių pranašumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius