Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Formulės 1“ kvalifikacija Majamyje: „Mercedes“ pagreitėjo, tačiau stebuklą sukūrė „Ferrari“

„Formulė 1“ persikėlė į naują trasą Majamyje. Čia F1 lenktynės rengiamos pirmą kartą. Treniruotėse ir vėl dėl geriausių rezultatų kovojo „Red Bull“ su „Ferrari“. Tačiau antrojoje treniruotėje gerai iššovė G.Russelas („Mercedes“). Taigi sekmadienio lenktynėse laukia intriga. Neveltui visi bilietai išgraibstyti.
Levisas Hamiltonas Majamio GP
Levisas Hamiltonas Majamio GP / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugelis ekspertų pripažįsta, kad Majamio trasa yra savotiškas miksas tarp greitos Džidos (Saudo Arabija) ir Baku (Azerbaidžanas) miesto trasos. Jos ilgis – 5,412 km.

Įdomiausių kvalifikacijos akimirkų vaizdo nuoroda. Lenktynes sekmadienio vakarą su 15min GAZAS stebėkite nuo 22.30 val.

Kvalifikacija klostėsi permainingai ir baigėsi dviguba „Ferrari“ sėkme – Ch.Leclercas ir C.Sainzas paskutiniame rate pdemonstravo geriausius rezultatus ir pastūmė suklydusį M.Verstappeną į P3. Šiemet dar taip nebuvo, kad du tos pačios komandos pilotai startuotų kartu iš pirmos eilės. Apmaudu, kad Maxas Verstappenas paskutiniame rate padarė klaidą ir prarado galimybę kovoti dėl P1. Tačiau tai reiškia, kad sekmadienio lenktynėse pašėlęs Maxas privalės iš savęs išspausti 120 proc.

Laukto didelio stebuklo „Mercedes“ nesukūrė, tačiau ir vėl nustebino V.Bottas (Alfa Romeo), įšokęs į P5 ir aplenkęs L.Hamiltoną.

Q3

Pati Q3 pabaiga. Likus minutei Ch.Leclercas bando pagerinti M.Verstappeno rezultatą. Sąlygos tam palankios. Tačiau kiek netikėtai tarpusavyje ima rungtyniauti abu Ferrari pilotai ir abu... aplenkia Maxą! Ch.Leclercas laimi pole poziciją, antras C.Sainzas, toliau Verstappenas, Perezas, Bottas. Šaunuolis suomis, bet Maxas, paskutiniame rate padaręs klaidą ir kirtęs trasą, vargu ar vertas pagyrimų...

Lemiama kvalifikacijos stadija. Jos pradžioje abu „Ferrari“ pilotai – Ch.Leclercas bi C.Sainzas staigiai šoka į pirmąsias pozicijas. Bet ką išdarinėja M.Verstappenas! Jis savo geriausią rezultatą gerina 0,02 sek. Taigi pačioje Q3 pradžioje penketukas atrodo taip: Verstappenas, Leclercas, Sainzas, Perezas, Bottas.

Taip iki šiol atrodė didžiausią greitį pasiekusių pilotų sąrašas:

Q2

Q2 pabaigoje Lewisui daugiau patobulėti nepavyko, bet jis vis tiek keliauja į trečią dalį. Bet S.Vettelis ir L.Strollas pabaigoje bando gerinti rezultatus, tačiau Lando Norrisas yra Q2 herojus – staiga įšoka į P3! Tad D.Ricciardo, M.Schumacheris, S.Vettelis, G.Russelas ir F.Alonso lieka už dešimtuko ribos. P.Gasly ir Y.Tsunoda paskutiniai spėjo įšokti į nuvažiuojantį Q3 traukinį:

Likus 6 min. iki Q2 pabaigos monakietis Ch.Leclercas parodo, kas čia greičiausias – P1, 1:29.130 min. Tokia kova lyg ir nuspėjama, bet intriga vis tiek didžiulė. Q3 tikrai bus aštri kova.

Papykęs M.Verstappenas Q2 pradžioje iš karto demonstruoja geriausią trasos laiką – 1.29.202 min. Antras S.Peras. Toliau – abu Ferrari pilotai Sainzas ir Leclercas. Ir „Mercedes“ lipa jiems ant kulnų! Lewisas bent iš pradžių laikosi P5. „Sidabrinių strėlių“ patobulinimai veikia. Be to, galbūt Majamyje nereikia tiek daug prispaudžiamosios jėgos, kaip ankstesnėse trasose, nes čia daug ilgų tiesiųjų. Tad Mercedes problemos dėl automobilio „delfinavimo“ (spyruokliavimo) sumažėjo. Be to, jiems tinka karšta oro temperatūra – nebėra problemų greitai įkaitinant padangas.

Q1

Q1 pabaigoje L.Hamiltonas eina va bank ir patenka į P5. Šaunuolis 7 kartus pasaulio čempionas, pasitempė. Tą patį daro F.Alonso ir šoka į P6. Gaila K.Magnusseno, jis išstumtas iš TOP15, kaip ir G.Zhou, A.Albonas, N.Latifi bei E.Oconas, kuris apskritai startuos iš techninės zonos. Galutinis Q1 rezultatas:

Pirmojoje kvalifikacijos fazėje Q1 iš karto į priekį šoko M.Verstappenas, S.Perezas, G.Russelas, C.Sainzas, D.Ricciardo. Tai, ko ir buvo galima tikėtis. „Mercedes“ tikrai teikia vilčių – galbūt pakeisti priekinis ir galinis sparnai padės vėl kovoti dėl podiumo.

Likus 7 min. iki pabaigos, į pirmą vietą šauna Ch.Leclercas. Akivaizdu, kad raudonieji per treniruotes važiavo ne visu pajėgumu.

O L.Hamiltonas velkasi peletono pabaigoje. Stoja keisti padangų likus vos keturioms minutėms.

Akivaizdu, kad pasiekti gerų rezultatų trukdo ir „spūstys“ trasoje. Tačiau antroje kvalifikacijos dalyje jau bus mažiau dalyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius