Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 09 15 /17:19

„Formulės 1“ Singapūre: po kvalifikacijos – nerimo šešėlis S.Vettelio veide

Kvalifikaciniai „Formulės 1“ važiavimai prasidėjo šeštadienį, 16 val. Lyderių nuotaikos prieš startą – skirtingos. Lewisas Hamiltonas (Mercedes) turi 256 taškus. Sebastianas Vettelis („Ferrari“) – 226, Kimis Raikkonenas („Ferrari“) – 164, Valtteri Bottas („Mercedes“) – 159, Maxas Verstappenas („Red Bull“) – 130 taškų. Naujausi kvalifikacijos rezultatai – šio teksto apačioje.
Sebastianas Vettelis Singapūro F1 GP
Sebastianas Vettelis Singapūro F1 GP / „Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr.

Po apmaudžios klaidos Monzos trasoje, kai, pasikarščiavęs ir praleidęs į priekį L.Hamiltoną Sebastianas Vettelis dar ir apsisuko po kontakto, „Ferrari“ lyderio šansai tapti čempionu labai sumenko. Ar vokietis atsigriebs Singapūre? Lenkti šioje trasoje labai sunku. Todėl „pole“ pozicija gali būti labai svarbi.

Treniruočių rezultatai

Gal todėl šeštadienio treniruotėse Sebastianas degte degė – trasą įveikė greičiausiai iš visų (1 min. 38,054 sek.). Antras, atsilikęs vos 0,3 sek. liko paskutinį sezoną „Ferrari“ komandoje lenktyniaujantis Kimi Raikkonenas. Puse sekundės nuo S.Vettelio atsiliko ir trečias liko čempionato lyderis Lewisas Hamiltonas. Kiek lėtesni buvo V.Bottas, D.Ricciardo, M.Verstappenas, skundęsis, kad neišgauna iš „Renault“ variklio pakankmai galios.

Primename, kad pastarosios dvejos lenktynės (Belgijoje ir Italijoje) iškovojusiam „pole“ poziciją lenktynininkui baigėsi blogai – pirmą vietą jis prarasdavo lenktynių metu. Pasižiūrėkime, kaip klostysis kvalifikacija Singapūre. Toks likimas ištiko ir „Ferrari“, ir „Mercedes“ lyderius.

Lenktynės vyksta miesto trasa, kurią sudaro 24 posūkiai, taigi, anot V.Botto, trasa labai techniška. Lenktyniaujama tamsiu paros metu, vyrauja dirbtinis apšvietimas.

Pirmasis kvalifikacinis važiavimas: Q1

S.Vettelis čia jau yra laimėjęs 4 pole pozicijas. Ar pavyks penktą kartą?

Oro temperatūra – 29, o trasos – 33 laipsniai šilumos. Labai panašiai, kaip ir treniruočių metu. Lenktynininkai kvalifikaciją pradeda „hypersoft“ (rožinės spalvos) pačiomis minkščiausiomis padangomis. Danieliui Ricciardo toks sprendimas pasiteisina. Jis demonstruoja puikų laiką. L.Hamiltonas ir V.Bottas važiuoja violetinėmis „ultrasoft“, jie kol kas dešimtuko viduryje.

Tačiau, įpusėjus Q1, L.Hamiltonas krenta į TOP 10 dugną. O pačioje pirmos dalies pabaigoje V.Bottas lieka 12-as, o L.Hamitonas – 14-tas. Keista juos abu ten matyti.

Štai kaip atrodo laimingųjų TOP 15, kuris tęs antrąją kvalifikacijos dalį:

Q2 važiavimai: kaip atrodys dešimtukas

„Mercedes“ pilotai grįžta į lenktynes minkščiausio mišinio padangomis „Hypersoft“. Laukia persilaužimas?

K.Raikkonenas ir S.Vettelis važiuoja kietesnio mišinio – violetinėmis „ultrasoft“.

Lewisas iškart šauna į pirmą vietą, bet neigam – už jį greitesnis tokiomis pačiomis padangomis važiuojantis Maxas Verstappenas. S.Vettelis su kietesnėmis padangomis – 10-as.

21-ajame posūkyje Ch.Leclercas tarkuoja sieną. Tačiau jis ne vienintelis, klystantis šioje vietoje.

O S.Vettelis nusprendžia nerizikuoti, keičia padangas pačiomis minkščiausiomis – juk reikia pabėgti iš rizikos zonos. Tas pats gresia ir Kimiui Raikkonenui (jis 15-as).

Likus 2 min., K.Raikkonenas iš paskutinės vietos šoka į pirmąją. Išsigelbsti ir S.Vettelis – jis kyla į penktą poziciją (jam šiek tiek trukdė lėtesni pilotai). Štai kiek daug lemia padangos.

Charlesas Leclercas, kitą sezoną pakeisiantis K.Raikkoneną „Ferrari“ komandoje, lieka už dešimtuko ribos. Štai kaip atrodo dešimties Q1 dalyvių sąrašas (Sergio Perezas iš Force India šioje trasoje pirmą kartą pateko į Q1):

Paskutinis važiavimas: Q3

10 minučių, per kurias TOP 10 lenktynininkai išsiaiškins santykius. Natūralu, kad dominuoja pačios minkščiausios – „hypersoft“ padangos.

Atkakli kova nuo pat pirmųjų posūkių. L.Hamiltonas, M.Verstappenas (atsilieka 0,319 sek.) S.Vettelis, V.Bottas, K.Raikkonenas... Bet tai dar ne pabaiga. Lyderiai stoja serviso zonoje, reguliuoja bolidus.

Nors Lewisas pabaigoje ir suklysta, užkliūva už „kerbo“ atbrailos, jis iškovoja „pole“ poziciją! Antras – Maxas Verstappenas (antrus metus iš eilės). Sebastianas Vettelis – tik trečias. Kimi Raikkonenas – tik penktas. „Ferrari“ stovykloje – ne pačios geriausios nuotaikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius