Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ypatingo grožio trilerį žiūrovams padovanojęs L.Hamiltonas laimėjo Brazilijoje

Sekmadienio vakare Lietuvos laiku Brazilijoje, San Paulo miesto apylinkėse vyko F-1 lenktynės. Interlagos trasoje visi pamatėme kaip galima laimėti startavus vos iš dešimtos pozicijos. Žadą atimančią kovą lenktynių trasoje parodę L.Hamiltonas ir M.Verstappenas dar padidino intrigą. Dabar juos varžantis dėl „Formulės 1“ čempiono titulo skiria vos 14 taškų.
Podiumas: L.Hamiltonas, M.Verstappenas ir V.Bottas
Podiumas: L.Hamiltonas, M.Verstappenas ir V.Bottas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Verstappenas, jau pirmame posūkyje aplenkęs V.Bottą, ėmė pirmauti lenktynėse. Tuo tarpu L.Hamiltonas lenkė vieną varžovą po kito. Po lėtesnių sportininkų avarijos į trasą išvažiavo saugos automobilis, taip suteikdamas šansą čempionui, kuris pasivijo nutolusius varžovus. Atnaujinus lenktynes, L.Hamiltonas aplenkė abu „Ferrari“ pilotus, taip pat jį į priekį praleido ir komandos draugas V.Bottas.

Matydamas priešais save jau tik Maxą Verstappeną, Lewisas didžiąją lenktynių dalį sekė įkandin, kol galų gale Maxą aplenkė. Taip grąžino čempionatui intrigą. Nes iki sezono pabaigos liko vos trys etapai.

Taškus Brazilijoje iškovojo:

71/71 L.Hamiltonas finišuoja pirmoje pozicijoje.

68/71 L.Hamiltoną ir Maxą Verstappeną skiria jau 7.7 sek.

61/71 Pasižiūrėkime į likusią rikiuotę. Kol kas kaip iš natų važiuoja abu „Ferrari“ lenktynininkai. C.Leclarcas penktas, o C.Sainzas šeštas. O koks vaizdas konkurentų varžantis dėl trečios vietos konstruktorių taurėje stovykloje? Norrisas tik dešimtas, o Ricciardo jau pasitraukęs iš lenktynių. „Ferrari“ turėtų dar labiau nutolti nuo britų komandos.

59/71 Lenkimas!!! L.Hamiltonas lenkia M.Verstappeną. Na ir lenktynės, na ir vairavimas.

55/71 L.Hamiltonas toliau tarytum alsuoja M.Verstappenui į nugarą.

53/71 Teisėjai nusprendė, kad abiejų lenktynininkų veiksmuose minėto epizodo metu jokie pažeidimai nenustatyti.

48/71 L.Hamiltonas bando lenkti, tačiau M.Verstappenas aršiai gina poziciją. Abu bolidai vos nesusiliečia ir palieka trasos ribas. Teisėjai nusprendė tirti šį epizodą.

47/71 Kritinė lenktynių fazė. Britas priartėja prie M.Verstappeno bolido per mažiau nei sekundę. Dabar jis galės naudoti DRS sistemą.

43/71 L.Hamiltonas stoja keistis padangų techninio aptarnavimo zonoje, o „Red Bull“ komanda ramina M.Verstappeną prašydami, kad jis smarkiai spausdamas neperkaitintų padangų.

41/71 Vėl vengdamas ankstesnio L.Hamiltono sustojimo Maxas stoja pirmas. Maxui montuojamos kieto mišinio padangos. Atrodo, kad čia padangos dyla iš ties greitai. Deja, jam išvažiuojant iš techninio aptarnavimo zonos jį pristabdo prieš pat „Red Bull“ bolidą išvažiavęs N.Latifi.

28/71 Į tai iškart reaguoja M.Verstappenas darydamas tą patį. Anksčiau pasikeitęs padangas į šviežias britas iškovoja nemažai laiko. Dabar juos skiria tik 1.5 sek.

27/71 L.Hamiltonas suka į techninio aptarnavimo zoną ir montuojasi kieto mišinio padangas.

23/71 Panašu, kad L.Norrisui saugos automobilio fazė išėjo į naudą. Lenktynių pradžioje dėl prakirstos padangos nugarmėjęs į patį peletono galą, dabar jis važiuoja tryliktoje pozicijoje ir sparčiai artėja link prieš jį esančio Antonio Giovinazzio.

19/71 Vėl analogiškas lenkimas iš Hamiltono pusės. Tik šį kartą jis išlaiko antrą poziciją, dabar jo akiratyje Maxas Verstappenas.

18/71 Hamiltonas starto finišo tiesiojoje lenkia S.Perezą posūkio išorine dalimi. Netrukus Sergio pasinaudojęs DRS sistema susigrąžiną prarastą poziciją.

10/71 Saugos automobilio fazė baigta. Lenktynės atnaujintos. M.Verstappenas iškart ima tolti nuo jį persekiojančių.

7/71 Y.Tsunoda susiduria su L.Strollu. Trasoje saugos automobilis.

5/71 L.Hamiltonas ir toliau skrieja. Aplenkęs C.Leclercą, netrukus yra užleidžiamas ir komandos draugo V.Botto. Dėl to kylą į trečią poziciją. Jį nuo Verstappeno skiria 5 sekundės.

3/71 L.Hamiltonas lenkia C.Sainzą. Jis šiuo metu penktas!

2/71 L.Hamiltonas pirmo rato metu jau pakilo iki šeštos pozicijos.

Startas

M.Verstappenas geriau startuoja ir lenkia V.Bottą. Į antrąją poziciją kyla ir kitas „Red Bull“ pilotas – S.Perezas. Tai blogiausias galimas scenarijus „Mercedes“ komandai. L.Norrisas starto metu susilietė padangomis su C.Sainzo „Ferrari“ bolidu ir pažeidė savąją. Jis vos įveikęs pirmą ratą suka į techninio aptarnavimo zoną.

Jau rašėme apie itin sudėtingą „Formulės 1“ sprintą ir baudas L.Hamiltonui ir M.Verstappenui. Taigi likus tik keturiems etapams iki sezono pabaigos situacija aštrėja.

Maxas Verstappenas prieš Lewisą Hamiltoną pirmauja 21 taško skirtumu. Jis šiandien startuos iš antros startinės pozicijos, tuo tarpu po paskirtų baudų L.Hamiltono pajudės nuo starto linijos tik dešimtoje pozicijoje. Verstappenui nepatogu tai, kad prieš pat jį bus kitas „Mercedes“ komandos atstovas - Valtteri Bottas.

Įdomu stebėti ir „Ferrari“ (269,5 taškai) bei „McLaren“ (255 taškai) konkurenciją dėl trečios vietos konstruktorių įskaitoje. Šiandien akylai stebėsim ir šių komandų pilotus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius