Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

G.Notkus ir D.Strižanas sezoną užbaigė sėkmingu pasirodymu „Saaremaa“ ralyje

Praėjusių metų Lietuvos ralio čempionai ir šiemet vicečempionų titulą iškovoję Giedrius Notkus ir Dalius Strižanas sezono pabaigtuves tradiciškai surengė Estijoje. Duetas jau devintąjį kartą startavo grandioziniame „Saaremaa“ ralyje ir lenktynes baigė itin sėkmingai. Ekipažas laimėjo savo klasėje, o absoliučioje įskaitoje finišavo šeštoje vietoje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Ralis Sarema

Praėjusiais metais startuoti „Saaremaa“ ralyje Giedriaus Notkaus planas neišdegė, mat metų gale, prieš paskutinį etapą sportininkas sudaužė savo ralio automobilį ir metus baigė skolintu „Mitsubishi Lancer EVO“.

Tąkart pavyko sėkmingai pabaigti sezoną ir svetimu automobiliu tapti Lietuvos ralio čempionais, tačiau plano startuoti „Saaremaa“ ralyje tuomet G.Notkus atsisakė. Šiemet sezoną panevėžietis baigė sėkmingai ir sveiku automobiliu, tad nusprendė paskutinėms metų varžyboms pasirinkti legendinį ralį Estijoje, į kurį susirenka greičiausi Baltijos šalių lenktynininkai.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„Čia visada smagu pasitikrinti jėgas su greičiausiais Baltijos šalių lenktynininkais. Tai buvo jau devintas mūsų startas čia. Šįkart atvykus į Saremos salą mus pasitiko lietus, lijo ir pirmąją ralio dieną, tačiau antrą dieną oras pagerėjo. Ketvirtadienį susirašėme greičio ruožus, penktadienį perėjome techninę patikrą.

Vakare laukė du žvyriniai greičio ruožai ir vienas miesto centre. Gavome 21-ą starto numerį. Kai ant starto pakylos mūsų paklausė, kokie tikslai, atsakiau, jog sieksime patekti į penketuką. Organizatoriai labai nusistebėjo ir net nusijuokė išgirdę tokius mūsų ketinimus. Tai tokia linksma gaida ir pradėjome ralį“, – sakė Giedrius Notkus.

Dace Janova nuotr./Varžybų akimirka
Dace Janova nuotr./Varžybų akimirka

Pirmame greičio ruože duetas parodė aštuntą laiką ir tuomet ėmėsi taktinių manevrų. Antrą greičio ruožą G.Notkus šiek tiek atleido akceleratorių, kadangi pirmos dienos greičiausių ekipažų dešimtukas antrą dieną turėjo startuoti atvirkštine tvarka.

Taigi, patyręs lenktynininkas Giedrius Notkus nenorėjo būti tas, kuris valys kelia varžovams ir pasirinko sprendimą pirmąją dieną pabūti už dešimtuko ribų.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

„Porą metų teko važiuoti antriems, tretiems, tai buvo labai slidu, turėjome ir avarijų. Nenorėjome vėl rizikuoti ir nusprendėme pirmą dieną nebūti dešimtuke. Buvome vienuolikti ir tai buvo labai geras taktinis ėjimas. Kitą dieną startavome iškart už apversto dešimtuko, o prieš mus starte stovėjo Georgas Grossas su „Ford Fiesta WRC“.

Visą dieną kvėpavom jo dulkes. Antros dienos varžybas pradėjome su gera nuotaika, bet ta nuotaika penktame greičio ruože sugedo. Miške buvo padaryta gesinimo zona. Toje vietoje turbūt buvo klaida mūsų stenogramoje. Per daug metrų. Stabdymas neatitiko užrašytų metrų. Praslydome, užgesome, praradome nemažai brangaus laiko kol užsivedėme ir išvažiavome. Nukritome keliomis pozicijomis žemyn. Mūsų pagrindiniai oponentai pabėgo į priekį ir po to visą ralį juos teko vytis.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Kiekviename ruože vis pamažu mažinome atotrūkį ir pakilome iki šeštos pozicijos. Turėjome tikslą pavyti ir Rusijos lenktynininką Denisą Rostilovą, bet sekėsi sunkiai – vis darėme klaidas ir tai pavydavome, tai vėl nutoldavome. Į penktąją vietą nebepavyko pakilti, nors jaučiau, kad galėjome.

Bet iš 156 automobilių pasiekti 6 vietą irgi yra geras rezultatas. Su Daliumi džiaugiamės tuo. Ačiū visiems už sveikinimus. Jaučiau lietuvių palaikymą, buvo daug mūsų šalies vėliavų greičio ruožuose“, – kalbėjo Giedrius Notkus.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Estijoje startavo ir daugiau lietuvių – Martynas Samsonas su Ervinu Snitku, Justas Tamašauskas su Vaidu Šmigelsku, Henrikas Matijošaitis su Mindaugu Čepuliu, Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu, Giedrius Firantas su Matu Valiuliu bei Justas Simaška su Aurimu Kropu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius