Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Petrus apie avariją: norėjom Tiktoko kaip Benediktas, tai padarėm nedidelį kūlverstuką

Gintas Petrus humoro jausmo nepraranda net ir sunkiose situacijose. Pirmadienį vykusiame aštuntajame greičio ruože jo bagis apvirto ant stogo, tačiau ekipažas jį atvertė ir nukūrė toliau. Per naktį padirbėję mechanikai leido Dakarą šiaip komandai tęsti. O grįžęs iš devintojo etapo G.Petrus juokavo, kad norėjo pakonkuruoti su Benediktu Vanagu Tiktoke.

VISOS DAKARO NAUJIENOS SPECIALIOJE RUBRIKOJE

„Gera diena gavosi, ne taip, kaip vakar“, – ramiai šypsodamasis devintojo Dakaro greičio ruožo finiše sakė Gintas Petrus.

Jie su Šarūnu Palioku pirmadienį turėjo išties įsimintiną – bagis apsivertė ir liko gulėti ant stogo.

„8-asis etapas mums pasižymėjo bene didžiausiu kol kas nuotykiu, nors ką pasakoti irgi nėra labai daug. Atrodo, eilinė kiek didesnė kopa, o lipant per keterą kitoje pusėje netikėtai radome duobę. Nedidukę, nevertą daug dėmesio, bet pakankamą, kad Voras nusileistų tik ant priekinių, akimirką sustingtų stačias, lyg svarstydamas – pirmyn ar atgal – ir nuspręstų griūt pirmyn!

Nesivartėme, ramiai atsigulėme ant stogo. Abu sveiki, praktiškai be įbrėžimo. Išsyk prisirišome virvę atvertimui ir bandėme tranzuoti pakeleivingas fūras, bet visi lenktyniauja, stoti ir prarasti laiko nenori“, – sugebėję finišuoti pasakojo ekipažo nariai.

Jiems padėjo „Toyota“, vairuojama JP Beziato. Per naktį padirbėję mechanikai viską sutvarkė ir išleido G.Petrų ir Š.Palioką į dar vieną etapą.

„Mes esame Dakaro kariai – kol mašina važiuoja, mes važiuosime iki galo. Nemesime, kad ir apvirtus nedaug buvo, nieko tokio. Mes gi sakėme, kad norėjome tiktoką padaryti kaip Benedikto (Benedikto Vanago vertimasis buvo užfiksuotas tiek iš šono, tiek iš oro, tiek iš automobilio vidaus – red. past.), bet nepasiėmėme onboard'o. Kūlverstį padarėm, o Tiktoko nėr.

Bet gal jaunimas sukurs ir mums, pakonkuruosim su Benu“, – pokštavo G.Petrus įveikęs dar vieną etapą.

Apie tiktoką G.Petrus kalbėjo ir prieš antradienio startą: „Vakar pasižiūrėjome Benedikto Tiktoko laidą, norėjome irgi turėti panašų Tiktoką ir irgi padarėme nedidelį kūlverstuką.

Na, bet kūlverstukas kūlverstuku, o važiuoti reikia toliau. Tai atsivertėme mašiną ir nuvažiavom.“

VIDEO: Po šuolio nuo kopos Ginto Petraus bagį naktį remontavo technikai

Antradienį visi lenktynininkai skundėsi, kad trasoje teko „pavalgyti“ dulkių. G.Petrus su Š.Palioku – ne išimtis, ypač turint omeny, kad jie startavo gale, kai jau buvo pravažiavę daugybė kitų mašinų, taip pat ir sunkvežimių.

Po devynių greičio ruožų G.Petrus ir Š.Paliokas bendroje įskaitoje užima 44 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius