-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gediminas Ivanauskas-Ivanule gins Lietuvos garbę „Drift Masters“ etape Latvijoje

Lietuvos „driftas“ turės naują atstovą prestižinio „Drift Masters“ čempionato etape Latvijoje „Drift King of Riga“. Čia su daugiau nei 800 AG pasiekiančiu „Nissan 180 SX“ modeliu važiuos Gediminas Ivanauskas, labiau žinomas kaip Ivanule, rašoma pranešime.
Ivanule ruošiasi dalyvauti „Drift Masters“ čempionate
Ivanule ruošiasi dalyvauti „Drift Masters“ čempionate / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Driftas Autosportas

Neeiline galimybe sudalyvauti Europos šonaslydžio čempionate besidžiaugiantis sportininkas sako, kad rugpjūčio 15 dieną Bikerniekų trasoje yra pasiruošęs atiduoti visą save ir važiuos kaip niekada rūgščiai.

„Drift Masters“ Europos šonaslydžio čempionatas – vienas labiausiai prestižinių ir stipriausių „drifto“ čempionatų pasaulyje, kuriame važiuoja tik geriausi pilotai. Kas vertas dalyvauti varžybose, atsirenka patys organizatoriai. Lietuvai čia atstovauja Benediktas Čirba ir Andrius Vasiliauskas, taip pat dalyvaus Aurimas Vaškelis. Kvietimą į lenktynes Rygoje gavo ir dar vienas lietuvis – Gediminas Ivanauskas.

„Išsipildė mano svajonė, – džiaugsmo įvertinimu nei kiek neslėpė „Gedarta – Talutti Racing“ komandos vairuotojas Ivanule, – Kiekvienas sportininkas siekia aukščiausio: bėgikai – olimpiados, krepšininkai – pasaulio čempionato, žiedininkai – „Formulės 1“, o mano svajonė buvo lenktyniauti „Drift Masters“. To aš siekiau gana ilgai“.

„Drift Masters“ Europos šonaslydžio čempionato organizatoriai palaiko aukštą varžybų lygį ir į jas bet ko lenktyniauti nepriima. Kad sportininkas gautų kvietimą lėkti „Drift Masters“ čempionate, jis turi būti geriausias „drifteris“ savoje šalyje, stiprus medijoje – kurti gerą ir įdomų turinį, turėti daug sekėjų ir būti žinomu pasaulyje, arba turėti įdomų automobilį ir kurti gerą šou trasoje savo vairavimo stiliumi.

Ivanule yra žinomas lenktynininkas ne tik Lietuvoje, bet ir centrinėje Europoje, jis dažnai dalyvauja varžybose Baltarusijoje ir Ukrainoje, turi daug sekėjų socialiniuose tinkluose. Jis vairuoja „Nissan 180 SX“ automobilį su daugiau nei 800 AG pasiekiančiu „Toyota 2JZ“ varikliu ir paskutiniu metu žiūrovus džiugina agresyviu važiavimo stiliumi išnaudojant tiek visas automobilio galimybes, tiek trasos ribas, kurį „drifto“ pasaulio žmonės vadina rūgščiu.

„Nuo pat sezono pradžios kiekvienose varžybose stengiausi važiuoti maksimaliai rūgščiai, taip parodydamas teisėjams ir sirgaliams, kad esu nusiteikęs laimėti varžybas. Važiuoju iš visų jėgų, stilium „Gazas-dugnas“, išbandydamas automobilio galimybių ribas. Mano technika tikrai gerai paruošta ir ištobulinta, pagaliau atkreipiau „Drift Masters“ organizatorių dėmesį ir jie mane pakvietė į Rygą“, – savo kelią link Europos čempionato nupasakojo G.Ivanauskas.

„Gedarta – Talutti Racing“ lenktynininkas sako, kad norą dalyvauti „Drift Masters“ serijoje jis išreiškė praėjusiais metais dalyvaudamas Ukrainos „drifto“ čempionate, į kurį buvo susirinkę stipriausi sportininkai ne tik iš pačios Ukrainos, bet ir iš Rusijos, Baltijos šalių.

Finale aplenkęs patyrusį latvi Kristapsą Blušą jis tapo nugalėtoju. Atkreipė „Drift Masters“ organizatorių dėmesį, jie įsiminė Gediminą. Tolimesni aukšti rezultatai ir žiūrovams patinkantis rūgštus važiavimo stilius Ivanauskui užtarnavo kvietimą į Rygą. O šiemet kaimyninės šalies sostinėje vyksiantis „Drift Masters“ etapas bus vienintelis, finalinis, mat visi kiti dėl koronaviruso yra atšaukti.

„Aišku, kad Rygoje važiuosiu rūgščiai ir noriu ten laimėti. Taip jau nutiko, kad šis etapas Rygoje bus vienintelis „Drift Masters“ sezono etapas šiemet, tad noriu pasirodyti kuo geriau, kad ir kitais metais galėčiau lenktyniauti Europos čempionate. Dėl to gal net sielą parduočiau“, – besišypsodamas savo užsidegimą demonstravo sportininkas.

„Drift Masters“ Europos čempionato etapas Rygoje vyks rugpjūčio 14-15 dienomis. Ivanulei greitoje šonaslydžio trasoje teks susikauti ne tik su dar trimis lietuviais Benediktu Čirba, Andriumi Vasiliausku, Aurimu Vaškeliu, bet ir su 47-ais kitais geriausiais Europos „drifto“ lenktynininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius