Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Gegužės 28 d. Kazlų Rūdoje startuos „Autoplius Lietuvos Drag“ čempionatas

Gegužės 28-29 dienomis Kazlų Rūdos buvusiame kariniame aerodrome nugriaudės tūkstančius arklio galių turintys varikliai, žviegs padangos bei užvirs įspūdingos kovos. „Autoplius Lietuvos Drag“ čempionatas grįžta į trasą – paskutinį gegužės savaitgalį įvyks 2016-ųjų metų traukos lenktynių sezono atidarymas.
Traukos lenktynių automobilis
Traukos lenktynių automobilis

„Traukos lenktynių gerbėjai bei smalsuoliai su nekantrumu laukia pirmojo traukos lenktynių čempionato etapo. Ir tam yra labai objektyvi priežastis – dalyviai atsiveža šaltuoju sezonu tobulintą savo techniką, todėl dalyvaujančių automobilių parkas kiekvieno sezono pradžioje būna atsinaujinęs. Žiemos metu sportininkai bei jų komandos nariai ne tik didina savo technikos galingumą, bet ir sprendžia patikimumo problemas. Tai leidžia tikėtis rekordų“, – teigia varžybų organizatorius Edmundas Dargis.

Pirmąjį „Autoplius Lietuvos Drag“ čempionato etapą praturtins ir svečiai iš kaimyninių valstybių – kartu tai bus ir Baltijos šalių traukos lenktynių įskaitinis etapas. Organizatorių teigimu, renginys truks net dvi dienas ir visa tai – dėl didelio dalyvių antplūdžio.

Paskutinį šių metų pavasario savaitgalį traukos lenktynės bus padalintos į 2 dalis: gegužės 28 dieną (šeštadienį) bus organizuojama techninė komisija – specialistai įvertins, ar automobiliai tinkamai paruošti 402 metrų Kazlų Rūdos buvusio aerodromo tiesiajai. Šeštadienį taip pat vyks ir treniruotės bei kvalifikaciniai važiavimai. Gegužės 29-ąją visi kvalifikaciją įveikę visų klasių dalyviai išsirikiuos prieš ketvirtį mylios įskaitiniams važiavimams.

Labiausiai laukiami „SuperGas“ ir „Outlaw“ klasės dalyvių pasirodymai. Šioms klasėms paruoštų automobilių galia praktiškai nebetelpa į rėmus, o neretu atveju dalyviai ketvirtį mylios (402 metrų distanciją) įveikia per mažiau nei 10 sekundžių, prie kartais ir smarkiai didesnio nei 200 km/h greičio.

Pirmasis „Autoplius Lietuvos Drag“ čempionatas – tai puiki treniruotė bei pasiruošimas birželio 10-12 dienomis Kazlų Rūdoje vyksiančiam „Drag Fest LT“ renginiui. Besiruošiant rekordinei automobilių ir motociklų fiestai renginio organizatoriai siūlo susipažinti su specialių terminų žodynėliu. Tai – „Drago“ varžybų senbuvių terminai, kuriuos žinodami tikrai nepasijusite neišmanėliu.

  • „Drag starteris“ – starto teisėjas, nuspaudžiantis starto paleidimo mygtuką.
  • „Drageris“ – tas, kuris labai myli juodą darbą ir nekenčia pinigų.
  • „Sikstifytas“ – 60 pirmųjų starto pėdų (apie 18 pirmųjų važiavimo metrų).
  • „Pomidoras“ – momentas, kada „Drag“ lenktynių dalyvis startavo per anksti. Starto „eglutėje“ užsižiebia raudona lemputė, reiškianti pralaimėjimą nė nekirtus finišo linijos.
  • „Balionai“ – specialios „Drag“ automobiliuose naudojamos „slick“ tipo plačios, aukšto profilio padangos su itin minkštais šonais. Tokios padangos visiškai netinka naudojimui įprastame kelyje.
  • „Detonacija“ – reiškinys, kuomet žmona pyksta ant „dragerio“, kad šis jai skiria per mažai dėmesio.
  • „Bekapas“ – kai „Drag“ automobilis neturi galinio vaizdo veidrodėlių ir komandos narys padeda pilotui grąžinti mašiną į starto poziciją bėgdamas paskui atbulai važiuojantį automobilį bei keistai gestikuliuodamas.
Traukos lenktynių automobilis
Traukos lenktynių automobilis

Tai – tik kelios frazės iš „dragerių“ tautos forkloro. Geriau sustiprinti jų įsisavinimą vaizdinėmis priemonėmis žiūrovai bus kviečiami į birželio 10-12 dienomis vyksiantį „Drag Fest LT“ traukos lenktynių, automobilių bei motociklų festivalį.

Į pirmąjį, 2 dienas truksiantį „Autoplius Lietuvos Drag“ čempionato etapą Gegužės 28 d. žiūrovai kviečiami nuo 11.00 val. Pirmojo automobilio startas planuojamas 12.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius