Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Geriausias B.Čirbos kvalifikacinis važiavimas – odė Feropolio Drifto Salai

Šonaslydžio meistras, Benediktas Čirba, toliau tęsia 2023 metų „Drift Masters“ sezono kelionę po Europą. Šįkart lietuvis pasirodė Feropolyje, 5-ajame čempionato etape.

Tarp geriausiųjų 10 Europos šonaslydininkų esantis B. Čirba dar kartą parodė, jog lietuviško drifto pilnas kraujas – puikus kuras, padedantis siekti aukštumų. 98 taškus kvalifikaciniu važiavimu pelnęs sportininkas užfiksavo geriausią kada nors savo pasiektą kvalifikacinį vertinimą „Drift Masters“ Europos šonaslydžio čempionate.

Benedikto ir jo komandos kelionė prasidėjo dar savaitės viduryje. 15 valandų kelio iš Lietuvos į Vokietiją atnešė savotišką iššūkį su alinančiu vasaros karščiu, tačiau ilgainiui tikslas buvo pasiektas – lietuvio BMW E92 atkeliavo į Feropolį. Drifto Sala vadinama vieta – viena iš įspūdingiausių Europos šonaslydžio čempionato lokacijų. Dar 90-ųjų pradžioje uždaryta rudosios anglies kasykla virto įspūdingu muziejumi po atviru dangumi, kviečiančiu adrenalino ištroškusius šonaslydžio profesionalus.

„Į Feropolį atvažiuoji su atitinkama nuotaika. Jausmas lyg ši vieta ir sukurta drifto varžyboms, pati trasa yra kažkas tokio – aplink stovi didelė kasimo įranga, vakare prasideda šviesų šou, o mes su mašinomis dar dūmų kamuolių pridedam. Pažiūrėti tikrai yra į ką.“ – nusiteikimu dalijosi B. Čirba.

VIDEO: Europos šonaslydžio čempionato 5-asis etapas Vokietijoje B.Čirbai susiklostė sėkmingai

Ketvirtadienį pradėję nuo treniruočių šonaslydininkai neslėpė jaudulio. Tam nekliudė net ir iš ryto pliaupiantis lietus. Dalyvių kiekis – itin didelis, dėl tuo pačiu metu vykusių kasmetinių „Iron Drift King“ varžybų. Intensyvus automobilių griausmas iškart kėlė visus kūno plaukelius, o į eilę treniruočių sesijai sustoję sportininkai beveik netilpo ant tako. Išbandę savo jėgas šlapioje trasoje šonaslydininkai vėliau sulaukė ir intensyvios vasariškos saulės. Permainingas oras demonstravo charakterį ir vos pasibaigus naktinei treniruočių sesijai prasidėjo audra, savotiškai kuždėdama ateinančių kelių dienų scenarijų.

Penktadienio popietę prasidėjusi kvalifikacija iš pradžių nežadėjo daug – pirmieji sportininkų važiavimai buvo gan atsargūs ir saugūs. „Wildcard“ dalyvio kortą gavęs, dar vienas lietuvis – Andrius Vasiliauskas – pirmuoju važiavimu užsidirbo solidžius 88 taškus, tačiau niekas negalėjo numatyti, kokia pirtis užsikurs jau netrukus. Visų dėmesį sukaustė įspūdingas Kevin Piskolty važiavimas, atnešęs 97 taškus.

Galiausiai atėjo eilė ir B. Čirbai. Atskriejęs į pirmąją zoną lietuvis iškart demonstravo puikią liniją ir beveik liesdamas sieną baigė trasą su 94 taškais. Būtent tada prasidėjo bene įspūdingiausia kvalifikacija „Drift Masters“ istorijoje: sportininkai vienas po kito čiuožė tarsi per sviestą, darė vis rizikingesnius manevrus. O galvojusiems, kad geriau būti negali, antrųjų važiavimų metu pasidarė labai karšta. B. Čirba, tarsi užkurtas, dominavo trasoje, palikdamas vos milimetrus nuo sienos. 98 taškai, beveik tobula linija ir vos per plauką nelaimėta kvalifikacija – tokiu galingu pasirodymu sportininkas pasitiko šeštadienio varžybų išvakares. Kvalifikacijos nugalėtoju tapo norvegas Tor Arne Kvia, trečias liko Lauri Heinonen. Andrius Vasiliauskas antruoju važiavimu pelnė 70 taškų.

„Tai geriausias mano kvalifikacijos važiavimas per visą istoriją. Atmosfera neįtikėtina, esu labai patenkintas savimi, čia buvo kažkas tokio. Tiesiog magiška, nepamiršiu šio momento labai ilgai “ - su šypsena pasakojo B. Čirba.

Šeštadienio diena prasidėjo nuo vairuotojų instruktažo. Pasakodamas trasos subtilybes, vyresnysis teisėjas Kevin O'Connell akcentavo, jog porinių važiavimų laimėjimą labiausiai įtakos ideali lead linija. Po kvalifikacijos važiavimų, organizatoriai liko nustebinti – beveik visi patekę į TOP 32 rodė daugiau nei 90 taškų vertus važiavimus. „Tai, ko gero, geriausia kvalifikacija kurią esame matę“ – nuostabos neslėpė jis.

Prasidėjus TOP 32 kovoms, B. Čirbos laukė varžovas iš Lenkijos – Pawel Grosz. Tuo metu A. Vasiliauskas susitiko su Juha Rintanen. Lietuvis užkabino sieną, o suomis atlaikė spaudimą ir pelnė pergalę. B. Čirba įveikė P. Grosz be didesnių pastangų ir ruošėsi TOP 16 susitikimui su Naoki Nakamura. Kovos metu B. Čirba inicijavo šiek tiek per anksti, o, pasak teisėjų, dėl per didelio sukibimo įvyko kontaktas. Pastarasis iš Lietuvos atstovo atėmė gerą kvalifikacinę liniją per 2-ąją ir 3-iąją zonas, todėl šiek tiek geresnes sąlygas turėjusiam N. Nakamura teisėjai skyrė laimėjimą, o B. Čirba, deja, bet Feropolyje baigė savo kelionę.
Bendroje įskaitoje, po 5 etapų, Benediktas Čirba 9-as, su 169 taškais. Ant 1-ojo podiumo laiptelio užlipo Piotr Więcek, antras liko Conor Shanahan, trečias – Kevin Pesur.

Finalinis ir paskutinis 2023 metų „Drift Masters“ sezono etapas laukia jau rugsėjo 15-16 dienomis Varšuvoje, PGE Narodowy arenoje, kurioje koncertus rengė tokios pasaulinės žvaigždės kaip Beyonce, Metallica ir Taylor Swift.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius