-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gravel Challenge 2019“ varžybų autokroso trasoje dalyviams – metiniai apdovanojimai

Vilniuje, „ElektroKart by Kartlandas“ kartodrome surengta apdovanojimų ceremonija, kurioje pasveikinti „Gravel Challenge 2019“ sezono nugalėtojai bei prizininkai. „Subaru Klubo“ organizuotą 11-ąją „Gravel Challenge“ varžybų seriją „Liqui Moly“ taurei laimėti šiemet sudarė trys etapai. Daugiau nei pusšimtis, net 76 dalyviai varžėsi dėl „Liqui Moly“ taurių.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Subaru Autokrosas

„Gravel Challenge 2019“ varžybų seriją surengęs „Subaru Klubas“ išmėginti savo jėgas ant žvyro šiemet persikėlė į naują vietą – Marijampolės autokroso trasą. Be to, pasikeitimų atsirado ir šių metų varžybų reglamente.

Ankstesniais metais „Subaru Klubo“ renginiuose dalyviai buvo skirstomi pagal tai, „Subaru“ ar ne „Subaru“ automobilius vairuoja, o nuo šių metų organizatoriai vadovavosi laiko patikrinta tvarka ir dalyvius skirstė pagal varančiąsias jų technikos ašis, o ne gamintoją ar variklio darbo tūrį. Sport klasėje galėjo dalyvauti visi, kurių automobiliai yra profesionaliai paruošti sportui, turi saugos lankus, ant jų sumontuotos žvyro dangai skirtos padangos. Taip pat atskiroje įskaitoje galėjo varžytis ir moterys. Jų automobiliams apribojimai beveik nebuvo taikomi.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„AWD“ klasėje užtikrintai prizines vietas pasidalino dalyviai važiavę „Subaru“ automobiliais. Ši klasė bene gausiausia – 30 dalyvių. Šioje klasėje nugalėjo Rimvydas Mankus iš Tauragės, surinkęs 28 taškus. Antrą vietą užėmė Oleg Krukovskij iš Vilniaus, per sezoną sukaupęs 25 taškus. Antrą etapą praleidęs Liudas Šimkus iš Tauragės turėjo tenkintis trečia vieta, jis bendroje įskaitoje surinko 22 taškus.

Moterų įskaitoje šiemet varžėsi 6 dalyvės, bet tik dvi dalyvės pretendavo į metinius apdovanojimus, nes metinę įskaitą gauna tik tie dalyviai, kurie dalyvavo mažiausiai 2 etapuose. Šiemet nugalėtoja tapo Rūta Saladžienė su „Volkswagen Golf“ automobiliu. Rūta surinko 34 taškus. Daug gedimų ir kovos randų turėjusi Kamilė Zokaitė su „Subaru Impreza“ automobiliu surinko 32 taškus ir liko antra. Merginos nepraleido nė vieno etapo ir atkakliai kovojo dėl greičiausios titulo.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„FWD“ klasėje iš 13 dalyvių sezono nugalėtoju tapo Vytautas Junevičius iš Panevėžio. Visuose etapuose dalyvavęs ir stabiliai taškus rinkęs sportininkas sukaupė 32 taškus ir nepaliko jokių šansų savo konkurentams. Antra vieta atiteko Tautvydui Perevoščikovui iš Marijampolės lenktyniavusiam „Ford Focus“ automobiliu. Tautvydas praleidęs pirmąjį etapą surinko 19 taškų ir už saves paliko 17 taškų surinkusį Paulių Mikelaitį iš Kauno su „Mitsubishi Colt“ automobiliu. Pauliui atiteko trečia vieta.

„RWD“ klasėje iš 12 dalyvių nugalėtoju tituluotas Laisvūnas Karklas iš Utenos su „BMW 320“. Jis laimėjo pirmąjį etapą, o vėliau finišavo žemesnėse pozicijose, tačiau surinktų 29 taškų jam pakako pirmai vietai išlaikyti. Vienu tašku mažiau surinkęs Virginijus Laurušaitis iš Vilniaus su „BMW 120“ liko antras. Trečia vieta atiteko Dainiui Kulioniui iš Vilniaus su „BMW 323“.Metinėje įskaitoje Dainius surinko 15 įskaitinių taškų.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Sport klasėje šių metų varžybose varžėsi 15 sportininkų.„Sport“ klasėje nugalėtoju pripažintas Tadas Gombrevičius iš Vilniaus su „Mitsubishi Lancer EVO V“ automobiliu. Jis dalyvavo visuose etapuose, visus juos laimėjo ir surinko maksimalų taškų skaičių.

25 taškus surinko nė vieno etapo nepraleidęs Rolandas Tučkus iš Klaipėdos, kuris trasoje lenktyniavo „Subaru Impreza“ automobiliu. Trečiosios vietos prizininko titulas atiteko svečiui iš Lenkijos, Białystok miesto, Marek Suchocki. Sportininkas dalyvavo visais ratais varomu „VW Golf 4“ automobiliu.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Visi nugalėtojai bei prizininkai buvo apdovanoti ne tik vardinėmis taurėmis, bet ir foto drobėmis su jų automobilių nuotraukomis, užfiksuotomis varžybų Marijampolės trasoje metu. Renginio dalyviai ir draugai apdovanojimų vakaro metu taip pat turėjo progą pasivaržyti ir elektriniais kartais, o greitus, greitesnius ir greičiausius dalyvius renginio organizatoriai taip pat apdovanojo.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Viena aktyviausių automobilių bendruomenių Lietuvoje – „Subaru Klubas“ varžybų sezono dar neuždaro, bet laukia sniego bei šaltuko ir jau planuoja varžybas ant ledu padengtos trasos. 2020-ųjų metų sezone ketinama rengti lenktynes vis keičiant trasos vietą. Klubo vadovė ir šių renginių organizatorė Jolanta Iselionienė atskleidžia, kad kol kas dar svarstoma, kuriose autokroso trasose vyks kitų metų varžybų ant žvyro serija „Gravel Challenge“.

„Mes jau labai laukiame žiemos ir priklausomai nuo oro sąlygų, bent 2 žiemos etapus planuojame Marijampolės autokroso trasoje. Tad iki susitikimo trasoje“, – sakė J.Iselionienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius