Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Greičiausi „Rally Talsi“ kvalifikacijoje – Martynas Samsonas ir Mindaugas Varža

Penktadienį Latvijoje kvalifikaciniu greičio ruožu prasidėjo bendras Lietuvos ir Latvijos ralio čempionatų etapas „Rally Talsi“. Lenktynės kaimyninėje šalyje vyks visą savaitgalį.
Kvalifikacinis greičio ruožas
Kvalifikacinis greičio ruožas / go4speed.lv nuotr.

Tarp 25 kvalifikaciniame greičio ruože dalyvavusių ekipažų geriausią rezultatą pademonstravo Martynas Samsonas ir Mindaugas Varža, kurie lenktyniauja BMW M3X modeliu.

Geriausias laikas mus kiek nustebino, kadangi mes specialiai nesiruošėme kvalifikaciniam greičio ruožui.

„Geriausias laikas mus kiek nustebino, kadangi mes specialiai nesiruošėme kvalifikaciniam greičio ruožui. Jis buvo pakankamai trumpas, todėl buvo svarbu nepadaryti klaidos.

Mes esame laimingi, kad pirmieji galėsime rinktis rytojaus starto poziciją. Kalbant apskritai apie ralio pradžią, viskas yra puiku. Greičio ruožų susirašymas vyko pagal planą, automobilis taip pat nerodo kaprizų.

Viskas, ko mums dabar reikia, tai teisingai pasirinkti starto poziciją“, – kalbėjo Martynas Samsonas.

Epic Media nuotr./Martynas Samsonas
Epic Media nuotr./Martynas Samsonas

Antrą laiką užfiksavo ir nuo lietuvių kiek daugiau nei keturiomis sekundėmis atsiliko talentingasis penkiolikmetis iš Suomijos Kalle Rovanpera, sėdęs prie „Škoda Fabia S2000“ vairo. Trečias rezultatas priklausė latviui Raimonds Kisiels.

Lenktynininkai savo pajėgumą demonstravo 3,90 km ilgio greičio ruože. Keturiolika geriausią laiką pademonstravusių ekipažų eilės tvarka skaičiuojant nuo lyderio galės rinktis savo startinę poziciją šeštadienį prasidėsiančioms lenktynėms.

go4speed.lv nuotr./Kvalifikacinis greičio ruožas
go4speed.lv nuotr./Kvalifikacinis greičio ruožas

Ketvirtoje pozicijoje finišavo broliai Vaidotas ir Žygimantas Žalos. Viena vieta žemiau – Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius. Martynas Samuitis su Ramūnu Šaučikovu finišavo septintoje, o Ramūnas Čapkauskas su Tomu Šipkausku vienuoliktoje vietoje.

Be teisės rinktis starto poziciją liko keli lietuviški duetai – Gintautas Šlepikas su Audriumi Pivoru, Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu, Linas Vaškys su Laurynu Paškevičiumi, Eugenijus Sladkevičius su Gediminu Saudargu ir Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku.

Per abi savaitgalio dienas lenktynininkams teks įveikti daugiau kaip 120 kilometrų vienuolikoje greičio ruožų. Prie starto išsirikiuos beveik 60 ekipažų.

go4speed.lv nuotr./Kvalifikacinis greičio ruožas
go4speed.lv nuotr./Kvalifikacinis greičio ruožas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius