Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gustas Grinbergas tapo Lenkijos kartingo vicečempionu

Stary Kisielin kartodrome vykusiuose finaliniuose Lenkijos kartingo čempionato (Kartingowe Mistrzostwa Polski) etapuose dvylikametis vilnietis Gustas Grinbergas iškovojo Lenkijos vicečempiono titulą Mini Rok klasėje. Čempionu tapo Lenkijos sportininkas Marcelis Kucas. Tai antra pagal prestižą lenktynių serija Lenkijoje, kurioje šiemet dalyvavo 21 lenktynininkas. Danielius Vavilovas startavo tik dviejuose čempionato etapuose iš keturių, tad galutinėje įskaitoje klasifikuotas 17 vietoje.
Gustas Grinbergas
Gustas Grinbergas / Komandos nuotr.

Po pirmų dviejų etapų G.Grinbergas dalinosi antrą ir trečią vietas su vienodai taškų surinkusiu Adrianu Janickiu. „Žinoma, mūsų pagrindinė užduotis buvo pergalė bendroje įskaitoje, tačiau ir pasiektu rezultatu labai džiaugiamės. Gustas tapo pirmuoju Lietuvos lenktynininku, pasiekusiu tokį aukštą rezultatą pastaraisiais metais pačioje skaitlingiausioje ir konkurencingiausioje kartingo klasėje kaimyninėje šalyje.

Pirmų trijų vietų likimas sprendėsi pačiose paskutinėse lenktynėse, kurios pasižymėjo ypatingai gražia kova. Jau po pirmojo rato buvo aišku, kad čempionu taps M.Kucas, kuriam pavyko pabėgti nuo pagrindinės grupės. O kitų penkių lenktynininkų pozicijos keitėsi po kelis kartus per ratą. Žiūrovai ir TV transliacijos komentatoriai mėgavosi lenkimais, blokavimais ir profesionaliu vairavimu.

Komandos nuotr./Gustas Grinbergas
Komandos nuotr./Gustas Grinbergas

Nors lenktynininkus viso važiavimo metu skyrė milimetrai, bet neįvyko nei vieno didesnio susidūrimo ar avarijos. Iki finišo likus 5 posūkiams, Gustui pavyko aplenkti varžovus ir finišuoti antroje vietoje“,- pasakojo sportininko tėtis Darius Grinbergas.    

D.Vavilovui, nedalyvavusiam pirmuosiuose etapuose, šios lenktynės buvo lyg treniruotė prieš kitą savaitgalį toje pačioje trasoje įvyksiančius Lenkijos Rok Cup čempionato 11 ir 12 etapus. Šios lenktynių serijos nugalėtojo vardas yra geidžiamiausias Lenkijoje. Po 10 etapų Rok Cup Poland pirmauja Gustas Grinbergas. Danielius Vavilovas užima 4 vietą ir turi galimybių pakilti į prizininkų trejetuką. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius