Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hunt The Wolf“ varžybų įžanga: „Extreme“ klasės kvalifikacijoje lietuvis parodė vienuoliktą laiką

Rumunijoje vyksiančių „CFMOTO Hunt The Wolf“ varžybų išvakarėse keturratininkai turėjo atlikti nemažai formalumų. Jų laukė administracinė, medicininė ir techninė komisijos. Dar tą pačią dieną buvo surengta ir „Extreme“ klasės kvalifikacija.
„Extreme“ klasės kvalifikacija
„Extreme“ klasės kvalifikacija / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

„Extreme“ klasės kvalifikacinis važiavimas rengiamas tam, kad šioje įskaitoje pasiryžę dalyvauti sportininkai dar kartą pasitikrintų, ar tikrai jų sugebėjimai ir galimybės jiems leidžia sėkmingai važiuoti pačiomis sudėtingiausiomis „Hunt The Wolf“ varžybų trasomis.

Tempą sumažinti privertė gedimas

Šioje klasėje pirmadienį savo jėgas išmėgino ir lietuvis Mindaugas Lelys. Preliminariais duomenimis, tauragiškis pademonstravo vienuoliktą rezultatą. Kvalifikacijos metu sportininkai startavo pačių pasirinktoje pozicijoje, o teisėjai vertino jų trasoje sugaištą laiką.

„Rezultato dar nežinau, finišavau trečias. Startavau pirmas, tai buvo sudėtingiausia ieškoti kelio. Buvo staigių pakilimų, nusileidimų, upelių, visko buvo. Nuo pusės trasos turėjau problemų, vienas pusašis „atsisakė“, buvo sunkiau važiuoti, tai užtrukau, o šiaip viskas gerai“, – grįžęs į bivaką kalbėjo „Extreme“ klasėje važiuojantis Mindaugas Lelys.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Lelys
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Lelys

Beje, Mindaugas Lelys kvalifikacijoje neišvengė ir virtimo. Jį užfiksavo ir paskelbė varžybų organizatoriai. Tačiau panašu, kad incidentas baigėsi be didesnių pasekmių. Virtimą žemiau pateiktame vaizdo įraše galite išvysti nuo 12 sekundės.

Pirmąją dieną tikisi navigacinių „perliukų“

Kiti, „Crossover“ klasėje dalyvaujantys lietuviai taip pat laiko nešvaistė ir patys išvažiavo susipažinti su apylinkėmis. Praėjusių metų gamybos „Polaris Sportsman XP1000“ keturratį vairuojantis elektrėniškis, „Motorider Racing Team“ atstovas Adomas Gančierius pasakojo, kad antradienį svarbiausia bus išlaikyti šaltą protą ir tausoti techniką.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Adomas Gančierius
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Adomas Gančierius

„Šiandien pabandėme praėjusių metų „Extreme“ kvalifikacinio važiavimo trasą. Pakilome visur, nusileidome visur. Gana neblogai laiko ir vakar pakeistos padangos. Keliose vietose buvome užstrigę, šonu atsirėmiau į medį gana stačiu kampu, net lietė vairą. Bet panaudojome „gervę“, išsitraukėme.

Sako, kad kalnai nesikeičia, bet per metus laiko iš tikrųjų jie taip pasikeitė, kad net sunku atpažinti.

Manau, kad svarbiausia bus protingai atlikti visus veiksmus, važiuoti atsakingai ir nesugadinti technikos. Tikslas kaip ir visų – pirmiausia finišuoti, o tuomet siekti kuo aukštesnio rezultato. Sako, kad kalnai nesikeičia, bet per metus laiko iš tikrųjų jie taip pasikeitė, kad net sunku atpažinti.

Navigacijas gausime kiekvieną dieną ryte tik prieš pat startą, tad sudėtinga pasakyti, kiek rytoj bus kilometrų, bet manau, kad organizatoriai pirmai dienai padarys tokį perlą. Tikėtina, kad patikrins mūsų navigacinius įgūdžius. Manau, kad trasa gali siekti 60 kilometrų, o kalnuose varžybų tempu tai yra beprotiškai daug“, – kalbėjo Adomas Gančierius.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./„Extreme“ klasės kvalifikacija
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./„Extreme“ klasės kvalifikacija

Antradienį pirmieji varžybas pradės „Extreme“ klasės sportininkai. Jų startas numatytas apie 10 val. Po valandos į kalnus pasileis ir „Crossover“ įskaita. Po šių startuos „Adventure“ klasė.

Visų dalyvių judėjimą trasoje bus galima gyvai sekti „Hunt The Wolf“ varžybų puslapyje internete.

VIDEO: „CFMOTO Hunt The Wolf“ komisijos ir „Extreme“ klasės kvalifikacija

Lietuvai šiose varžybose iš viso atstovaus 11 tautiečių. „ATVFANAI RACING TEAM“ komandą sudaro Tomas Kaubrys, Paulius Vaisneideris, Antanas Kanopkinas ir Mindaugas Veiveris. Taip pat keturis sportininkus delegavo ir klubas „Pagiriniai“. Jų gretose – Dalius Bitinas, Giedrius Kaminskas, Valdas Mosteikis ir Girius Čepė.

Adomas Gančierius atstovaus „MOTORIDER Racing Team“ ekipai, Mindaugas Lelys – „Jonelio ATV Pro Service“ komandai, o Mantas Borisevičius – klubui „Dakaras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius